Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CWU jak ogrzewać latem i jaki bojler

kulibob

Recommended Posts

Masz rację,nie masz wstydu za grosz rzucając oszczerstwa bez pokrycia,zresztą nie ty jedyny.

Pytam się ciebie gdzie są Ci których nagonilem o których Ty pisales i czemu ich tu nie ma i za to mnie nie linczuja ?

Wiem,wiem,powiesz ze deszcz pada...

Czym sie maja chwalic? Tym ze dali sie zlowic po to zebys Ty mial promocje? Jeszcze niedawno w innym watku, o ludziach przeplacili za swoje pc pisales per "frajerzy"

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Czym sie maja chwalic? Tym ze dali sie zlowic po to zebys Ty mial promocje? Jeszcze niedawno w innym watku, o ludziach przeplacili za swoje pc pisales per "frajerzy"

A choćby po to,żeby swojemu "naganiaczowi"zrobić koło pióra ?

Zero konkretów a oszczerstwa tak łatwo się rzuca...

Jak ktoś łyka 70tys.zł za gruntową pompę to albo pali w kotle kasą albo jest frajerem.

Mocny jedynie w gębie jesteś i wirtualnie a poza tym sloma z butów wychodzi.

Ale mnie rozbawiles :-) I Ty podobno jak sam piszesz o sobie masz 41 lat, zone i doroslego syna? Nic tylko pogratulowac zonie meza, a chlopakowi ojca. Czy oni czytaja to co wypisujesz publicznie na forum i wiedza w jaki sposob publicznie sie zachowujesz ?

Jak ktoś łyka 70tys.zł za gruntową pompę to albo pali w kotle kasą albo jest frajerem.

A jak bys okreslil takiego hipotecznego bezrobotnego, ktory dostaje upustu na pc i rekuperator oraz wykonanie podlogowki oraz wchodzi wraz z bliskimi pewnego wykonawcy znanego gdzies indziej pod innym nazwiskiem do zarzado spolki montujacej m.in pc i zostaje jej viceprezesem, ponoszac przy tym pelna odpowiedzialnosc za zobowiazania spolki.Rownoczesnie jako inwestor poleca na forach jego uslugi. Cwaniak czy raczej slup ?

Gość Arturo72
A jak bys okreslil takiego hipotecznego bezrobotnego, ktory dostaje upustu na pc i rekuperator oraz wykonanie podlogowki oraz wchodzi wraz z bliskimi pewnego wykonawcy znanego gdzies indziej pod innym nazwiskiem do zarzado spolki montujacej m.in pc i zostaje jej viceprezesem, ponoszac przy tym pelna odpowiedzialnosc za zobowiazania spolki.Rownoczesnie jako inwestor poleca na forach jego uslugi. Cwaniak czy raczej slup ?

Nie znam takiego, ale można by było powiedzieć ze to idiota desperat :)

Ta ciekawa i chyba dziwna odpowiedź nie zadowala Cię i szczena chyba opadla ale to pokazuję ze g...o wiesz a wydaje Ci się, że odkryles szyfr Enigmy :)

I wbij sobie raz na zawsze do swojej lepetyny, ze żadnego upustu na nic nie dostałem a umowę na realizację systemu grzewczego podpisałem z osobą prywatną prowadzącą działalność gospodarczą a nie z zadna spolka jako normalny zwykły inwestor na długo przed powstaniem spółki.

I dalej jestem z podniesioną głową a ten twój hipotetyczny desperat idiota byłby już skończony i sądzę ze by już siedział za zobowiązania tejze spółki bo by go wycackali na amen ;)

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
czy tu z każdego tematu robi się rozpierducha???

Pisałem już o tym:

Bo podstawą przy ogrzewaniu jest właśnie wiedza na temat ilości energii jaką trzeba dostarczyć domowi a wtedy i tutaj by się dyskutowalo miło i przyjemnie.

A jak widać kilku pieniaczy bez jakiejkolwiek wiedzy w tym zakresie jw.zaczyna medrkowac i wymyślać Bóg wie jakie historię.

Będzie podstawa do dyskusji czyli wyniki z OZC będzie rzeczowa dyskusja co wybrać i dlaczego.

A forum to nie tylko tych kilku pieniaczy ale i setki jak nie tysiące inwestorów czytających takie tematy jeszcze zanim zaczęli budować i dobrze jest żeby wiedzieli,że właśnie na tym etapie czyli jeszcze przed budową powinny zapadac decyzje na temat ważnych tematów czyli i ogrzewanie i wentylacja wtedy będzie i tanio w eksploatacji i tanio w inwestycji i to bez zasyfiania sobie domu i powietrza węglem czy dymem z komina.

Patrzyles na wentyle ?

Edytowane przez Arturo72

Wpis gościa z forum pompek powietrze-woda:

Całość kotłowni razem z urządzeniem:

- pompa ciepła o mocy 7,4kW model VWL 82/3S

- sterownik bezprzewodowy

- rozdzielacz z dwoma obwodami grzewczymi

- system sterowania on-line

- jakieś podwyższenie jednostki zewnętrznej;

- montaż wraz z uruchomieniem w systemie viega coś tam

Koszt 48000 zł.

Trochę daleko do moich 14 tys. zł.

Nie znam takiego, ale można by było powiedzieć ze to idiota desperat :)

Ta ciekawa i chyba dziwna odpowiedź nie zadowala Cię i szczena chyba opadla ale to pokazuję ze g...o wiesz a wydaje Ci się, że odkryles szyfr Enigmy :)

I wbij sobie raz na zawsze do swojej lepetyny, ze żadnego upustu na nic nie dostałem a umowę na realizację systemu grzewczego podpisałem z osobą prywatną prowadzącą działalność gospodarczą a nie z zadna spolka jako normalny zwykły inwestor na długo przed powstaniem spółki.

I dalej jestem z podniesioną głową a ten twój hipotetyczny desperat idiota byłby już skończony i sądzę ze by już siedział za zobowiązania tejze spółki bo by go wycackali na amen ;)

A moze taki gosc ktory dla samej obietnicy zysku jest w stanie poswiecic resztki moralnosci ktore mu jeszcze zostaly i wchodzic w pozorne umowy po to zeby kosztem innych robic interes z gosciem o pozornej reputacji. Mysle ze wlasnie z powodu braku tej reputacji angazuje sie do spolki kogos kto bedzie udawal zadowolonego inwestora i lapal naiwnych.

A wracajac do Twojej osoby to nie wiem z kim podpisales umowe ale w pw do mnie twierdziles ze dostawca pc dla Ciebie jest niejaki Miki. Gosc o podobnym nicku korespondowal z Toba na forum na temat dostawy i montazu tejj pompy, potem innej, po tem rekuperatora w cenie niedostepnej dla innych forumowiczow. Tak czy inaczej z rekuperatora byly nici. Z forum i pw od innych osob wiem ze rodzinnie byl on powiazany z paniami z ktorymi tworzyles spolke. Wielokrotnie pytano go rowniez cz nie nazywal sie wczesniej Goluch . Pozniej osoba o tym nicku opisywala zadania spolki i Twoja w niej role jako wspolnika.Zreszta Twoja pamiec o tych wydarzeniach jeszcze dlugo wspomagal zapis w Krs. Tak Arturku starzy forumowicze pamietaja to wszystko i Twoja osobe jako naganiacza na pc. Dla chumoru tylko dodam ze firma na swej stronie internetowej deklarowala rowniez montaz kotlow na ekogroszek lub ekosyf jak teraz go okreslasz. Jak widac dla pieniedzy zrobisz sporo. Tyle Twojego krecenia na tym forum

Edytowane przez Regut1

Gość Arturo72
A moze taki gosc ktory dla samej obietnicy zysku jest w stanie poswiecic resztki moralnosci ktore mu jeszcze zostaly i wchodzic w pozorne umowy po to zeby kosztem innych robic interes z gosciem o pozornej reputacji. Mysle ze wlasnie z powodu braku tej reputacji angazuje sie do spolki kogos kto bedzie udawal zadowolonego inwestora i lapal naiwnych.

A wracajac do Twojej osoby to nie wiem z kim podpisales umowe ale w pw do mnie twierdziles ze dostawca pc dla Ciebie jest niejaki Miki. Gosc o podobnym nicku korespondowal z Toba na forum na temat dostawy i montazu tejj pompy, potem innej, po tem rekuperatora w cenie niedostepnej dla innych forumowiczow. Tak czy inaczej z rekuperatora byly nici. Z forum i pw od innych osob wiem ze rodzinnie byl on powiazany z paniami z ktorymi tworzyles spolke. Wielokrotnie pytano go rowniez cz nie nazywal sie wczesniej Goluch . Pozniej osoba o tym nicku opisywala zadania spolki i Twoja w niej role jako wspolnika.Zreszta Twoja pamiec o tych wydarzeniach jeszcze dlugo wspomagal zapis w Krs. Tak Arturku starzy forumowicze pamietaja to wszystko i Twoja osobe jako naganiacza na pc. Dla chumoru tylko dodam ze firma na swej stronie internetowej deklarowala rowniez montaz kotlow na ekogroszek lub ekosyf jak teraz go okreslasz.Tyle Twojego krecenia na tym forum

A może to tylko twoje chore urojenia ?

Od zawsze jestem przeciwnikiem ekosyfu a w dzisiejszych czasach do nowych domów uważam że jest tylko dla nie myślących ludzi.

I obojętnie co by się działo i co jedzcze wymyslisz zawsze będę tak uważał.

Może być wszystko,gaz,prąd pompa ciepła ale ekosyf to jedynie dla wybranych przez naturę ;)

A o moją moralność się nie martw,wyciągnij z kapelusza tych naciagnietych przeze mnie lub oszukanych jak tak głupio gadasz.

Jestem zadowolonym inwestorem i wcale tego nie udaję w przeciwienstwie do Ciebie palaczu w swojej własnej kotłowni ;)

Edytowane przez Arturo72

Jak widzisz wszystkiego nie udalo sie wyczyscic. Fragment tych urojen zostal zacytowany w linku powyzej. Jest wpis w Krs. Moge poszukac swoich postow sprzed kilku lat i pw w ktorych prosiles o dyskrecje a ja przestrzegalem Cie ze wchodzenie bezrobotnego jako prezesa sp z o.o to nie najlepszy pomysl. Jest troszie tego.

Gość Arturo72

No i co w związku z tym ? O czym to świadczy ?

A to ze mam wyrok sądu, ze od 2012 nie jestem wiceprezesem i członkiem zarządu w tej spolce i to wam pokaże zamknie to Was na amen i przeprosicie mnie za te kłamstwa ?

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Wpis gościa z forum pompek powietrze-woda:Całość kotłowni razem z urządzeniem: - pompa ciepła o mocy 7,4kW model VWL 82/3S - sterownik bezprzewodowy - rozdzielacz z dwoma obwodami grzewczymi - system sterowania on-line - jakieś podwyższenie jednostki zewnętrznej; - montaż wraz z uruchomieniem w systemie viega coś tam Koszt 48000 zł.Trochę daleko do moich 14 tys. zł.
Podobny jeleń jak ci z gruntowych za 70tys.zł :)

No i co w związku z tym ? O czym to świadczy ?

A to ze mam wyrok sądu, ze od 2012 nie jestem wiceprezesem i członkiem zarządu i to wam pokaże zamknie to Was na amen i przeprosicie mnie za te kłamstwa ?

Ale za jakie klamstwo? Nie byles viceprezesem w tej spolce? Nie znasz nikogo o nazwisku Michal Piekny, pytany o to czy wczesniej nie nosil nazwiska Goluch i nie wystepowal pod nickiem Miki.Jakie nazwisko nosily Twoje wspolniczki.

Gość Arturo72
Ale za jakie klamstwo? Nie byles viceprezesem w tej spolce? Nie znasz nikogo o nazwisku Michal Piekny, pytany o to czy wczesniej nie nosil nazwiska Goluch i nie wystepowal pod nickiem Miki.Jakie nazwisko nosily Twoje wspolniczki.

No znam ale pytam się w dalszym ciągu o czym to świadczy ?

Wiceprezesem i członkiem zarządu byłem tylko przez miesiąc a właściwie to wogole bo przez miesiąc spółka powstawała.

Mowilem ze g..o wiesz.