Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

A kto stracił już na tzw nowym ładzie ? mnie skubnięto dokładnie 73 zł .

Pośrednio pewnie każdy. Moja księgowa próbując zmniejszać starty przeliczyła i mi korzystniej wyszło przejście z liniowego na ryczałt 12%, bo mam niskie koszty, na Polski Ład zmniejszłym stawkę ryczałtu dla programistów z 15 na 12. Dodatkowo już ja sam z moimi kadrami rozważamy aneks do umowy z programisty na architekta oprogramowania/scrum mastera, co powinno umożliwić opodatkowanie stawką 8,5%.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pośrednio pewnie każdy. Moja księgowa próbując zmniejszać starty przeliczyła i mi korzystniej wyszło przejście z liniowego na ryczałt 12%, bo mam niskie koszty, na Polski Ład zmniejszłym stawkę ryczałtu dla programistów z 15 na 12. Dodatkowo już ja sam z moimi kadrami rozważamy aneks do umowy z programisty na architekta oprogramowania/scrum mastera, co powinno umożliwić opodatkowanie stawką 8,5%.

No to masz teraz jak w raju.

Nie dziwię się, że masz taki dysonans poznawczy.

Szkoda tylko, że tego Kukiz nie wymyślił. :lol2:

Wszystko zgodnie z prawem i stanem faktycznym. Umowę ze zleceniodawcą zawierałem na stanowisko starszego programisty jakieś 6 lat temu. W międzyczasie zmieniło mi sie stanowsko, zakres obowiązków, tylko na aneks nie było czasu/potrzeby.

Skoro od prawie dwóch lat już nie jestem programistą, tylko Scrum Masterem i architektem, co czemu mam płacić wyższy podatek niż ten, który wynika z moich obowiązków?

Wszystko zgodnie z prawem i stanem faktycznym. Umowę ze zleceniodawcą zawierałem na stanowisko starszego programisty jakieś 6 lat temu. W międzyczasie zmieniło mi sie stanowsko, zakres obowiązków, tylko na aneks nie było czasu/potrzeby.

Skoro od prawie dwóch lat już nie jestem programistą, tylko Scrum Masterem i architektem, co czemu mam płacić wyższy podatek niż ten, który wynika z moich obowiązków?

Ależ ja wcale nie zarzucam Ci nieprawnych działań. Jest mi obojętne też, co robisz ze swoimi podatkami.

Zresztą o czym tu mówić? Jakikolwiek legalizm w bolszewickich czasach jest zwykłą utopią.

To jest tyko z mojej strony dobra pamięć do osób, snujących zawsze fantastyczne opowieści a obdarzonych silnie wrodzonym oportunizmem.

Powiadasz: teraz scrum master jesteś:lol2: A chociaż ten obecny zleceniodawca przy władzy?

Pytam, bo poprzednio władza nie doceniała specjalnie Twoich przymiotów.

Tak sądzę nie spotkałem inteligentnego człowieka zainteresowanego sportem

Aha. To wiele wyjaśnia, chociaż daleko nie wszystko:cool:

.................

W testowanym na bieżąco, zamaskowanym, zdynstansowanym i wysokoopłacanym środowisku testowym, zarządzanym przez kowidian trafieni zostali: Andeas Wellinger, Daniel Andre Tande i Fredrik Villumstad. Skuteczność prawie 100%, a jeszcze chwilę do końca sezonu mamy.

Ciekawy jest tryb wpuszczania do chińskiej paraolimiady: gospodarze honorują tylko własne testy, a to oznacza, że naukowcy wielu państw opracowali metody testowania takie, żeby wynik był jak należy

.

Niewielki krok dzieli nas od spray'ów do nosa, albo płynu do płukania ust z gwarantowanym rezultatem. Polska ma tradycje, chlubimy się dorobkiem lekarza Eugeniusza Łazowskiego, który za poprzedniej zjednoczonej Europy bojkotował wysiłki lekarzy w zwalczaniu tyfusa.

https://www.gosc.pl/doc/6286452.Polak-ktory-uratowal-tysiace-ludzi-dzieki-falszywej-zarazie

Dyrektor Małysz niesłusznie podejrzewał, że o forsę chodzi- naziści jeszcze nam pamiętają fałszowanie testów. Uwaga! Drastyczne zdjęcie Kubackiego, przegapione przez inkwizycję kowidiańską :confused:

https://www.skijumping.pl/wiadomosci/30837/start-w-oberstdorfie-tylko-na-bazie-niemieckiego-testu-polacy-zapowiadaja-reakcje/

Maseczki są ewidentnie szkodliwe - poczynając od minuty 4.30 jawnie widać, jak doktor ledwie łapie oddech...

rybnik-breath.jpg

ps. niezłe zagłębie covidianizmu macie tam w okolicach Rybnika i Gliwic

Nic nie widać kn-y uginają się przy oddychaniu ze wzgledu na poziom filtracji.

Szczęść Boże :lol2::rotfl:

Edytowane przez kulibob

Sam używam kn mają tendencje do uginania się

A tendencje do tworzenia światów równoległych, gdzie ten sam dokument zawiera inne zapisy, też mają? Obejrzyj cały filmik, bo nie o poziom filtracji tu się rozchodzi, a raczej o to, że te dwa światy równoległe spotkały się w jednym miejscu ;-)

A nieco z innej beczki - niemiecka, covidiańska "logistyka":

german-logic.jpg

Aha. To wiele wyjaśnia, chociaż daleko nie wszystko:cool:

.................

zainteresowanego sportem w sęsie oglądającego, kibicującego...nie mówię o uprawianiu "dla zdrowia"

Da się wszystko spie...dolić, także sport rekreacyjny, amatorski. Przecież kowidianie już zakazywali wstępu do parków, lasów, spacerowania :popcorn: