Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

System reputacji na Forum

Redakcja

Recommended Posts

Ja w przytłaczającej większości też, ale pojawiły się dwa komentarze o o których pisze Kaizen i na 95% wiem od kogo.

Mnie to akurat bawi, że komuś z bezsilnej złości chce sie to robić

Masz rację, ja też wiem od kogo dostałem już dawno taki komentarz, nawet jest tutaj jego wpis

Ale trafnie to ująłeś, to po prostu bezsilność, bo o inteligencji nie wspomnę.

Początkowo szukali jakiś przyczyn, potem stwierdzeń ,teraz mam wszystko w d....

Póki nie zrobią porządku że zdjęciami nie będę pisał...albo znikomo. Tym bardziej że powoli wycofuje się z udzielania porad by potem mieć zapełnioną skrzynkę tym co tylko chcą się "pokazać" nie dysponując żadną wiedzą.

Pkt reputacji w moim przypadku przekroczyły max i uzbierały się po jednym, dwa...sam mogę dać bodajże 17 za jedną gwiazdkę.

Raz dostałem niebieską, a raz czerwoną gwiazdkę reputacji zapewne na święta.

Mam wrażenie że tylko "wybrani"otrzymują "pochwały"tą drogą.

Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych świąt Bożego Narodzenia.

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a Ja bym się przyjrzał tematowi moderacji i odpowiedzialności właściciela forum za treść postów ....

Forumowicze często zgaszają "psucie" wątków poprzez pisannie nie na temat. Twój oryginalny wpis przenoszę do właściwego wątku, bo chyba wymaga szerszej dyskusji:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?230910-Forum-Muratora-uwagi/page262

Wracając do sprawy:

- nie wiem czy można sprawdzić kto i jakie plusy daje. Jeśli już, to nie z poziomu moderatora. Może administrator - Redakcja - ma takie uprawnienia? Sądziłem że mowa o incydentach, ale jeśli to ma szerszy wydźwięk to może warto rozważyć jakąś formę wykluczenia z forum..

Edytowane przez finlandia
uzupełnienie

W zakładce:

ustawienia / moje usatwienia/ moje konto / zaawansowane usatwienia jest opcja "ukryj reputację" . Jeśli nie chcesz korzystać z reputacji, wyłącz tę opcję.

Chodzi o to ustawienie?

attachment.php?attachmentid=463160

Mam ustawione jak widać, a widać "podziękuj" i reputki z komentarzami dostaję i wiszą w powiadomieniach jak każda nieprzeczytana wiadomość.

Umożliwianie przez gospodarza anonimowe obrażanie gości uważam za niedopuszczalne. Nawet nie ma możliwości zgłoszenia tego do moderacji a podejrzewam, że to napisała osoba dodana do ignorowanych (więc i ignorowanie na to nie działa).

attachment.php?attachmentid=463161

UkryjReputacje.jpg

MuratordomReput.jpg

Edytowane przez Kaizen

Umożliwianie przez gospodarza anonimowe obrażanie gości uważam za niedopuszczalne. Nawet nie ma możliwości zgłoszenia tego do moderacji a podejrzewam, że to napisała osoba dodana do ignorowanych (więc i ignorowanie na to nie działa).

Masz rację.

Też otrzymałem tego typu "podziękowanie" ale autor chce pozostać anonimowy.

Brakuje mu odwagi cywilnej. Wstydzi się napisać w otwartym tekstem tego co napisał w anonimowym "podziękowaniu".

Każdy post ma swojego autora. Także posty typu "Podziękuj"

Posty "Podziękuj" obowiązkowo powinny zawierać informację kto podziękował.

Dzięki tej informacji odbiorca podziękowanie wie komu pomógł.

Wysyłając podziękowanie zawsze dodają komentarz i info kto wysłał podziękowanie - (d7d)

Chyba Informatycy zatrudnieni przez Redakcję potrafią ogarnąć taki temat?

Edytowane przez d7d
uzupełnienie wpisu

Chodzi o to ustawienie?

attachment.php?attachmentid=463160

Mam ustawione jak widać, a widać "podziękuj" i reputki z komentarzami dostaję i wiszą w powiadomieniach jak każda nieprzeczytana wiadomość.

attachment.php?attachmentid=463161

.

Anonimowe obrażanie jest złe więc odnośnie Reputacji to Autorzy powinni być widoczni.

Natomiast zmieniając troszkę temat napiszę tak:

Kol. Kaizen

Gościem chyba już nie jesteś tylko raczej stałym bywalcem.

Przez te 20 tyś postów musiałeś ostro zaleźć komuś za skórę.

Nie mówię że wśród piszących nie ma specjalistów od czarnej roboty ale nie bierze się to od tak znienacka tylko trzeba sobie zasłużyć.

A teraz prosisz Administratorów aby na Twoim koncie nie było widocznych efektów Twojej pracy........Zrezygnować z reputacji

Nie uważasz że trochę przeginasz, i zmieniasz zasady w trakcie gry.

Edytowane przez Mareks77

Mnie możesz wyeliminować z kręgu podejrzeń.

Jestem w gronie dodanych do ignorowanych ale nie napisałem tego typu "podziękowania".

BTW - jak duże masz grono dodanych do "ignorowanych" i czym sobie zasłużyli ??

Odmiennych poglądami ?

:D

• Like 1

trudno, żeby ktoś uważający, że ma zawsze rację nie zalazł nikomu za skórę ;)

Kol.@ TKirk Tematem dyskusji jest ogólnie "System reputacji" a nie "7 grzechów głównych":)

Mnie możesz wyeliminować z kręgu podejrzeń.

Myślę że Kaizen wie o kim mowa.

Swoją drogą dostałem od tej osoby podziękowania w formie plusika Całą treść komentarza mogę przesłać Kaizen-owi na priv bo także o nim tam mowa.

Edytowane przez Mareks77

Najpierw to niech właściciele forum naprawią mankament polegający na tym, że jak jestem "ignorowany" przez danego usera, to po kliknięciu w jego poście w zykły link do innego miejsca (publicznego) na forum, wyświetla się taki komuniat:

"firmer nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,

2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,

3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

Żadne z powyższych nie ma mijsca, a dodatkowo spokojnie mogę wejść w dany link nie będąc zalogowanym.

Nieco to upierdliwe ...

Najpierw to niech właściciele forum naprawią mankament polegający na tym, że jak jestem "ignorowany" przez danego usera, to po kliknięciu w jego poście w zykły link do innego miejsca (publicznego) na forum, wyświetla się taki komuniat:

"firmer nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,

2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,

3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

Żadne z powyższych nie ma mijsca, a dodatkowo spokojnie mogę wejść w dany link nie będąc zalogowanym.

Nieco to upierdliwe ...

Tak jest :D

Możliwe, że ignorujący nawet o tym nie wie. ;)

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 3 weeks później...
Nie masz racji Redakcjo.

Ktoś anonimowo wysyła obraźliwe posty w formie "podziękuj" i mimo prośby Redakcji nadal nie będzie się podpisywał.

Czytaj ze zrozumieniem, Redakcja napisał przecież:

Prośba zatem, kto chce niech się podpisuje.

czyli w dpopełnieniu - kto nie chce...? kumasz?

Ja np. mogę Ci napisać publicznie, że za Twoje postawy mam do Ciebie "zero szacunku" i śmieszy mnie Twoja ranga "NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!", tylko nie wiem, czy to wystarczająco obraźliwe :p

Może kto inny chce to zrobić za pomocą "podziękuj" - potraktuj to jako anonimowe badanie opinii publicznej :rolleyes:

Czytaj ze zrozumieniem, Redakcja napisał przecież:

czyli w dpopełnieniu - kto nie chce...? kumasz?

Ja np. mogę Ci napisać publicznie, że za Twoje postawy mam do Ciebie "zero szacunku" i śmieszy mnie Twoja ranga "NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!", tylko nie wiem, czy to wystarczająco obraźliwe :p

Może kto inny chce to zrobić za pomocą "podziękuj" - potraktuj to jako anonimowe badanie opinii publicznej :rolleyes:

firmer przeczytaj post #137 i kolejne.

Chyba nie kumasz o co chodzi w tych postach.

Możesz pisać publicznie co chcesz i to jest ok jeżeli mieści się w granicach prawa i zasad FM.

"zero szacunku" , co Ciebie śmieszy i "czy to wystarczająco obraźliwe" to twój problem.

firmer przeczytaj post #137 i kolejne.

Chyba nie kumasz o co chodzi w tych postach.

to też śmieszne, bo każesz czytać mi #137 i kolejne, a kolejny jest akurat mój ;-) ... dalej też różne zdania co do przedmiotu "anonimowości", więc jedyne, czego nie kumam, to czemu Twoja racja miałby być "twojsza"?

Możesz pisać publicznie co chcesz i to jest ok jeżeli mieści się w granicach prawa i zasad FM.

"zero szacunku" , co Ciebie śmieszy i "czy to wystarczająco obraźliwe" to twój problem.

Tu się mylisz, bo ja najmniejszego problemu nie mam, i Ty też nie powinieneś... ale widać masz inaczej, skoro przejmujesz się nawet anonimami pisanymi na priv.

Redakcja wyraźnie napisał w #143, że nie ma możliwości sprawdzenia, kto "dziękuje", więc stosuj się do rad dawanych innym i czytaj posty.

I na koniec - jeżeli nie brakuje Ci odwagi cywilnej, nie wstydzisz się napisać w otwartym tekście tego, co ktoś napisał Ci w anonimowym "podziękowaniu", i o co tak bijesz pianę, to zamieść tu, na publicznym, kopię takiego "przykładowego" anonima - może przeczytawszy to, zmienię zdanie w przedmiotowej kwestii.