Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bojkot "ruskich" produktów budowlanych

RobertJG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Produkuje, np. Profil Doors. Ciut inne drzwi niż nasze, ale i tak sobie wcześniej strzelili w kolano robiąc salony firmowe, konkurencyjne wobec własnych odbiorców hurtowych i rynek branżowy już się od nich obrócił.

Orlen sprzedał Lotos...

Rosjanie wejdą na polski rynek energetyczny? Prezes Orlenu tłumaczy się ze sprzedaży stacji paliw Lotosu węgierskiemu MOL-owi

https://www.money.pl/gospodarka/rosjanie-wejda-na-polski-rynek-energetyczny-prezes-orlenu-tlumaczy-sie-ze-sprzedazy-stacji-paliw-lotosu-wegierskiemu-mol-owi-6726599911885792a.html

Omijać stacje paliw Amic Energy zwane wcześniej Lukoil. Szyld się zmienił ale nie właściciele, kótrzy mają powiązania z ruskim przemysłem wydobywczym.

https://www.pb.pl/tajemniczy-amic-zastapi-lukoila-827438

Kurde, u nas na okolicznych stacjach po 10 aut w kolejce do każdego dystrybutora, choć Obajtek uspokaja że nie będzie przerw w dostawach. Ale czy można mu wierzyć? Czy nie warto zrobić zapasów?

Kurde, u nas na okolicznych stacjach po 10 aut w kolejce do każdego dystrybutora, choć Obajtek uspokaja że nie będzie przerw w dostawach. Ale czy można mu wierzyć? Czy nie warto zrobić zapasów?

Polacy mądry naród. Paliwa pewnie nie zabraknie, ale następne dostawy, będą już w innej cenie...

• Like 1

No to pora cofnąć się do czasów dawnych...

1. Paliwo na stacjach benzynowych z rosyjskiej ropy

2. Prąd z węgla z rosyjskiego/ukraińskiego Donbasu

3. Nawozy sztuczne często pochodzą z Białorusi

4. Ogrzewanie domów gazem zza wschodniej granicy

I pewnie jeszcze parę rzeczy by się znalazło...

PS: a co z tarasami z modrzewia syberyjskiego?

Edytowane przez Lukasz11

Nawet szybciej. Moi rodzice stali w kolejce około 30 minut, w tym czasie paliwo podrożało 8 groszy :)

To u mnie lepiej, kosztowało do około gdz 16 5,44 zl benzyna a po po gdz 17 już 6, 06 zł za benzynę przy tej samej dostawie.

Natomiast na LOTOS-ie była nowa dostawa ale hakerzy zatankowali komputery i nie mogą sprzedawać paliwa, tak bynajmniej tłumaczyli sprzedawcy na tej stacji.

I jeszcze to że tankują tylko samochody, nie ma tankowania do kanistrów czy baniaków.

To u mnie lepiej, kosztowało do około gdz 16 5,44 zl benzyna a po po gdz 17 już 6, 06 zł za benzynę przy tej samej dostawie.

Natomiast na LOTOS-ie była nowa dostawa ale hakerzy zatankowali komputery i nie mogą sprzedawać paliwa, tak bynajmniej tłumaczyli sprzedawcy na tej stacji.

I jeszcze to że tankują tylko samochody, nie ma tankowania do kanistrów czy baniaków.

Pierwsza panika; paliwo pewnie może nie stanieć, ale potem będzie można robić zapasy. Spokojnie, Polska nie jest atakowana.

Trochę nie na temat ale

Wywołany do tablicy prezydent FIFA Gianni Infantino zabrał głos. W czwartek wziął on udział w wideokonferencji.

- Podobnie jak wszyscy, obudziliśmy się dziś rano i byliśmy zszokowani tym, co zobaczyliśmy. Ten temat był dziś poruszany na Radzie FIFA. Jesteśmy zaniepokojeni tym, co się dzieje i mamy nadzieję na przywrócenie pokoju na Ukrainie poprzez dialog. FIFA będzie nadal wyrażać solidarność z ludźmi dotkniętymi tym konfliktem - stwierdził Infantino.

Szef FIFA wyraził nadzieję, że baraże (w tym mecz Rosja - Polska) zostaną rozegrane zgodnie z planem.

Ankieta

Czy reprezentacja Polski powinna pojechać na mecz z Rosją do Moskwy?

Tak - %

Nie, mecz powinien być rozegrany na neutralnym terenie - 13%

Nie, Rosja powinna zostać wykluczona z baraży - 83%

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/987186/jest-reakcja-prezydenta-fifa-ws-barazy

Nie wiem dlaczego do mnie kierujesz to pytanie?

Bo piszesz, że Rosja produkuje gaz w wątku z propozycją bojkotu rosyjskich produktów. Tylko pytam o alternatywę dla gazu jako osoba całkowicie uzależniona od prądu, a chętna na bojkot produktów z Rosji.

Do wczoraj to samo pisano o Ukrainie

Nie czytam takich fachowców. O ataku na Ukrainę, zagrożeniu przesmyku Suwalskiego z kierunku Białoruskiego czy "wyrąbaniu" kanału logistycznego przez Litwę mówi się od lat.

Pierwsza panika; paliwo pewnie może nie stanieć, ale potem będzie można robić zapasy. Spokojnie, Polska nie jest atakowana.

Dla mnie to głupota bo po pierwsze na całe życie nie kupi się paliwa a po drugie zwiększony popyt poprzez panikujących zwiększa cenę.

Gdy stałem w kolejce to usłyszałem taki hicior od jednego gościa - Panie ale na zbiorniku paliwa dojadę do połowy Niemiec:D

Dla mnie to głupota bo po pierwsze na całe życie nie kupi się paliwa a po drugie zwiększony popyt poprzez panikujących zwiększa cenę.

Gdy stałem w kolejce to usłyszałem taki hicior od jednego gościa - Panie ale na zbiorniku paliwa dojadę do połowy Niemiec:D

Euro też zdrożało w ciągu kilkunastu godzin o 20gr. Ci co się mieli dorobić się dorobili i teraz juz tanieje. Jak nie wykluczą Ruskich ze Swftu to ropa, gaz i waluty nie zdrożenią zbyt wiele, a nie wykluczą ich bo za dużo straciłaby bogate zachodnie banki...