Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena bramy przesuwnej

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Wyliczał cenę na teraz, czy na "za jakiś czas"? Zawyżona według mnie nie jest, jednak jeśli nie decydujesz się w obecnych czasach na zakup czegoś od razu, tylko orientujesz się w cenach, to często sprzedawca/wykonawca zawyża cenę, ze względu na to, że za tydzień czy miesiąc materiały mogą być dużo droższe.

Cena zależy od wielu czynników ...

- jak wysoka bram ?

- czy jest doprowadzone zasilanie do automatyki czy trzeba je wykonać ?

- jaki automat ?

- czy wcześniej trzeba zdemontować starą bramę ?

- czy cena zawiera montaż automatu ?

- cena brutto czy netto ?

itp. itd

Nie robi sie wycen z cena na zapas - bo byś nic nie sprzedał, osobiście znam jedną firmę która w wycenie ogrodzenia podaje dopłatę stałą np. " dopłata cennikowa w tym tygodniu to 7,5 %" własnie z uwagi na szalejące ceny stali i jest to Betafence .

Powoli ceny stali opadają

Sprzedaję ogrodzenia 15 lat i moim zdaniem jeżeli jest to cena brutto to nie drogo .

• 1 month później...
ceny bram to sobie można na aledrogo obejrzeć. Montaż mi wyceniono na 2 tys + koszt betonu. Ale bez automatyki. Ja mam inny problem - gdzie kupić!!!! Same bramy są do wzięcia na aledrogo. Chciałam jednak z montażem, a tam firmy z całej Polski no i montażu nie proponują. Szukam lokalnie, trafiłam raptem na 3: 1 nie odbiera telefonu, 2 istnieje ale nie na pewno, bo nie ma biura, nie ma wpisu w KRS, jest komórka i pan Czesio. I ja mam zapłacić zaliczkę a potem łapać pana Czesia na komórkę??? 3 ma tak negatywne opinie w internecie, że coś w tym musi być. I więcej nie widzę. Skąd wziąć bramę z montażem??

9 tys to dobra cena, jeśli produkt jest ok. Ja dałem 5 tys za 4,5m x1,45 z panelem 3d 5mm. Bez montażu, bez napędu. Fundament wylałem, wraz ze słupkiem prowadzącym, teraz tylko zamontować dziada.

Skąd wziąć bramę z montażem??

Szukałem na OLX , ale od jarka z koziej dupy nie brałem. Wziąłem od firmy, którą znalazłem też w guglach z opinią 4,7 od bodaj setki ludzi. Dostałem fakture itd. Nic więcej chyba nie da się zrobić.

ceny bram to sobie można na aledrogo obejrzeć. Montaż mi wyceniono na 2 tys + koszt betonu. Ale bez automatyki. Ja mam inny problem - gdzie kupić!!!! Same bramy są do wzięcia na aledrogo. Chciałam jednak z montażem, a tam firmy z całej Polski no i montażu nie proponują. Szukam lokalnie, trafiłam raptem na 3: 1 nie odbiera telefonu, 2 istnieje ale nie na pewno, bo nie ma biura, nie ma wpisu w KRS, jest komórka i pan Czesio. I ja mam zapłacić zaliczkę a potem łapać pana Czesia na komórkę??? 3 ma tak negatywne opinie w internecie, że coś w tym musi być. I więcej nie widzę. Skąd wziąć bramę z montażem??

też przerabiałem ten problem. Szukałem lokalnie, szukałem w Polsce... montować nie chcieli bo trzeba hds... silnych gostków... komu się chce.

Moja była 4,5m ale bardzo ciężka ze względu na grube profile i małe prześwity.

Swoją kupiłem od konsport ... a byli na samym końcu mojej listy bo wyszedłem z założenia, że będą mieli najdrożej... co okazało się naszczęscie nieprawdą.

Mają masę przedstawicieli.

Ogólnie to popytaj w tych właśnie dużych firmach oni mają montaże. Dzwoń do różnych typu konsport, wiśniowski... co tam jeszcze ładne bramy klei.

Obdzwoń majstrów, którzy u Ciebie zrobili bardzo porządnie swoją robotę. Zazwyczaj mają listę ludzi do polecenia, za których nie muszą świecić oczami. Jak się dobrze rozstaliście, to Cię nie zostawią w potrzebie.

Obdzwoń majstrów, którzy u Ciebie zrobili bardzo porządnie swoją robotę. Zazwyczaj mają listę ludzi do polecenia, za których nie muszą świecić oczami. Jak się dobrze rozstaliście, to Cię nie zostawią w potrzebie.

Nie chcesz ryzykować to kup w firmie ogolnokrajowej typu Wisniowski. Szybko nie bedzie bo mają długą kolejkę. Ale zrobią dobrą bramę i dobrze zamontują. Cena okolo 20% wyższa niż u pana Czesia.

• 1 month później...
Od wojny ceny stali poszybowały o 200%, proponowałabym wybrać się do renomowanej firmy, która ma realizacje na wysokim poziomie. Warto kupić święty spokój na długie lata :)

Takie i podobne tematy lepiej zamawiać lokalnie tak aby w razie czego ktoś nam pomógł naprawić to co wyprodukował.Ostatnio wpadł mi polot do wody i jakoś źle zaczął działać, telefon do szefa i wieczorem pracownik wracał do domu i pilot wymieniony...koszt 100 zł. Sąsiad chciał domówić pilota dla córki i bramę ma z firmy na W.....koszt 350 zł usługa serwisowa z dojazdem, 150zł pilot i musiał dzwonić i się przypominać bo przyjechać nie chcieli.

• 4 weeks później...
No to mogę napisać, ile za bramę 4,5 m. przesuwna bez automatyki. Zrobił lokalny wytwórca z polecenia, grube profile, ładne sztachety, w ocynku. Z montażem, betonem 12 000. Nie tanio, ale taniej po prostu NIE BYŁO! To znaczy nie było nikogo, kto by wyglądał, że mógłby to zrobić w miarę solidnie. Ale jestem zadowolona, ładna, leciutko chodzi.

witam , wykonawca wyliczył mi koszt bramy przesuwnej z napędem i montażem na 9000....Brama zwykła wypełniona panelem z siatki, szerokość 4,2 m. Czy to nie przesada, czy ceny aż tak bardzo poszły w górę? Pozdrawiam.

Cena trochę przesadzona tym bardziej ze to stelaż z siatką no ale wszystko zależy od rejonu Polski oraz wielkości miasta czy też wsi. Jeśli chcesz mieć miarodajną wycenę szukaj konkurencji.

Sam napęd z montażem to 2 - 3 tyś