Taj 04.11.2023 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Witajcie, mam problem z zapachem w szafie, gdzie przechowuję ubrania (koszulki, bielizna, bluzy, etc). Jak otwieram unosi się tam zapach jakby stęchlizny. Czytałem o tym w sieci i temat jest dość często poruszany. Wyeliminowałem takie czynniki jak:- za dużo proszku do prania dodawane do prania,- oczyszczenie filtrów w pralce i pojemników na proszek,- dodatkowo przetarłem wnętrze szafy środkiem do mycia powierzchni emaliowanych. Niestety zapach pozostaje i ubrania nim przesiąkają.Nie wszystkie i nie w równym stopniu. Mam wrażenie, że te bawełniane bardziej. Jakie macie porady? Czy zapach mógł wejść tak głęboko w deskę szafy, że ciągle się tam utrzymuje? Inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taj 16.12.2023 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2023 Up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 16.12.2023 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2023 tak, szafa pewnie już nieco zawilgła... ale nie ciuchy i pralka mogła być źródłem problemu. Może jednak to wentylacja nie domaga? Spróbuj trzymać otwarte drzwi.A może problem jest nawet w całym pokoju? Powietrze musi krążyć. Nie krąży to wilgoć się zbiera i warunki dla pleśni, grzybów są. Wymusić wentylację w pomieszczeniu, Udrożnić, dać szansę na wentylację w szafie. To takie standardy, że nikomu się nie chce po raz n-ty tego pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.12.2023 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 Podstawowym powodem może być zła wentylacja szafy i pokoju.Może wkładasz do szafy nie wysuszone do końca ubrania/ Wyciągnij wszystkie ubrania z szafy i wyczyść wszystkie powierzchnie i szuflady (jeżeli są) dedykowanym środkiem do usuwania zapachów.Jeżeli masz to włącz ozonator. Następnie zostaw otwartą taką szafę na kilka dni i sprawdź czy zapach nadal występuje.Zamknij pustą szafę na 1-2 dni i znowu sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 19.12.2023 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2023 A ja mam przy okazji pytanie o inny "zapach". Nie umiem go zdefiniować inaczej, niż jako stara szafa u babci na wsi. Taki dziwny zapach jaki czułem chodząc kiedyś na święta do kościoła u dziadków na wsi. Co to jest i skąd się bierze? Wyczułem ostatnio ten zapach w mieszkaniu mojej mamy, jak ją odwiedziłem, wąchanie jak się da ubrań w szafach nic nie dało... nie mogę zidentyfikować źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2023 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2023 w kościołach to jest zapach środków konserwujących do drewna. Może mama ma parkiet układany na subicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 20.12.2023 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 Nie, ten zapach pojawił się dopiero niedawno, a w mieszkaniu nic od lat się nie zmieniło (było nowe w 2000r, to nie stary dom). Wszędzie czysto, ładnie pachnie, nie wiem, co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2023 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 jak niedawno to nowy dywan, jakiś mebel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 20.12.2023 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 Nie, nic... zresztą meble, dywany (zwłaszcza nowe) nie mają takiego zapachu, raczej śmierdzą chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.12.2023 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Odzież używaną np. koszula jeden dzień/godzinę noszona trafia do pralni, pralki a nie do szafy bo jeszcze "czysta". Odzież zewnętrzna w innej szafie, po powrocie z dworu/pola/podrózy nie trafia natychmiast do szafy tylko powinna wyschnąć i wywietrzyć się. Buty w osobnej szafce wentylowanej - "otwarta" czesć tylna od ściany, najlepiej jesli to nie jest sciana zewnętrzna czyli zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 29.12.2023 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Jeśli piszesz w komentarzu na moją wypowiedź, to tak właśnie jest. Zresztą gdyby nie było, to czuć byłoby zapach potu, jest on wyraźnie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.01.2024 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia #5 Taki dziwny zapach jaki czułem chodząc kiedyś na święta do kościoła u dziadków na wsi.Teraz powtórnie zajrzałem - to naftalina. Kup w sklepie i porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 04.01.2024 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia Dziękuję, sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 05.01.2024 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia wilgoć za szafą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts