kemot_p 21.01.2022 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 A kto stracił już na tzw nowym ładzie ? mnie skubnięto dokładnie 73 zł . Pośrednio pewnie każdy. Moja księgowa próbując zmniejszać starty przeliczyła i mi korzystniej wyszło przejście z liniowego na ryczałt 12%, bo mam niskie koszty, na Polski Ład zmniejszłym stawkę ryczałtu dla programistów z 15 na 12. Dodatkowo już ja sam z moimi kadrami rozważamy aneks do umowy z programisty na architekta oprogramowania/scrum mastera, co powinno umożliwić opodatkowanie stawką 8,5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.01.2022 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Pośrednio pewnie każdy. Moja księgowa próbując zmniejszać starty przeliczyła i mi korzystniej wyszło przejście z liniowego na ryczałt 12%, bo mam niskie koszty, na Polski Ład zmniejszłym stawkę ryczałtu dla programistów z 15 na 12. Dodatkowo już ja sam z moimi kadrami rozważamy aneks do umowy z programisty na architekta oprogramowania/scrum mastera, co powinno umożliwić opodatkowanie stawką 8,5%. No to masz teraz jak w raju. Nie dziwię się, że masz taki dysonans poznawczy. Szkoda tylko, że tego Kukiz nie wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.01.2022 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Wszystko zgodnie z prawem i stanem faktycznym. Umowę ze zleceniodawcą zawierałem na stanowisko starszego programisty jakieś 6 lat temu. W międzyczasie zmieniło mi sie stanowsko, zakres obowiązków, tylko na aneks nie było czasu/potrzeby. Skoro od prawie dwóch lat już nie jestem programistą, tylko Scrum Masterem i architektem, co czemu mam płacić wyższy podatek niż ten, który wynika z moich obowiązków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.01.2022 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Wszystko zgodnie z prawem i stanem faktycznym. Umowę ze zleceniodawcą zawierałem na stanowisko starszego programisty jakieś 6 lat temu. W międzyczasie zmieniło mi sie stanowsko, zakres obowiązków, tylko na aneks nie było czasu/potrzeby. Skoro od prawie dwóch lat już nie jestem programistą, tylko Scrum Masterem i architektem, co czemu mam płacić wyższy podatek niż ten, który wynika z moich obowiązków? Ależ ja wcale nie zarzucam Ci nieprawnych działań. Jest mi obojętne też, co robisz ze swoimi podatkami. Zresztą o czym tu mówić? Jakikolwiek legalizm w bolszewickich czasach jest zwykłą utopią. To jest tyko z mojej strony dobra pamięć do osób, snujących zawsze fantastyczne opowieści a obdarzonych silnie wrodzonym oportunizmem. Powiadasz: teraz scrum master jesteś A chociaż ten obecny zleceniodawca przy władzy? Pytam, bo poprzednio władza nie doceniała specjalnie Twoich przymiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.01.2022 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Również pamiętam ... "żebyście Wy wiedzieli ile ja zarabiam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firmer 21.01.2022 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Maseczki są ewidentnie szkodliwe - poczynając od minuty 4.30 jawnie widać, jak doktor ledwie łapie oddech... ps. niezłe zagłębie covidianizmu macie tam w okolicach Rybnika i Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 21.01.2022 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Tak sądzę nie spotkałem inteligentnego człowieka zainteresowanego sportem Aha. To wiele wyjaśnia, chociaż daleko nie wszystko:cool: ................. W testowanym na bieżąco, zamaskowanym, zdynstansowanym i wysokoopłacanym środowisku testowym, zarządzanym przez kowidian trafieni zostali: Andeas Wellinger, Daniel Andre Tande i Fredrik Villumstad. Skuteczność prawie 100%, a jeszcze chwilę do końca sezonu mamy. Ciekawy jest tryb wpuszczania do chińskiej paraolimiady: gospodarze honorują tylko własne testy, a to oznacza, że naukowcy wielu państw opracowali metody testowania takie, żeby wynik był jak należy . Niewielki krok dzieli nas od spray'ów do nosa, albo płynu do płukania ust z gwarantowanym rezultatem. Polska ma tradycje, chlubimy się dorobkiem lekarza Eugeniusza Łazowskiego, który za poprzedniej zjednoczonej Europy bojkotował wysiłki lekarzy w zwalczaniu tyfusa. https://www.gosc.pl/doc/6286452.Polak-ktory-uratowal-tysiace-ludzi-dzieki-falszywej-zarazie Dyrektor Małysz niesłusznie podejrzewał, że o forsę chodzi- naziści jeszcze nam pamiętają fałszowanie testów. Uwaga! Drastyczne zdjęcie Kubackiego, przegapione przez inkwizycję kowidiańską https://www.skijumping.pl/wiadomosci/30837/start-w-oberstdorfie-tylko-na-bazie-niemieckiego-testu-polacy-zapowiadaja-reakcje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.01.2022 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Maseczki są ewidentnie szkodliwe - poczynając od minuty 4.30 jawnie widać, jak doktor ledwie łapie oddech... ps. niezłe zagłębie covidianizmu macie tam w okolicach Rybnika i Gliwic Nic nie widać kn-y uginają się przy oddychaniu ze wzgledu na poziom filtracji. Szczęść Boże Edytowane 21 Stycznia 2022 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.01.2022 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Aha. To wiele wyjaśnia, chociaż daleko nie wszystko:cool: ................. zainteresowanego sportem w sęsie oglądającego, kibicującego...nie mówię o uprawianiu "dla zdrowia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firmer 21.01.2022 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Nic nie widać kn-y uginają się przy oddychaniu ze wzgledu na poziom filtracji. Szczęść Boże Czujny jestes jak ważka... Poziom filtracji taki, że aż z zarządzenia zaprasowany toner wyssało, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.01.2022 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Czujny jestes jak ważka... Poziom filtracji taki, że aż z zarządzenia zaprasowany toner wyssało, hehe Sam używam kn mają tendencje do uginania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firmer 22.01.2022 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Sam używam kn mają tendencje do uginania się A tendencje do tworzenia światów równoległych, gdzie ten sam dokument zawiera inne zapisy, też mają? Obejrzyj cały filmik, bo nie o poziom filtracji tu się rozchodzi, a raczej o to, że te dwa światy równoległe spotkały się w jednym miejscu A nieco z innej beczki - niemiecka, covidiańska "logistyka": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 22.01.2022 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Aha. To wiele wyjaśnia, chociaż daleko nie wszystko:cool: ................. zainteresowanego sportem w sęsie oglądającego, kibicującego...nie mówię o uprawianiu "dla zdrowia" Da się wszystko spie...dolić, także sport rekreacyjny, amatorski. Przecież kowidianie już zakazywali wstępu do parków, lasów, spacerowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.01.2022 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Niestetyhttps://www.tvp.info/58009244/hana-horka-nie-zyje-czeska-piosenkarka-specjalnie-zakazila-sie-koronawirusem-jej-syn-obwinia-antyszczepionkowcow-macie-krew-na-rekach https://www.tvp.info/55527659/koronawirus-nie-zyje-prezenter-radiowy-phill-valentine-61-lat-zmarl-na-covid-19-kwestionowal-zagrozenie-koronawirusem-i-sens-szczepien UWAGA - linki kierują do TVP INFO - wchodzisz na własną odpowiedzialność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.01.2022 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Fajnie się bawili...https://www.youtube.com/watch?v=UA7f9fx4xdA Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.01.2022 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Wcześniej też się dobrze bawili... Tu 1992 rok... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.01.2022 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 https://www.youtube.com/channel/UCihgaBC3TRsaSddL31dSlbA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2022 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Nie odróżniasz literek małych od dużych? Ciekawy NOP... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 23.01.2022 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 pandemicy nie chcą miliona dolarów za udział w debacie. dlaczego? https://wolnemedia.net/manipulacja-brak-debaty-i-pora-na-wielka-demonstracje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.01.2022 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 pandemicy nie chcą miliona dolarów za udział w debacie. dlaczego? https://wolnemedia.net/manipulacja-brak-debaty-i-pora-na-wielka-demonstracje/ A z kim tu dyskutować? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=8067068&viewfull=1#post8067068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts