coachu13 23.01.2023 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Chyba, że ma "lewą" ropę od jakiegoś maszynisty z kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 23.01.2023 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Chyba, że ma "lewą" ropę od jakiegoś maszynisty z kolei. VAT wrócił do 23% więc opłacalność kradzieży spadła jesli chodzi o paliwo na firmę. Zresztą normalni ludzie nie bawią się w to od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 24.01.2023 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 A w miejscu wcinki do rury miejskiej, tam gdzie się robi zasuwę główną duży na szerokość trzeba dół wykopać czy tyle co żeby się człowiek na chwile zmieścił? Metr na metr? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 24.01.2023 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Kolego operator ci doradzi, jak nie zaczął się bawić koparką w tym roku to już wykopał setki takich inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.01.2023 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Zajęcie pasa drogowego czyli projekt oznakowania czyli opłata itd. Jak ktos ci wpadnie do wykopu w nocy, to bedziesz ugotowany na pół życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 24.01.2023 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Zajęcie pasa drogowego czyli projekt oznakowania czyli opłata itd. Jak ktos ci wpadnie do wykopu w nocy, to bedziesz ugotowany na pół życia Mam na tyle dobrą sytuacje że nie muszę zajmować pasa. Rura biegnie 5 metrów wgłąb mojej działki więc całość w 100% na mojej działce i tylko i wyłącznie na mojej. Nawet zdziobełek ziemi nie spadnie na inna działke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.01.2023 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Czyli super! Czy w takim razie udzielałes służebności przesyłu dla magistrali wodociągowej, czy są "na twoim" bezumownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 25.01.2023 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Czyli super! Czy w takim razie udzielałes służebności przesyłu dla magistrali wodociągowej, czy są "na twoim" bezumownie? Nic nie udzielałem. Mam działkę od roku i tak po prostu jest już ze 30 lat. W KW nie mam służebności, więc tak sobie po prostu kiedyś zrobili bez pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.01.2023 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Nowy właściciel rękoma mecenasa może zażądać uregulowania obecności obcej sieci, gdyż nabył nieruchomość z obcymi instalacjami. Dyskretnie i szybko zanim właściel sieci złoży wniosek o zasiedzenie:P Szczegóły wyjaśni mecenas, taki "nacisk" może się przydać przy inwestycji w przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 25.01.2023 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Nowy właściciel rękoma mecenasa może zażądać uregulowania obecności obcej sieci, gdyż nabył nieruchomość z obcymi instalacjami. Dyskretnie i szybko zanim właściel sieci złoży wniosek o zasiedzenie:P Szczegóły wyjaśni mecenas, taki "nacisk" może się przydać przy inwestycji w przyłącze. A co mi to w praktyce da? Poza wpisem do KW? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 26.01.2023 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Możesz żądać usunięcie nielegalnej instalacji lub sporo kasy za służebność dla niej. Ale wedlug mnie nie ma to większego sensu bo musisz się do nich podpiąć więc i tak bedą cie szantażować w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.01.2023 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Dobrze negocjując może miec bonus np. w wykonawstwie przyłącza O żadnym ostrym, nerwowym rozwiązaniu nie pisałem. Negocjacjami osiagasz więcej niż mieczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts