Bracianka 15.11.2017 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 A mnie już trochę śmieszy, że ten wątek ciągle się ciągnie Indukcja lepsza, koniec, można zamknąć A tak poważnie, to sama miałam gaz, pewnie jak większość tutaj, i do gazu już nie wrócę. Nie znam też nikogo, kto po takiej zmianie chciałby wrócić. Może się ktoś taki znajdzie, ale pewnie będzie to 1 na 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 16.11.2017 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 A mnie już trochę śmieszy, że ten wątek ciągle się ciągnie Indukcja lepsza, koniec, można zamknąć A tak poważnie, to sama miałam gaz, pewnie jak większość tutaj, i do gazu już nie wrócę. Nie znam też nikogo, kto po takiej zmianie chciałby wrócić. Może się ktoś taki znajdzie, ale pewnie będzie to 1 na 100. No cześć, jestem jednym na 100, niezłe wyróżnienie, dzięki A tak na serio - może nie wrócić, ale... indukcja nie da w 100% tego, co daje gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2017 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 masz absolutną rację.Nie daje tłustego osadu w całej kuchni. Nie ma też dreszczyku emocji związanego z potencjalną nieszczelnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 16.11.2017 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 dzięki, schlebiasz mi i tej reszcie, którzy też nie zatracili się w indukcji chill out, powtórzę gdyby ktoś nie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 16.11.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 OMG, jak ktoś ma kuchenkę na gaz sieciowy, to i ogrzewa dom gazem, stąd taka cena. Jeszcze takiego cyrkowca nie spotkałem co by sobie gaz sieciowy do samej kuchenki w domu ciągnął. Choć czytając to forum niewykluczone że taki pacjent gdzieś jest. Ja mam za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 16.11.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 OMG, jak ktoś ma kuchenkę na gaz sieciowy, to i ogrzewa dom gazem, stąd taka cena. Jeszcze takiego cyrkowca nie spotkałem co by sobie gaz sieciowy do samej kuchenki w domu ciągnął. Choć czytając to forum niewykluczone że taki pacjent gdzieś jest. U moich znajomych jest taka sytuacja, że mogą mieć gaz tylko do kuchenki, ale nie do ogrzewania domu. Za małe ciśnienie w sieci, a Zakład Gazowniczy mówi, że "musiałby przerabiać sieć". Mogą jedynie mieć tyle gazu ile do kuchenki i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.11.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 U moich znajomych jest taka sytuacja, że mogą mieć gaz tylko do kuchenki, ale nie do ogrzewania domu. Za małe ciśnienie w sieci, a Zakład Gazowniczy mówi, że "musiałby przerabiać sieć". Mogą jedynie mieć tyle gazu ile do kuchenki i nic więcej. A najciekawsze jest to, że w moim przypadku gazownia na kuchenkę przeznaczyła moc 16 a na kocioł 12 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.11.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Taki palniczek w kuchence ze 3 kw wyciągnie. Plus piekarnik (nieważne że elektryczny) i gazowni wyszło 16 kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arta 24.11.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 A ja zdecydowałam się na hybrydę: kuchenkę gazowo-indukcyjną Elektroluxa (dwa palniki indukcyjne i dwa gazowe). Przez moment podczas remontu gotowałam na turystycznej indukcji (wcześniej głównie gaz, sporadycznie elektryczna) i bardzo mi się spodobała. Niestety podczas remontu nie pomyślałam o wymianie elektryki i nie chciałam ryzykować podłączania kuchenki indukcyjnej czteromiejscowej do sieci. I jestem bardzo zadowolona z takiego rozwiązania Co prawda częściej gotuję na indukcji ale czasem do smażenia używam gazu. Ot takie wymysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 30.11.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Szukam różnic między kuchenką gazową a indukcyjną. Wszędzie zachwyty - "bierz indukcję, wszystko się szybciej gotuje." No dobra, ale co znaczy to "wszystko się szybciej gotuje"? Rozumiem, że zagotowanie wody jest szybsze, ale co z resztą? Jajecznicę trzeba szybciej mieszać bo się szybciej ścina? Na opakowaniu ryżu napisane, żeby gotować 20 minut. Więc na indukcji mam gotować przez 5 minut czy może 10? Ziemniaki standardowo 30 minut. Na indukcji ile, 5, 10, 15? Jak traktować czasy gotowania w przypadku indukcji? Gotować sobie "na oko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.11.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 gotujesz tyle samo. różnice masz tylko w czasie dojścia do wrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 30.11.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Aaa czyli już nie taka ekonomiczna ta kuchnia skoro szybciej mi się tylko woda zagotuje. Ziemniaki czy ryż I tak będę pół godziny indukował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.11.2017 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Człowieku, masz określoną temperature przygotowywania i tu zbyt wiele nie ugrasz, bo żarełko się przypali, wykipi lub zwarzy. Mnięsko zbyt przygrzejesz, to będzie suche jak wiór. Masz bezsadzowo i prawie 100% energi przekazane do potrawy a nie w ogrzane powietrze wokół gara. Oprócz kryterium czasu, masz jeszcze kryterium smaku. Wyraźnie pytasz się z tezą. Nie chcesz, lękasz się nowoczesnosci, to nie kupuj. Tkwij w tzw. tradycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 30.11.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 A ty co, lewą nogą wstałaś czy jak? Nie irytuj się bo ci żyłka pójdzie. Na nic się jeszcze nie zdecydowałem, szukam informacji póki co. Mam bezsadzowo to fakt, ale ekonomiczniej już wcale nie jest niż z gazu skoro potrawy się tyle samo czasu gotują, smażą itp. A gdzie bym nie czytał to wszyscy chwalą, że "ekonomiczniej bo szybciej". Wychodzi, że wcale nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 30.11.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 A ty co, lewą nogą wstałaś czy jak? Nie irytuj się bo ci żyłka pójdzie. Na nic się jeszcze nie zdecydowałem, szukam informacji póki co. Mam bezsadzowo to fakt, ale ekonomiczniej już wcale nie jest niż z gazu skoro potrawy się tyle samo czasu gotują, smażą itp. A gdzie bym nie czytał to wszyscy chwalą, że "ekonomiczniej bo szybciej". Wychodzi, że wcale nie nie zastanawiaj się, skoro nie jest ekonomicznie, to kup sobie kuchnie na gaz i będziesz miał po dylemacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.11.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Szukam różnic między kuchenką gazową a indukcyjną. Było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.11.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Podstawowa różnica, poza źródłem ciepła, jest możliwość ustawienia czasu gotowania i automatycznego wyłączenia po tym czasie.Można też w miarę dokładnie i powtarzalnie ustawić poziom grzania.Niektóre mają też czujnik wylania płynu na szklaną płytę i automatyczne wyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlukasiewicz 30.11.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Poza aspektami ekonomicznymi bo tutaj zawsze gaz będziesz miał tańszy, dochodzi jeszcze kwestia wygody i komfortu użytkowania. Ja osobiście wybrałem kuchnię indukcyjną nie patrząc na aspekt ekonomiczny lecz ze względu na wygodę i czystość użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 30.11.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 A nikt mu nie napisał że tam też są albo suwaki albo cyferki , ustawia temp jaką potrzebuje i jest tak samo regulowalne jak gaz a tak po prawdzie indukcja jest oszczędniejsza i taniej wychodzi niż gazem , mogę to odnieść do grzania gazem z butli 11kg ziemnego nie miałem teraz indukcja i wiem że jest taniej mimo że cyfry straszą (KW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.11.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Regulacja jest skuteczna jak ma dużo poziomów ustawienia mocy, więcej niż 12, 14-15. Im więcej tym lepiej.Suwak czy okrągła regulacja wg upodobań.Nie ustawia się temperatury tylko poziom mocy.Indukcja jest droższa niż gaz z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.