Kaizen 06.10.2022 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Oznacza to, że moc umowną regularnie przekraczam Nie koniecznie, bo moc maksymalna jest uśredniana na 15 minut. Jaki miałeś maksymalny pobór prądu w ostatnim miesiącu powinieneś zobaczyć na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 06.10.2022 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2022 O to mnie zaskoczyłeś, myslałem, że to jest na fazę. Mam zapis 7kW ilośc faz 3. Jakie bezpieczniki -amperaż masz przed licznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 06.10.2022 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Mam 3x 16A, czyli macie rację, fizycznie mogę pobrać do 3.6kW na fazę, więc 7kW musi się odnosić do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Epocz 06.10.2022 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2022 (edytowane) No to co teraz, bo ja jeszcze nie wystartowałem i nie wiem czy mnie będzie stać w ogóle jak taki cyrk się dzieje, ale miało być ekologicznie i tanie ogrzewanie z PC + Rekuperacja. PV spierdzieli już w kwietniu i teraz wprowadzili limity do 2000 kWh na prąd, a jak nie to będziemy kupować prąd w cholerę drogi. Czyli reasumując bez PV z magazynami energii (co zakładam, że jest sporym kosztem) i absurdalnie drogich instalacji PC i WM podważa w ogóle sens czegokolwiek. Abstrahując, że ich nawet nie ma. Przeprosić to się chyba trzeba będzie z kopciuchami co spalą wszystko. Jedna wielka niewiadoma. Edytowane 22 Listopada 2022 przez Epocz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.gwozdz 10.10.2022 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Zawsze można zwiększyć moc umowną, ja mam 30 kW (planowałem przepływowy ogrzewacz + wszystko na prąd) i mam zabezpieczenie 3x50A - teoretycznie do 32,5 kW zapłaciłem za zwiększenie do do 30 kW. Natomiast ostatnio mi elektryk mówił że ZE pewnie zaczną montować większe zabezpieczenie przelicznikowe i ograniczniki mocy (te już są ustawiane z dokładnością 0,1 kW), o ile mnie pamięć nie myli musisz mieć moc umowną większą niż moc zainstalowanej PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts