Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zerowanie a napięcia na podłączonym urządzeniu

Recommended Posts

To jest bez znaczenia, skoro ładowarka jest w II klasie ochronności, nie wymagającej styku ochronnego zasilania.

Czy "bez znaczenia" oznacza to, że mrowienie może wystąpić niezależnie od tego czy gniazdko jest zerowane, czy też nie?

Edytowane przez mastodont

Autosugestia. Dotknie czegokolwiek i już czuje mrowienie. Prosty test: opaska na oczy i dać do pomacania trzy różne przedmioty - pomalowany klocek, styropian opakowany w folię aluminiową i metalowe pudełko z opakowania wody kolońskiej. Wszystko podać na tacce z metapleksu. :lol2: Będzie wrzeszczał na wszystko. Robiłem takie eksperymenty w szkole, po innych hardcorowych z "wykrywaczem myśli" czyli bateryjka 3R12, przycisk, trafor dzwonkowy i dwie metalowe elektrody na obudowie pudełka z w/w elementami. Tam delikwent miał prawo krzyczeć skoro był frajerem:yes: i błyskała neonówka:p

Czujesz mrowienie od napięcia prawie 6 V? Coś nie tak jest chyba z telefonem.

I tu możesz się mylić, tryby szybkiego ładowania Quickcharge napięciowo dochodzą nawet do 20V. Autor powinien napisać jakiej ładowarki używa, bo jeśli taniego chińczyka to problem jest w nim ;) i technologii obniżania napięcia przez kondensatory hehe

Coś mi się wydaje że nie wiesz o czym piszesz.

Ładowarki do telefonów komórkowych są o jednym napięciu ale o różnych A od 1 do 3 A, (mocniejszych nie widziałem być może są) ale wszystkie mają napięcie 5V.

Technologia QC 2.0 posiada stałe napięcia ładowania: 5V, 9V, 12V oraz 20V. Natomiast zastosowanie technologii INOV w CQ 3.0 pozwala na automatyczne dopasowanie napięcia podawanego do urządzenia z zakresu od 3,6V do 20V z korkiem co 200mV.

Źródło

Edytowane przez Kaizen

Każda zgodna z QC, np. Motorola MC-202.

I co to ma oznaczać? że można ładować 20V telefon komórkowy?Miałem w swoim życiu kilkanaście jak nie kilkadziesiąt telefonów i żadna ładowarka nie miała więcej niż 6 V.

Jednego smartfona załatwiłem super szybką ładowarką bo nie chciałem czekać długo aż mi się bateria naładuje. Gniazdo usb w telefonie grzało się nie miłosiernie a po kilkudziesięciu naładowaniach bateria spuchła że mało nie eksploatowała i taki był skutek polepszenia ale ta ładowarka też miała 5 V ale 3A.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...