RobertJG 24.02.2022 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Ja co prawda bojkotuje "ruskie" produkty od dawna ale od dziś polecam też innym.NIE dla Technonikol (papy, membrany pcv, gonty bitumiczne, poliester ekstrudowany, wełny mineralne, płyty PIR, folia kubełkowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 24.02.2022 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 To Rosja produkuje coś służącego do budowy?? Myślałem że tylko rzeczy służące do niszczenia tworzą... Popieram. Bardziej efektywne byłby jednak bojkot produktów Russian Standard. Chyba m.in. marka Wyborowa i Żubrówka należą do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.02.2022 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Produkuje, np. Profil Doors. Ciut inne drzwi niż nasze, ale i tak sobie wcześniej strzelili w kolano robiąc salony firmowe, konkurencyjne wobec własnych odbiorców hurtowych i rynek branżowy już się od nich obrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2022 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Przede wszystkim węgiel i gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.02.2022 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Omijać stacje paliw Amic Energy zwane wcześniej Lukoil. Szyld się zmienił ale nie właściciele, kótrzy mają powiązania z ruskim przemysłem wydobywczym. https://www.pb.pl/tajemniczy-amic-zastapi-lukoila-827438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 24.02.2022 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Omijać stacje paliw Amic Energy zwane wcześniej Lukoil. Szyld się zmienił ale nie właściciele, kótrzy mają powiązania z ruskim przemysłem wydobywczym. https://www.pb.pl/tajemniczy-amic-zastapi-lukoila-827438 Dokładnie! Lukoil był jawnie rosyjski. Zmienili na Amic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.02.2022 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Orlen sprzedał Lotos...Rosjanie wejdą na polski rynek energetyczny? Prezes Orlenu tłumaczy się ze sprzedaży stacji paliw Lotosu węgierskiemu MOL-owihttps://www.money.pl/gospodarka/rosjanie-wejda-na-polski-rynek-energetyczny-prezes-orlenu-tlumaczy-sie-ze-sprzedazy-stacji-paliw-lotosu-wegierskiemu-mol-owi-6726599911885792a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.02.2022 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Omijać stacje paliw Amic Energy zwane wcześniej Lukoil. Szyld się zmienił ale nie właściciele, kótrzy mają powiązania z ruskim przemysłem wydobywczym. https://www.pb.pl/tajemniczy-amic-zastapi-lukoila-827438 Kurde, u nas na okolicznych stacjach po 10 aut w kolejce do każdego dystrybutora, choć Obajtek uspokaja że nie będzie przerw w dostawach. Ale czy można mu wierzyć? Czy nie warto zrobić zapasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 24.02.2022 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Kurde, u nas na okolicznych stacjach po 10 aut w kolejce do każdego dystrybutora, choć Obajtek uspokaja że nie będzie przerw w dostawach. Ale czy można mu wierzyć? Czy nie warto zrobić zapasów? Polacy mądry naród. Paliwa pewnie nie zabraknie, ale następne dostawy, będą już w innej cenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 24.02.2022 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 (edytowane) No to pora cofnąć się do czasów dawnych...1. Paliwo na stacjach benzynowych z rosyjskiej ropy2. Prąd z węgla z rosyjskiego/ukraińskiego Donbasu3. Nawozy sztuczne często pochodzą z Białorusi4. Ogrzewanie domów gazem zza wschodniej granicy I pewnie jeszcze parę rzeczy by się znalazło... PS: a co z tarasami z modrzewia syberyjskiego? Edytowane 24 Lutego 2022 przez Lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.02.2022 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Polacy mądry naród. Paliwa pewnie nie zabraknie, ale następne dostawy, będą już w innej cenie... Nawet szybciej. Moi rodzice stali w kolejce około 30 minut, w tym czasie paliwo podrożało 8 groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 24.02.2022 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Nawet szybciej. Moi rodzice stali w kolejce około 30 minut, w tym czasie paliwo podrożało 8 groszy To u mnie lepiej, kosztowało do około gdz 16 5,44 zl benzyna a po po gdz 17 już 6, 06 zł za benzynę przy tej samej dostawie. Natomiast na LOTOS-ie była nowa dostawa ale hakerzy zatankowali komputery i nie mogą sprzedawać paliwa, tak bynajmniej tłumaczyli sprzedawcy na tej stacji. I jeszcze to że tankują tylko samochody, nie ma tankowania do kanistrów czy baniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.02.2022 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Przede wszystkim węgiel i gaz. Masz pomysł, czym zastąpić gaz (też butlowy) w wypadku wyłączenia prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.02.2022 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 To u mnie lepiej, kosztowało do około gdz 16 5,44 zl benzyna a po po gdz 17 już 6, 06 zł za benzynę przy tej samej dostawie. Natomiast na LOTOS-ie była nowa dostawa ale hakerzy zatankowali komputery i nie mogą sprzedawać paliwa, tak bynajmniej tłumaczyli sprzedawcy na tej stacji. I jeszcze to że tankują tylko samochody, nie ma tankowania do kanistrów czy baniaków. Pierwsza panika; paliwo pewnie może nie stanieć, ale potem będzie można robić zapasy. Spokojnie, Polska nie jest atakowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2022 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Masz pomysł, czym zastąpić gaz (też butlowy) w wypadku wyłączenia prądu? Nie wiem dlaczego do mnie kierujesz to pytanie? Spokojnie, Polska nie jest atakowana. Do wczoraj to samo pisano o Ukrainie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.02.2022 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Trochę nie na temat ale Wywołany do tablicy prezydent FIFA Gianni Infantino zabrał głos. W czwartek wziął on udział w wideokonferencji. - Podobnie jak wszyscy, obudziliśmy się dziś rano i byliśmy zszokowani tym, co zobaczyliśmy. Ten temat był dziś poruszany na Radzie FIFA. Jesteśmy zaniepokojeni tym, co się dzieje i mamy nadzieję na przywrócenie pokoju na Ukrainie poprzez dialog. FIFA będzie nadal wyrażać solidarność z ludźmi dotkniętymi tym konfliktem - stwierdził Infantino. Szef FIFA wyraził nadzieję, że baraże (w tym mecz Rosja - Polska) zostaną rozegrane zgodnie z planem. AnkietaCzy reprezentacja Polski powinna pojechać na mecz z Rosją do Moskwy?Tak - %Nie, mecz powinien być rozegrany na neutralnym terenie - 13%Nie, Rosja powinna zostać wykluczona z baraży - 83%https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/987186/jest-reakcja-prezydenta-fifa-ws-barazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.02.2022 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Nie wiem dlaczego do mnie kierujesz to pytanie? Bo piszesz, że Rosja produkuje gaz w wątku z propozycją bojkotu rosyjskich produktów. Tylko pytam o alternatywę dla gazu jako osoba całkowicie uzależniona od prądu, a chętna na bojkot produktów z Rosji. Do wczoraj to samo pisano o Ukrainie Nie czytam takich fachowców. O ataku na Ukrainę, zagrożeniu przesmyku Suwalskiego z kierunku Białoruskiego czy "wyrąbaniu" kanału logistycznego przez Litwę mówi się od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 24.02.2022 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Pierwsza panika; paliwo pewnie może nie stanieć, ale potem będzie można robić zapasy. Spokojnie, Polska nie jest atakowana. Dla mnie to głupota bo po pierwsze na całe życie nie kupi się paliwa a po drugie zwiększony popyt poprzez panikujących zwiększa cenę. Gdy stałem w kolejce to usłyszałem taki hicior od jednego gościa - Panie ale na zbiorniku paliwa dojadę do połowy Niemiec:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 24.02.2022 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Dla mnie to głupota bo po pierwsze na całe życie nie kupi się paliwa a po drugie zwiększony popyt poprzez panikujących zwiększa cenę. Gdy stałem w kolejce to usłyszałem taki hicior od jednego gościa - Panie ale na zbiorniku paliwa dojadę do połowy Niemiec:D Euro też zdrożało w ciągu kilkunastu godzin o 20gr. Ci co się mieli dorobić się dorobili i teraz juz tanieje. Jak nie wykluczą Ruskich ze Swftu to ropa, gaz i waluty nie zdrożenią zbyt wiele, a nie wykluczą ich bo za dużo straciłaby bogate zachodnie banki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 24.02.2022 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 A tymczasem Adolfy zablokowały wprowadzenie bana na swift , ciekawe co ? pewnie ruskim kibicują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts