waka 11.05.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Cześć.Chciałem pozbyć się trawy z pomiędzy kostki brukowej. Mechanicznie jest ciężko, bo urządzenie jest troszkę za szerokie i się blokuje.Myślałem, żeby spryskać punktowo np strzykawką, żeby nie poplamić kostki czymś mocnym np domestosem. Do trawnika mam daleko od kostki więc może być coś trujące. Może kretem ją potraktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 12.05.2022 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Roundup lub inna chemia, która niszczy jednolistne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 12.05.2022 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Kret = wodorotlenek sodudomestos=podchloryn soduuzyj lepiej roundup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegłamaster 02.06.2022 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Jak nie masz dużo to lej wrzątkiem z czajnika. Jak nie mogłem używać chemii na moim tarasie (małe, raczkujące dzieci) to sobie radziłem w ten sposób. Na drugi dzień wszystko było martwe i pożółkłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 03.06.2022 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Najtaniej i najekologiczniej - ocet.W marketach budowlanych jest sporo preparatów na mech w kostce. Ale w sumie efekt końcowy będzie ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 07.06.2022 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2022 Chcesz ekologicznie - ostry nóż. Chcesz skutecznie - roundup.Reszta to półśrodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 08.06.2022 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Za młodego robiliśmy nożem. Ocet jest dobry, ale na chwilę. Chwasty odrosną. Z kolei roundup jest strasznym świństwem, ale skutecznym. Ja wykluczam jego stosowanie u siebie w jakiejkolwiek sytuacji. Nie sprawdzałem - ale gdybym miał czas, to ściągnąłbym kostkę, zebrał podkład, położył grubą folię, zasypał piaskiem z cementem, ubił i na nowo położył. Na 5-10 lat powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 08.06.2022 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) Za młodego robiliśmy nożem. Ocet jest dobry, ale na chwilę. Chwasty odrosną. Z kolei roundup jest strasznym świństwem, ale skutecznym. Ja wykluczam jego stosowanie u siebie w jakiejkolwiek sytuacji. Nie sprawdzałem - ale gdybym miał czas, to ściągnąłbym kostkę, zebrał podkład, położył grubą folię, zasypał piaskiem z cementem, ubił i na nowo położył. Na 5-10 lat powinno wystarczyć. Roundup zdaje się został wycofany ze sprzedaży? Szkodliwość dla człowieka i wysoka toksyczność tego preparatu została dobrze udokumentowana - modyfikuje kod genetyczny organizmów, przez co zamierają. Nie wiadomo jakie efekty uboczne po latach będzie mieć pryskanie własnej działki tym preparatem. Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Lew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.06.2022 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Roundup zdaje się został wycofany ze sprzedaży? . nie. Kupisz bez problemu. Podobnie jak i inne środki oparte na glifosacie. Szkodliwość udokumentowana jedynie kiedy stosujący nie stosuje się do zaleceń BHP - wdycha opary, ma kontakt bezpośrednio skóry z cieczą. Dlatego ubranie robocze, rękawice, maska i gogle to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 10.06.2022 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Tylko czasami Roundapem nie lej. Litości. Masz jeszcze wypalarkę do chwastów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.06.2022 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Posmarować liście glifosatem i zafugować fugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 10.06.2022 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Mechanicznie: szczotka druciana do kosy (zamiast żyłki). Do kupienia takie większe tarcze druciane do kos. Szybko, sprawnie, nie trzeba się nawet schylać. A ja lubię trawę czy inną roślinność zadarniającą między płytami betonu i kostki, więc i tak nie mam problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piecja 02.02.2024 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego Glifosat powinien załatwić sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts