mastodont 22.10.2021 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Dzień dobry, czy jeśli mam gniazdko na dwóch żyłach to po jego wyzerowaniu nie powinienem czuć charakterystycznego mrowienia na obudowie telefonu podłączonego do dwubolcowej ładowarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.10.2021 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 To jest bez znaczenia, skoro ładowarka jest w II klasie ochronności, nie wymagającej styku ochronnego zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 22.10.2021 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Dzień dobry, czy jeśli mam gniazdko na dwóch żyłach to po jego wyzerowaniu nie powinienem czuć charakterystycznego mrowienia na obudowie telefonu podłączonego do dwubolcowej ładowarki? Czujesz mrowienie od napięcia prawie 6 V? Coś nie tak jest chyba z telefonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastodont 22.10.2021 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 (edytowane) To jest bez znaczenia, skoro ładowarka jest w II klasie ochronności, nie wymagającej styku ochronnego zasilania. Czy "bez znaczenia" oznacza to, że mrowienie może wystąpić niezależnie od tego czy gniazdko jest zerowane, czy też nie? Edytowane 22 Października 2021 przez mastodont Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.10.2021 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Czy "bez znaczenia" oznacza to, że mrowienie może wystąpić niezależnie od tego czy gniazdko jest zerowane, czy też nie?Dokładnie tak. Jest lub może być inna przyczyna. Ostatecznie ... woltomierz w dłonie i mierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 22.10.2021 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Czy "bez znaczenia" oznacza to, że mrowienie może wystąpić niezależnie od tego czy gniazdko jest zerowane, czy też nie? Przy tym mrowieniu telefon działa poprawnie i ładuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 22.10.2021 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Dokładnie tak. Jest lub może być inna przyczyna. Ostatecznie ... woltomierz w dłonie i mierzyć Woltomierz i do czego ma go podłączyć i jaki woltomierz. Telefon z obudową bez grama metalu mrowi? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.10.2021 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Znalazłem odpowiedni : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.10.2021 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Jednego nie rozumiem, pomijam fakt że telefon nie ma obudowy metalowej to jak może napięcie 6V powodować mrowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.10.2021 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2021 Autosugestia. Dotknie czegokolwiek i już czuje mrowienie. Prosty test: opaska na oczy i dać do pomacania trzy różne przedmioty - pomalowany klocek, styropian opakowany w folię aluminiową i metalowe pudełko z opakowania wody kolońskiej. Wszystko podać na tacce z metapleksu. Będzie wrzeszczał na wszystko. Robiłem takie eksperymenty w szkole, po innych hardcorowych z "wykrywaczem myśli" czyli bateryjka 3R12, przycisk, trafor dzwonkowy i dwie metalowe elektrody na obudowie pudełka z w/w elementami. Tam delikwent miał prawo krzyczeć skoro był frajerem:yes: i błyskała neonówka:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 25.10.2021 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Czujesz mrowienie od napięcia prawie 6 V? Coś nie tak jest chyba z telefonem. I tu możesz się mylić, tryby szybkiego ładowania Quickcharge napięciowo dochodzą nawet do 20V. Autor powinien napisać jakiej ładowarki używa, bo jeśli taniego chińczyka to problem jest w nim i technologii obniżania napięcia przez kondensatory hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 25.10.2021 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Z tego co wiem to wszystkie baterie do telefon posiadają napięcie 3,7 V a ładowarki z jakimi się spotkałem nie miały więcej niż 6 V, mogą mieć 2-3 A bo to jest prąd ładowania tzw szybka ładowarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.10.2021 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Prawo Ohma znasz? Więc jak zwiększyć szybkość ładowania chyba ogarniasz? Aby zwiększyć prąd ładowania trzeba zwiększyć napięcie ładowania i tak dalej. Resztę sobie wygoogluj. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 25.10.2021 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Coś mi się wydaje że nie wiesz o czym piszesz.Ładowarki do telefonów komórkowych są o jednym napięciu ale o różnych A od 1 do 3 A, (mocniejszych nie widziałem być może są) ale wszystkie mają napięcie 5V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.10.2021 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Coś mi się wydaje że nie wiesz o czym piszesz. Ładowarki do telefonów komórkowych są o jednym napięciu ale o różnych A od 1 do 3 A, (mocniejszych nie widziałem być może są) ale wszystkie mają napięcie 5V. Technologia QC 2.0 posiada stałe napięcia ładowania: 5V, 9V, 12V oraz 20V. Natomiast zastosowanie technologii INOV w CQ 3.0 pozwala na automatyczne dopasowanie napięcia podawanego do urządzenia z zakresu od 3,6V do 20V z korkiem co 200mV. Źródło Edytowane 25 Października 2021 przez Kaizen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 25.10.2021 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Rozwalasz temat nie potrzebnie.Mówimy tu o telefonie komórkowym i ładowarce do niego.Pokaż mi która ładowarka do telefonu komórkowego ma napięcie 9, 12 czy 20 V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qropatwa 25.10.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Rozwalasz temat nie potrzebnie. Mówimy tu o telefonie komórkowym i ładowarce do niego. Pokaż mi która ładowarka do telefonu komórkowego ma napięcie 9, 12 czy 20 V. Każda zgodna z QC, np. Motorola MC-202. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.10.2021 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) To nie jest najszybsza ładowarka, są szybsze https://telesalon.pl/product-pol-10121-Huawei-Quick-Charge-ladowarka-sieciowa-HW-100200E00-2A.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping Edytowane 25 Października 2021 przez Bertha dodałem link bo zdjęcie nie wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 25.10.2021 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Każda zgodna z QC, np. Motorola MC-202. I co to ma oznaczać? że można ładować 20V telefon komórkowy?Miałem w swoim życiu kilkanaście jak nie kilkadziesiąt telefonów i żadna ładowarka nie miała więcej niż 6 V. Jednego smartfona załatwiłem super szybką ładowarką bo nie chciałem czekać długo aż mi się bateria naładuje. Gniazdo usb w telefonie grzało się nie miłosiernie a po kilkudziesięciu naładowaniach bateria spuchła że mało nie eksploatowała i taki był skutek polepszenia ale ta ładowarka też miała 5 V ale 3A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.10.2021 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 I co to ma oznaczać? że można ładować 20V telefon komórkowy? Tak. Masz na filmiku powyżej. I tony innych na YT - nie kompromituj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts