Gość Arturo72 19.09.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ekosyf 72 zaśmieca każdy temat, bana dostaje i zaraz wraca. Nie wiadomo czemu nie ma go na stała. To jest ekspert bo dwa lata siedział ma forum, ekspert z koziej dupy trąba. Nie ma pojęcia o budowie, nie zajmuje się tym tylko czyta co mu pasuje i potem to powtarza. Dobrze ze chirurgiem nie stał się przez internet. Ale za to na ogrzewanie idzie mi 1760kWh a tobie 16000kWh Ekspertem nie jestem ale coś tam wiem a jak wiem to czemu nie podzielić się na forum ? Nie chciałeś żeby Twój dom zuzywal mniej energii na ogrzewanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.09.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Nie chciał bym, bo nie będę marzl i się oszukiwał dogrzewajac kominkiem. Druga kwestia ze mając mniejszy dom nie jest niczym odkrywczym ze będzie potrzeba mniej kWh. Jakbym chciał mieć budkę dla ptaka to bym mieszkanie w bloku. Kiedy ty zrozumiesz ze każdy ma cię w dupie. Człowiek trochę szacunku do siebie. Specjalista z koziej dupy trąba po czytaniu w internecie. Każdy dom jest inny i nie można porównywać tylko do swojego. Następny temat robisz o niczym gdzie w prost ci mówią wypier a tu jak ta swinia, pluć jej w twarz a ona ze deszcz pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.09.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jak ci tyle idzie to po co ci pompa 9kw, wstydu oszczędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Druga kwestia ze mając mniejszy dom nie jest niczym odkrywczym ze będzie potrzeba mniej kWh. Jakbym chciał mieć budkę dla ptaka to bym mieszkanie w bloku. Czy wg Ciebie Twojej 115m2 pow.użytkowej to więcej niż mojej 118m2+suszarnia ??? Witam. Dom jest w SSZ , użytkowa 115m2 + garaż i kotłownia 30m2 No cóż....masz budke dla ptaka I problem z oceną powierzchni a 16000kWh na ogrzewanie i 10kW obciążenia w takim domu to musiałeś się nieźle starać Edytowane 19 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 19.09.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ja mam poddasze i po podłogach mam 220m2 wiec użytkowe sobie możesz patrzeć u siebie . Się pytam po co w takim razie ci pompa 9kw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Ja mam poddasze i po podłogach mam 220m2 wiec użytkowe sobie możesz patrzeć u siebie . Się pytam po co w takim razie ci pompa 9kw?Ja mam po podłogach 190m2 i co ty na to ? Po czemu te 9kW u mnie się nie zmarnuje to niżej wyjasnie: 3,5kW*24h/10h=8,6kW Jarzysz ? Edytowane 19 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 19.09.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Ja mam poddasze i po podłogach mam 220m2 wiec użytkowe sobie możesz patrzeć u siebie . Się pytam po co w takim razie ci pompa 9kw? Od niedawna jestes na forum dlatego mozesz nie wiedziec. Bo wlasnie taka byla w promocji u myszki. Pierwotnie miala byc inna ale nie dojechala. Ta tez dlugo jechala do Polski dlatego byl czas ze arturek strasznie rozpaczal na forum z tego powodu. Arturek dogadal sie z myszka. W zamian za promocje na pc musial spolkowac z pewnymi pieknymi paniami i opisywac na forum jak to dobrze. Kilka osob dalo sie nagonic Arturkowi i potem gorzko tego zalowali. sSiwy przegladal ich umowy i pisal ze wcale nie byla to taka promocja jak naganial Arturek. No coz za jego promocje na pc ktos musial zaplacic Jego rola polegala na naganianiu, a pc byla taka przyneta. Do kompletu miala byc jeszcze podlogowka i rekuperator. Dlatego do dnia dzisiejszego nie potrafi pokazac faktury lub umowy za pc no ale skoro 9 Kw bylo w promocji u myszki to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Wyobraźnię masz niezłą Jak widzisz dalej jestem z podniesioną głową a i Ci naganiani mnie nie linczuja Edytowane 19 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 19.09.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Wybraznie mowisz ? Hmmm...... Jak ktos poszuka w Krs to znajdzie Twoje dane jako viceprezesa tej spolki.A starzy forumowicze pamietaja znacznie wiecej pomimo tego ze pozniej wlozyles mase czasu w edytowanie i usuwanie swojej niechlubnej bytnosci na tym forum. sSiwy podobnie jak kilku innych forumowiczow dostali bany za ujawnianie historii Twojej spolki i jej mentora. Edytowane 19 Września 2015 przez Regut1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 19.09.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Wyobraźnię masz niezłą Jak widzisz dalej jestem z podniesioną głową a i Ci naganiani mnie nie linczuja Pokaż fakturę błaźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Pokaż fakturę błaźnie.Nie mam faktury ponieważ firma ST24 SERWIS TECHNICZNY która to robiła mi instalację do tej pory nie wystawiła mi faktury.Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.09.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Jak ci tyle idzie to po co ci pompa 9kw, wstydu oszczędź. chociaż by po to aby pracowała tylko kilka godzin na dobę w tanim prądzie , CWU grzała kilkadziesiąt minut a nie "klepała" na okrągło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.09.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Asolt. 2000kg *23MJ/kg + ~200kg *25MJ-> ~14165kWh przy spr 100% Nawet gdyby przyjąć spr 50%, i tylko 2 taryfę 0,29PLN to i tak nie będzie "mikroskopijna" różnica. To (spr 50%) już nie jest możliwe żeby mój domek tymi "rencami" tak mało kWh zezarł - nie ma szans. V strefa. Dom nie osłonięty. Cwu też sporo. czyli zużywasz ze trzy tony ekogrochu na sezon... w jakiej cenie jest ten cudowny opał że wydajesz tylko "klocka" rocznie ...? no chyba że idzie tona grochu i cała szopa drewna opałowego... ( oczywiście tak rekreacyjnie więc się nie liczy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 19.09.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 chociaż by po to aby pracowała tylko kilka godzin na dobę w tanim prądzie , CWU grzała kilkadziesiąt minut a nie "klepała" na okrągło ... Jak pc jest w "promocji" za naganianie to mozna przewymiarowywac. Zaplacili Ci ktorych nastreczyl. Normalny inwestor niestety musi liczyc sie z kosztami. Arturek jaka firma ? A to nie byl Twoj cichy wspolnik od Pc? Przeciez mam jeszcze Twoje pw z czasow gdy cierpliwie czekales az dokonczy montaz. To bylo niedlugo po tym gdy oczekujac na przyjazd pc zmuszony byles syfic sasiadom palac odpady z budowy w kozie. Ladnie to opisales w swoim dzienniku. Pisac tez o rekuperatorze, ktory tez mial byc w promocji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 19.09.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Nie mam faktury ponieważ firma ST24 SERWIS TECHNICZNY która to robiła mi instalację do tej pory nie wystawiła mi faktury.Proste. Błazen, a ty oczywiście jej nie chciałeś, więc twoje wyliczenia kosztów instalacji są niewiarygodne.Mój piec kosztował 3500 zł i też nie mam faktury, a cała kotłownia zmiesciła się w 10tys. Tyle twoje wyliczenia są warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 19.09.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Oczywiście zapomniałeś podać, że ST24 SERWIS TECHNICZNY to firma mikiego, gdzie byłeś viceprezesem, więc po co ci faktura. forum.muratordom.pl/archive/index.php/t-171750-p-32.html Poczytać warto, fajna lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 19.09.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 czyli zużywasz ze trzy tony ekogrochu na sezon... w jakiej cenie jest ten cudowny opał że wydajesz tylko "klocka" rocznie ...? no chyba że idzie tona grochu i cała szopa drewna opałowego... ( oczywiście tak rekreacyjnie więc się nie liczy...) Nie no poszło jeszcze 4 tony maluxów ... eee czekaj nie mam gdzie ich spalić ... 2200kg bliżej 2t jak 3t ... ~2200kg i żadnego drewna , na początku mieszałem odsiewkę z trocinami ale mi przeszło. Odsiewka kosztuje 400PLN/t workowana z teleportacją do kotłowni. 800stów za 2 tony odsiewki + do 200kg grochu 640-720PLN/t -> max 1000PLN za sezon zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Oczywiście zapomniałeś podać, że ST24 SERWIS TECHNICZNY to firma mikiego, gdzie byłeś viceprezesem, więc po co ci faktura. forum.muratordom.pl/archive/index.php/t-171750-p-32.html Poczytać warto, fajna lektura. Bzdura,ST24 Serwis Techniczny to była firma,z która podpisałem umowę na realizację systemu grzewczego i która zakończyła działalność i która do tej pory nie wystawiła mi faktury za realizację. To była prywatna działalność gospodarcza a nie spółka. Jak chcesz kłamać to nie wychodzi ci to jakoś i najpierw się zorientuj zanim palniesz głupotę. A faktura była mi potrzebna do gwarancji i dofinansowania z UG. Kto tu jest blaznem ? Edytowane 19 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 19.09.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Wyobraźnię masz niezłą Jak widzisz dalej jestem z podniesioną głową a i Ci naganiani mnie nie linczuja Poniewaz edytowales i dopisales to pozwole sobie odpisac. Jak widzisz sa tacy ludzie, ktorzy nawet gdy im w twarz pluja, odpowiadaja ze to deszcz pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Poniewaz edytowales i dopisales to pozwole sobie odpisac. Jak widzisz sa tacy ludzie, ktorzy nawet gdy im w twarz pluja, odpowiadaja ze to deszcz pada. Masz rację,nie masz wstydu za grosz rzucając oszczerstwa bez pokrycia,zresztą nie ty jedyny. Pytam się ciebie gdzie są Ci których nagonilem o których Ty pisales i czemu ich tu nie ma i za to mnie nie linczuja ? Wiem,wiem,powiesz ze deszcz pada... Mocny jedynie w gębie jesteś i wirtualnie a poza tym sloma z butów wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts