adam_mk 14.05.2021 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Twierdzenie Pitagorasa - to dopiero odgrzewany kotlet!Tyle wieków go wałkować w kółko?A i tak wielu nie kuma... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.05.2021 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 To Pietia Goras nie podlega dekomunizacji? Znowu jacyś równiejsi? https://radzieccyuczeni.pl/goras-pietia-grekawicz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 14.05.2021 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Może trochę ulżyłbyś użytkownikom Internetu... Masz rację, ulżyj trochę użytkownikom internetu i napisz czy zgadzasz się na eksperymentowanie na dzieciach dzisiaj? Jakoś unikasz odpowiedzi na to pytanie. Nieprawdą jest że to szczepienie jest dobrowolne, bo dziecko nie ma tu nic do gadania jak jego rodzić zdecyduje go zaszczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 14.05.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Od wczoraj jestem "naznaczony",pełne "zniewolenie" 16.06...Ależ życie jest piękne, widzę łąkę, kwiatki i przepiękną tęczę w oddali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.05.2021 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Od wczoraj jestem "naznaczony",pełne "zniewolenie" 16.06... Ależ życie jest piękne, widzę łąkę, kwiatki i przepiękną tęczę w oddali... Czyli czip działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.05.2021 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Pojawiają się informacje, że zaszczepieni infekują wszystkich wokół... Może trzeba by im kazać nosić solidne maseczki, niech się trzymają zdala od zdrowych a najlepiej jakby ich skoszarować przymusowo w jakim obozie do czasu "aż im nie przejdzie". Stanowią zagrożenie, a wystrzelać ich nie można... Czekać trzeba aż sami padną... Cholera... A jest ich coraz więcej! Adam M. Słyszysz głosy które coś mówią? We Włoszech szczepionki zdają egzamin celująco. Bardzo optymistyczne wyniki pierwszego dużego badania Spadek zakażeń o 95 proc., zachorowań na COVID-19 aż o 99 proc. - to najważniejsze wyniki pierwszej we Włoszech szerokiej analizy wśród zaszczepionych. Naukowcy z Uniwersytetu w Ferrarze razem ze specjalistami z ASL (centrum zdrowia publicznego) w Pescarze przeanalizowali dane 37 tys. wszystkich zaszczepionych w prowincji Pescara od 2 stycznia do końca marca. Wśród tych, którym podano szczepionkę, zmarła tylko jedna osoba - 96-letnia kobieta cierpiąca także na inne poważne choroby. Szczepionki działają lepiej, niż się spodziewaliśmy - Rezultaty są bardzo dobre, przekraczają nawet najbardziej optymistyczne prognozy – podsumowuje Lamberto Manzoli, epidemiolog z uniwersytetu w Ferrarze, jeden z autorów raportu, który czeka teraz na publikację w piśmie naukowym. Badania dotyczyły trzech szczepionek dostępnych w owym czasie we Włoszech: Pfizera, Moderny i AstraZeneki (Johnson&Johnson - tak jak w pozostałych państwach UE - na Półwyspie Apenińskim jest stosowany od 21 kwietnia). Dotyczą przede wszystkim ich skuteczności wobec angielskiego wariantu koronawirusa, który jest odpowiedzialny za 90 proc. zakażeń w Abruzji (to do niej należy prowincja Pescara), podobnie jak w całym kraju. - Wszystkie trzy szczepionki dały bardzo podobne rezultaty - informuje Manzoli. AstraZeneca niezwykle skuteczna już po pierwszej dawce Ważny szczegół: badania objęły tych, którzy przyjęli obie dawki Pfizera i Moderny, ale tylko jedną AstraZeneki, w przypadku której termin podania drugiej był o wiele późniejszy (12 tygodni). Nie miało to wpływu na rewelacyjne wręcz wyniki specyfiku z Oxfordu. Tylko pierwsza dawka AstraZeneki obniżyła liczbę zakażeń o 95 proc. - Krótko mówiąc, nie jest to wcale - jak utrzymywali niektórzy - drugoligowa szczepionki. To Serie A – puentuje Manzoli. https://wyborcza.pl/7,75399,27082794,we-wloszech-szczepionki-zdaja-egzamin-celujaco-bardzo-optymistyczne.html#S.main_topic_2-K.C-B.2-L.2.maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.05.2021 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Masz rację, ulżyj trochę użytkownikom internetu i napisz czy zgadzasz się na eksperymentowanie na dzieciach dzisiaj? Jakoś unikasz odpowiedzi na to pytanie. Nieprawdą jest że to szczepienie jest dobrowolne, bo dziecko nie ma tu nic do gadania jak jego rodzić zdecyduje go zaszczepić. Dzieci nie należą do grupy ryzyka i nie widzę powodu, by je szczepić. To tylko 18% społeczeństwa, jeśli reszta przechoruje/zaszczepi się o koronawirusie zapomnimy Jednocześnie nie uważam tych szczepień za eksperyment. To zresztą oceni historia Natomiast historia jednoznacznie oceniła działania pana Mengele i jeży mi się resztka włosów, jak czytam, że ktoś radośnie i beztrosko ją zakłamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 14.05.2021 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) Dzieci nie należą do grupy ryzyka i nie widzę powodu, by je szczepić. Wytłumacz to @kulibob i @Arturo1972 albo tym szkołom które nie wpuszczą dzieci do szkoły bez szczepionki (jeszcze nie u nas ale to tylko "na razie nie" jak powiedział minister Niedzielski kiedy go zapytano czy będzie obowiązek szczepień w Polsce). No i jedno miasto w Polsce już wprowadziło obowiązek szczepień uchwałą rady miasta. Jednocześnie nie uważam tych szczepień za eksperyment. To zresztą oceni historia To jest mało istotne co ty uważasz, bo wszystkie urzędy zatwierdziły te szczepionki tymczasowo do czasu skończenia badań nad nimi. Tak więc wszyscy zaszczepieni są uczestnikami eksperymentu medycznego. Natomiast historia jednoznacznie oceniła działania pana Mengele i jeży mi się resztka włosów, jak czytam, że ktoś radośnie i beztrosko ją zakłamuje. Założę się że tak jak ty dzisiaj nie uważasz że szczepienie dzieci jest eksperymentem medycznym, tak wtedy Mengele uważał że robi badania naukowe. Edytowane 14 Maja 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.05.2021 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 ... Założę się że tak jak ty dzisiaj nie uważasz że szczepienie dzieci jest eksperymentem medycznym, tak wtedy Mengele uważał że robi badania naukowe. Zmieniłeś zdanie ? Jeszcze kilka dni pisałeś (w wypowiedzi którą usunąłeś ?): Eksperymenty medyczne na dzieciach. Tego to nawet hitlerowskie niemcy w obozach nie robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.05.2021 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Zmieniłeś zdanie ? Jeszcze kilka dni pisałeś (w wypowiedzi którą usunąłeś ?): Oj tam, oj tam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 14.05.2021 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Zmieniłeś zdanie ? Jeszcze kilka dni pisałeś (w wypowiedzi którą usunąłeś ?): Niczego nie usuwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.05.2021 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Niczego nie usuwałem. Eksperymenty medyczne na dzieciach. Tego to nawet hitlerowskie niemcy w obozach nie robili. To powyżej to nie twój tekst ? Zapewne "wiseman" tobie usunął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.05.2021 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Wytłumacz to @kulibob i @Arturo1972 albo tym szkołom które nie wpuszczą dzieci do szkoły bez szczepionki (jeszcze nie u nas ale to tylko "na razie nie" jak powiedział minister Niedzielski kiedy go zapytano czy będzie obowiązek szczepień w Polsce). No i jedno miasto w Polsce już wprowadziło obowiązek szczepień uchwałą rady miasta. To jest mało istotne co ty uważasz, bo wszystkie urzędy zatwierdziły te szczepionki tymczasowo do czasu skończenia badań nad nimi. Tak więc wszyscy zaszczepieni są uczestnikami eksperymentu medycznego. Założę się że tak jak ty dzisiaj nie uważasz że szczepienie dzieci jest eksperymentem medycznym, tak wtedy Mengele uważał że robi badania naukowe. Czyli jednak ten Mengele przeprowadzał eksperymenty na dzieciach ? Bo jeszcze przedwczoraj pisałeś coś innego. Kończę, bo z osobą zaślpioną i "wiedzącą lepiej" nie ma sensu rozmawiać. Albo rozmawiamy (choć nie wiem, jak w ogóle można to zestawić obok siebie) o faktach (cierpienia, które powodował Mengele już w momencie, kiedy brał dzieci na stół) albo o Twoich lękach. Bo może szczepionka okaże się niebezpieczna. Bo może nie puszczą dzieci do szkoły bez szczepień Bo może Niedzielski zmieni zdanie. A co z tym miastem, które wprowadziło obowiązek szczepień? Przychodzi Strzaż Miejska z psami i w nocy wywozi ludzi do przychodni ? Kolejny Twój lęk ? Jesteś obrazem klasycznego użytkownika portalu dla "wiedzących lepiej" gdzie bywalcy nakręcają swoje lęki. I niestety, wynoszą je na zewnątrz. Edytowane 15 Maja 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 15.05.2021 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Przypadkiem nie miałeś na myśli obozu koncentracyjnego w Ravensbrück? Tak miałem ten obóz na myśli. Napisałem Ravensbruck ale komputer to zmienił na Ravensburg Edytowane 15 Maja 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 15.05.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Mam swoją teorie która może wiele wyjaśnić. Grisza, Adaś czy na waszych przodkach tez prowadzono eksperymenty? Teraz ty na sobie przeprowadzasz eksperyment i będziesz się miał czym pochwalić. Jak przeżyjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 15.05.2021 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) (...)A mój dziadek zginął w Oświęcimiu. Nie będę się kalał pamięci dziadka, że spadł z wieżyczki strażniczej będąc pod wpływem... Dziękujemy za tą informację o twoim dziadku. To wiele wyjaśnia. Edytowane 15 Maja 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 15.05.2021 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Jak zwykle piszesz ale nie myślisz. Jeszcze raz napiszę. NICZEGO NIE USUWAŁEM. Musiałem napisać dużymi literami żebyś zrozumiał. Nawet taki osobnik jak ty nie może pojąć dlaczego Redakcja skasował ten mój wpis. Przecież nikogo nie obrażał. Pozostawił jednak wpisy @fotohobby wyraźnie pisane aby obrazić. Zniknął w tajemniczy sposób post forumowicza "stos". Forumowicz kategorycznie twierdzi, że to sprawka Redakcji. By nie było wątpliwości chodzi o post w cytacie poniżej: Napisał stosNo super. Eksperymenty medyczne na dzieciach. Tego to nawet hitlerowskie niemcy w obozach nie robili. Dlaczego Redakcja usunęła post @stos ? Bardzo proszę o odpowiedź Redakcji z uwagi na stawiane mi zarzuty przez @stos ("Jak zwykle piszesz ale nie myślisz."). Edytowane 15 Maja 2021 przez Chef Paul dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.05.2021 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Tak miałem ten obóz na myśli. Napisałem Ravensbruck ale komputer to zmienił na Ravensburg Ależ to oczywiste. Nawet nie podejrzewałem, że może być inna przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 15.05.2021 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Ale jaja.Okazuje się, że redakcja też nosi foliowe czapeczki - skasowano kilka moich postów, ale posty oszołomów z teoriami spiskowymi zostały. Było miło, ale trzeba opuścić te żałosne forum.Pozdrawiam myślących zdroworozsądkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 15.05.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Ale jaja... To NOP ***** ***** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts