radek majsterek 29.01.2024 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia Geodeta wyznaczył wysokość domu od poziomu parteru (dom podpiwniczony, parter na wysokości ok 80 cm nad poziomem gruntu) do kalenicy i wyszło o 6.49% za dużuo (53cm za dużo)Od poziomu gruntu do kalenicy o 6.06% za dużo Czy mogę zniwelować teren nawożąc na działce te 35 cm ziemi. Działka jest na zboczu, to by się wszystko wizualnie zatarło. Podrónać i by było. czy tak można rozwiązać problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.01.2024 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia Czy mogę zniwelować teren nawożąc na działce te 35 cm ziemi. I to ma podwyższyć poziom morza? p.p.p. masz zapisany w PZT. U mnie tak to wygląda: Rozmawiaj z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.01.2024 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia Geodeta wyznaczył wysokość domu od poziomu parteru (dom podpiwniczony, parter na wysokości ok 80 cm nad poziomem gruntu) Geodeta wyzcza to co projektant poda w projekcie. Poziom zero powinien wynikać z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 29.01.2024 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia Geodeta wyznaczył wysokość domu od poziomu parteru (dom podpiwniczony, parter na wysokości ok 80 cm nad poziomem gruntu) do kalenicy i wyszło o 6.49% za dużuo (53cm za dużo) Od poziomu gruntu do kalenicy o 6.06% za dużo Czy mogę zniwelować teren nawożąc na działce te 35 cm ziemi. Działka jest na zboczu, to by się wszystko wizualnie zatarło. Podrónać i by było. czy tak można rozwiązać problem? Chyba nie masz innego wyjścia i najlepiej tak zrobić. Alternatywą jest projekt zamienny zagospodarowania terenu, ale to możesz zrobić też później, jeśli przy odbiorze urzędnik się do tego przyczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 30.01.2024 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia pamietaj, ze roznica bodajze do 2% jest akceptowalna. wiec jak nawozic to tylko 4% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek majsterek 30.01.2024 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia Dodam, że dom jest na pozwoleniu na budowę a w międzyczasie wszedł MPZP z budownictwem jednorodzinnym, Wysokość w MPZP to 10 metrów, więc choć tu źle nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 31.01.2024 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia Jeśli masz Pozwolenie na budowę, to Ciebie nowy MPZP nie dotyczy. Jak będziesz robił projekt zamienny, to wtedy musi być on zgodny z aktualnie obowiązującym MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts