yaro137 22.08.2022 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Rośnie u mnie za płotem taka roślinka i choć pewnie trująca ciekawi mnie cóż to takiego? Czy ktoś może rozpoznaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.08.2022 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Wygląda jak czeremcha amerykańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.08.2022 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 https://play.google.com/store/apps/details?id=org.plantnet&hl=pl&gl=US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 22.08.2022 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Na wszystko widać jest apka Tylko mój telefon antyk nie z wszystkim wyrabia. Faktycznie wychodzi, że czeremcha amerykańska, ale w środku byłego pola?... Pewnie amerykanie ze stonka spuścili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.08.2022 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Ptaszek żarłok upuścił coś z dzioba lub z drugiej strony i spokojnie se wyrosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2022 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 Na wszystko widać jest apka Tylko mój telefon antyk nie z wszystkim wyrabia. Faktycznie wychodzi, że czeremcha amerykańska, ale w środku byłego pola?... Pewnie amerykanie ze stonka spuścili wyjątkowo inwazyjna roślina. Ptaki nie trawią nasion gdy połykają owoce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 22.08.2022 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2022 wyjątkowo inwazyjna roślina. Ptaki nie trawią nasion gdy połykają owoce. Lokalna Czeremcha też, w inwazyjności, nie ustępuje tej amerykańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.08.2022 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Lokalna Czeremcha też, w inwazyjności, nie ustępuje tej amerykańskiej. Krajowy gatunek co do zasady nie jest inwazyjny. Słowo "inwazyjny" odnosi się wyłącznie do gatunków obcego pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 23.08.2022 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Krajowy gatunek co do zasady nie jest inwazyjny. Słowo "inwazyjny" odnosi się wyłącznie do gatunków obcego pochodzenia. Nie wiedziałem że pokrzywa zwyczajna i perz właściwy to są gatunki obcego pochodzenia. https://zielonyogrodek.pl/ogrod/zakladanie-ogrodu/6393-10-roslin-inwazyjnych-ktore-znajdziesz-w-swoim-ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.08.2022 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Zielony ogródek zdecydowanie nie jest źródłem profesjonalnej wiedzy botanicznej i zdecydowanie mylą chwasty z roślinnością inwazyjną (czyli obcego pochodzenia) Już wikipedia daje radę: https://pl.wikipedia.org/wiki/Gatunek_inwazyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts