Omega_WS 02.02.2022 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Witam, ma ktoś jeszcze problem z podaniem odczytu w taryfie 12T? Sprawa wygląda tak że w listopadzie złożyłem wniosek o zmianie taryfy od grudnia miałem mieć taką taryfę. Przez cały grudzień nic się nie zmieniło, początkiem stycznia napisałem do bok i taryfa wskoczyła. 20 stycznia podałem odczyt (Podano odczyt w bieżącym okresie rozrachunkowym. Dziękujemy) I za kila dni widnieje odczyt odbiorcy odrzucony. Napisałem do bok ale zero odzewu. Teraz mamy już luty i znowu mam możliwość podania odczytu i tak też zrobiłem dzisiaj. Oczywiście w między czasie musiałem zapłacić prognozowaną fakturę wystawioną do końca stycznia., Straszny burdel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 02.02.2022 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam taryfę W-3.6, więc odczyt powinien być co 2 miesiące. Minęło 2,5 miesiąca i składam pismo dlaczego nie ma odczytu. Odpowiedź PGNiG: "Informujemy, że sprawazostała zarejestrowana pod numerem XXX. Sprawa jest w trakcie realizacji, ponieważ jej zakres wymaga dodatkowejanalizy. Odpowiedzi udzielimy niezwłocznie po dokładnym zweryfikowaniu iwyjaśnieniu." Co oni chcą analizować zamiast odczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.02.2022 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Może nie ma ludzi do odczytu? Słyszałem, że poczta kazała się zwolnić listonoszom i mieli powołać jakąś spółkę z której będą na nowo zatrudnieni czyli weryfikacja. Oczywiście kryteria nie znane. Skutek jest taki, że są miejscowości gdzie nikt nie roznosi listów. Polskiego Wała ciąg dalszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 02.02.2022 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam dwa lokale, w których jest ogrzewanie gazowe. Taryfy T12 i wczoraj coś ebok zgłupiał przy podawaniu licznika - tzn. przyjął, ale system policzył mi zużycie za ostatni miesiąc nie jako różnicę pomiędzy odczytami ale pomiędzy ostatnim odczytem a stanem zerowym:)))Poszedłem do biura PGNiG i gość sam był zdziwiony, twierdził, że nie wie skąd ten błąd. Tak więc chyba coś im dział IT maintenance szwankuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.02.2022 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Witam, ma ktoś jeszcze problem z podaniem odczytu w taryfie 12T? Sprawa wygląda tak że w listopadzie złożyłem wniosek o zmianie taryfy od grudnia miałem mieć taką taryfę. Przez cały grudzień nic się nie zmieniło, początkiem stycznia napisałem do bok i taryfa wskoczyła. 20 stycznia podałem odczyt (Podano odczyt w bieżącym okresie rozrachunkowym. Dziękujemy) I za kila dni widnieje odczyt odbiorcy odrzucony. Napisałem do bok ale zero odzewu. Teraz mamy już luty i znowu mam możliwość podania odczytu i tak też zrobiłem dzisiaj. Oczywiście w między czasie musiałem zapłacić prognozowaną fakturę wystawioną do końca stycznia., Straszny burdel. Mam taryfę 12T u siebie. Twój problem jest prawdopodobnie spowodowany tym iż najpierw należy uregulować wystawioną już prognozę a dopiero po tym okresie nastąpi obowiązywać zmieniona taryfa. Nie wiem czy czasem na koniec miesiąca nie zostanie przeprowadzony odczyt rzeczywisty który będzie niejako podsumowaniem dotychczasowej taryfy. Musisz wiedzieć że różne taryfy to różne stawki opłat abonamentowych Po przesłaniu odczytu na fakturze będą prawdopodobnie dwa okresy rozliczeniowe pierwszy dotyczy odczytu rzeczywistego i drugi na nowy miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 02.02.2022 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Ja wpisywałem odczyt w ebok wczoraj po północy i na teraz mam standardowe : Podano odczyt w bieżącym okresie rozrachunkowym. Dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 02.02.2022 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Faktycznie może to dlatego że ta faktura prognozowana była do opłacenia. Dzisiaj podałem i zobaczymy może przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.02.2022 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Może nie ma ludzi do odczytu? Słyszałem, że poczta kazała się zwolnić listonoszom i mieli powołać jakąś spółkę z której będą na nowo zatrudnieni czyli weryfikacja. Oczywiście kryteria nie znane. Skutek jest taki, że są miejscowości gdzie nikt nie roznosi listów. Polskiego Wała ciąg dalszy? Ty znów odpowiadasz bez czytania pytania? Mowa jest o wprowadzaniu odczytu. Ty swoje listonoszowi wprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 16.02.2022 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Kolejny odczyt został odrzucony po kilku dniach. W poniedziałek rano dodzwoniłem się na infolinię, pani przyjęła zgłoszenie. Stwierdziła że odczyt został odrzucony bo nie wystawiła się faktura, coś tam przyjęła i że za kilka dni będzie faktura. Dzisiaj łaskawie też przyjęli zgłoszenie które zrobiłem na eboku 2 tygodnie temu: Sprawa jest w trakcie realizacji, ponieważ jej zakres wymaga dodatkowej analizy. Odpowiedzi udzielimy niezwłocznie po dokładnym zweryfikowaniu i wyjaśnieniu. Także burdel straszny, mają problem żeby wystawić fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas74 23.02.2022 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Co do burdelu to potwierdzam. U mnie odczyt był w połowie grudnia i do tej pory brak faktury. Dzwonię na BOK a tam, że oni widzą, że trwa wystawianie faktury od miesiąca i nic a co lepsze kazało się, że zniknął im gdzieś ten odczyt grudniowy. Podałem im go jeszcze raz i od dwóch tygodni cisza. Chyba zabawy ze zmianą taryf nie posłużyły ich systemowi. Aczkolwiek co dziwne u teścia przyszły normalnie faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 23.02.2022 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Co daje taryfa 12t? Warto się przenosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts