fotohobby 13.03.2024 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Znaczy, jak piszesz, SETKI TYSIĘCY żyje na naszym garnuszku... Adam M. Podobnie jak MILIONY Polaków. Ilościowo i procentowo nawet więcej, niż Ukraińców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Naucz sie dyskutowac a nie rzucac haslami. Jaka przewage bedzie miec Polska bez UE? Blizej bedzie Polsce do Bialorusi czy Ukrainy po wystapieniu z UE? Czym będzie taki mało znaczący land - Polska - w tej unii? Zero wpływu na cokolwiek i obowiązek wykonania wszystkiego, co nam narzucą. Niezależności już dawno nie mamy. Teraz musimy sobie przytulić sporą grupę migrantów (Ukraińcy się nie liczą) albo krocie jakieś dla nich odprowadzić do Brukseli. Wprowadzają zakaz uprawy w ogródkach przy domu, wykańczają nam rolnictwo, zakazują samochodów. Koszt energii podnoszą jak tylko się da. O czym bredzisz? JAKA przewaga? Nad kim? No i... JAKIEJ POLSKI? Przecież to tylko ma być jeden z landów. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Podobnie jak MILIONY Polaków. Ilościowo i procentowo nawet więcej, niż Ukraińców Nie wiem czemu nie widzisz, że naturalnym miejscem na tym świecie dla polaków jest POLSKA. Ukraińcy, podobno, bo nie jest to pewne, mają swój kraj. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.03.2024 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Nie wiem czemu nie widzisz, że naturalnym miejscem na tym świecie dla polaków jest POLSKA. . To nie znaczy, że nie muszą w nim pracować, tylko żyć na moim garnuszku. Wolę ukraińskiego uchodźcę, który pracuje (często w zawodach, które Polaków nie interesują) niż leniwego rodaka pod MOPSem, któego muszę utrzymywać. Zimą zaczepił mnie pod marketem rodak, co "na jedzenie dla dzieci" zbierał. Jak mu podałem adres, gdzie może przyjść odśnieżyć plac i zarobić to odszedł ode mnie. Zawsze ich tak testuję. A Ukraińcy mają swój kraj, ale życie jest tam trochę niebezpieczne. Gdyby nie putin nie mielibyśmy ich tu w takiej liczbie Edytowane 13 Marca przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.03.2024 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Nie wiem czemu nie widzisz, że naturalnym miejscem na tym świecie dla polaków jest POLSKA. Ukraińcy, podobno, bo nie jest to pewne, mają swój kraj. Adam M. Naturalnym miejscem dla Polaków jest Polska , a mimo to, kilka lub kilkanaście milionów ją opuściło ( Unia + USA lata temu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.03.2024 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Gdy byłem dzieckiem bilet komunikacji miejskiej kosztował 0,25zł. Później wiem, że jego koszt to było 2zł. Nie wiem ile teraz. Bo teraz jeździsz furą. W ocenie polityki USA vs Chiny vs UE warto oceniać jak przez ostatnie 20 lat rozwijały się Chiny, jak USA i jak UE. Podpowiem, że jest dramat. Porównaj rozwój Polski przez ostatnie 20 lat. Też jest dramat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Poziom twojej wypowiedzi jest zenujacy. Twoje czasy juz minely a ty nie mozesz sie z tym pogodzic. Na dodatek na starosc zdziwaczales i odbilo ci na punkcie pouczania innych aby mysleli tak jak ty.. I taki ktos ma prawo glosu??? Powinni ciebie ubezwlasnowolnic bo twoj stan psychiczny na tyle sie pogarsza ze mozesz zrobic cos glupiego. Wywiozlbym cie do twojego Putina lub Lukaszenki. Tak zaznalbys spokoju i wydawal swoje srebrniki. Wybacz, ale posługujesz się argumentacją nieuka. Osoby nie posiadającej podstaw wiedzy z historii ostatnich stu lat. Jesteś kompletnie zaślepiony jakimiś durnymi ideami wklepanymi Ci przez telewizję i rządową propagandę. Latasz posrany ze strachu i jesteś z tych co darli ryja - za mordę i pod igłę - w czasie srowidu. Zacznij coś czytać i się dokształcać. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 13.03.2024 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Czym będzie taki mało znaczący land - Polska - w tej unii? Zero wpływu na cokolwiek i obowiązek wykonania wszystkiego, co nam narzucą. Niezależności już dawno nie mamy. Teraz musimy sobie przytulić sporą grupę migrantów (Ukraińcy się nie liczą) albo krocie jakieś dla nich odprowadzić do Brukseli. Wprowadzają zakaz uprawy w ogródkach przy domu, wykańczają nam rolnictwo, zakazują samochodów. Koszt energii podnoszą jak tylko się da. O czym bredzisz? JAKA przewaga? Nad kim? No i... JAKIEJ POLSKI? Przecież to tylko ma być jeden z landów. Adam M. odpowiadajac po kolei malo znaczacy ale majacy wsparcie, a bez Ue malo znaczacy i sami bez UE nie bedziemy miec wplywu na Europe w ogole lepiej brak niezaleznosci niz taka jak jest na Bialorusi ilu przytulilismy???pieprzysz i straszysz tylko. Ale tu sie zgodze ze nie powinnismy przylutac migrantow samochody dalej beda, a normy spelniac powinnismy nawet bez UE bo inaczej mialbys piekny zielony ogrodek a z komina lecace trucizny bez UE to energia byla by za darmo :) juz Obajtek by to przypilnmowal a ty o czym bredzisz? za duzo czasu ogladasz tv i przegladasz neta Lepiej byc landem w UE niz Polska za czasow PRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Naturalnym miejscem dla Polaków jest Polska , a mimo to, kilka lub kilkanaście milionów ją opuściło ( Unia + USA lata temu ) No, kompletnie jak dziecko... Jak polską rządzili POLACY to pchali się tu wszyscy w nadziei lepszego życia. Jak zaczęli (po eliminacji naszej szlachty i ziemiaństwa) rządzić polskojęzyczni wrogowie - trend się odwrócił, w czym bardzo mocno pomagał kościół. Książek nie czytasz? No, wiem, że o niektóre trudno, bo długo nam historię i podręczniki pisali obcy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca odpowiadajac po kolei malo znaczacy ale majacy wsparcie, a bez Ue malo znaczacy i sami bez UE nie bedziemy miec wplywu na Europe w ogole lepiej brak niezaleznosci niz taka jak jest na Bialorusi ilu przytulilismy???pieprzysz i straszysz tylko. Ale tu sie zgodze ze nie powinnismy przylutac migrantow samochody dalej beda, a normy spelniac powinnismy nawet bez UE bo inaczej mialbys piekny zielony ogrodek a z komina lecace trucizny bez UE to energia byla by za darmo :) juz Obajtek by to przypilnmowal a ty o czym bredzisz? za duzo czasu ogladasz tv i przegladasz neta Lepiej byc landem w UE niz Polska za czasow PRL Brak słów... Życie by za Brukselę oddał... Nienaprawialny. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca To nie znaczy, że nie muszą w nim pracować, tylko żyć na moim garnuszku. Wolę ukraińskiego uchodźcę, który pracuje (często w zawodach, które Polaków nie interesują) niż leniwego rodaka pod MOPSem, któego muszę utrzymywać. Zimą zaczepił mnie pod marketem rodak, co "na jedzenie dla dzieci" zbierał. Jak mu podałem adres, gdzie może przyjść odśnieżyć plac i zarobić to odszedł ode mnie. Zawsze ich tak testuję. A Ukraińcy mają swój kraj, ale życie jest tam trochę niebezpieczne. Gdyby nie putin nie mielibyśmy ich tu w takiej liczbie Naprawdę chciałbyś o tym porozmawiać? Podyskutować o tym, że Ukraina jako państwo nigdzie nie jest zgłoszona/zarejestrowana i formalnie jest częścią Rosji.. Może i o tym kto kogo napadł w 2014 roku... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.03.2024 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Naprawdę chciałbyś o tym porozmawiać? Podyskutować o tym, że Ukraina jako państwo nigdzie nie jest zgłoszona/zarejestrowana i formalnie jest częścią Rosji.. Może i o tym kto kogo napadł w 2014 roku... Adam M. Dobra, chętnie. Daj dowody na to, że "Ukraina jako państwo nigdzie nie jest zgłoszona/zarejestrowana" O tym, kto kogo napadł nawet nie ma sensu rozmawiać , patrząc na to, co ruska/narodowa propaganda z Toba zrobiła... Edytowane 13 Marca przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 13.03.2024 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Wybacz, ale posługujesz się argumentacją nieuka. Osoby nie posiadającej podstaw wiedzy z historii ostatnich stu lat. Jesteś kompletnie zaślepiony jakimiś durnymi ideami wklepanymi Ci przez telewizję i rządową propagandę. Latasz posrany ze strachu i jesteś z tych co darli ryja - za mordę i pod igłę - w czasie srowidu. Zacznij coś czytać i się dokształcać. Adam M. i vice versa utknales w latach piecdziesiatych, ksiazki wywarly na ciebie negatywny skutek, zaczales wierzyc w plaska ziemie i teorie spiskowe na dodatek jestes zaslepiony nienawiscia i stan twojego zdrowia psychicznego mocno sie pogorszyl co zauwazono tutaj na forum mysisz ze masz wiedze ale widac ze wybiorcza i spiskowa. Siedzisz sobie na stare lata w domu przed komputerkiem i lykasz wszystko jak mlody glupi pelikan I taki ktos ma prawa wyborcze? Moze jeszcze chcesz decydowac o aborcji? Idz stary dziadu do swojej drewutni. Twoj czas minal schizofreniku (A Beautiful Mind 2001). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 13.03.2024 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Brak słów... Życie by za Brukselę oddał... Nienaprawialny. Adam M. zebys wiedzial to jestem przeciwny UE w takim wydaniu, ale lepsze to niz nic schizofreniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 13.03.2024 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Na łeb Ci padło, jak dokładnie przestudiowałeś Manifest z Wentotene! Takich lewaków jak Ty nie wolno dopuszczać do jakiegokolwiek stanowiska, bo zaraz coś popsuje. A jeszcze jak zacznie głosować, to... Od treści manifestu unia nie odstąpi!!! CO TAKIEGO Ci się w nim podoba? Adam M. Wspólnota węgla i stali wtedy było git bo tylko gospodarka a teraz same ciulstwa genderowe i inne dyrdymały , ja Adam nie jestem lewakiem lewactwem się brzydzę tak samo jak ty i wiem ze lewactwo doprowadzi do zguby jak tego my nie pochamujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.03.2024 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Wspólnota węgla i stali wtedy było git bo tylko gospodarka a teraz same ciulstwa genderowe i inne dyrdymały , ja Adam nie jestem lewakiem lewactwem się brzydzę tak samo jak ty i wiem ze lewactwo doprowadzi do zguby jak tego my nie pochamujemy Tak, tak. Co chwilę tu piszesz, jak przystało na prawdziwego obsesjonata , jak to nienawidzisz i brzydzisz się lewactwem. Myślę, że sam pewnie musisz budzić analogiczne odczucia u znienawidzonej strony. Jest też mały problem, bo jak u większości zarażonych "prawiczkofilią" i para-konserwatyzmem, też masz wyjątkowo nie konserwatywne podejście do własnego języka. Logikę składni zdań pomijam - ważne ,że podobni Tobie rozumieją co chrząkasz. Obawiam sią zatem jednak jak "pochamujecie" ten zalew lewactwa? "Pochamować" w waszym wydaniu, jak od dawna tu widać, pochodzi zapewne nie od "hamowania" ale od zwyczajnego "chamienia". Oczytany wielce z historii, wspomagający się na bogato "maciami", twój guru logiki i fizyki akademickiej, przykładu także najlepszego nie daje. A przecież tak pięknie walczycie tutaj z Żydami o " prawdziwe Polskie". Hipokryzja to, czy może to tylko taka uboga argumentacja ? Edytowane 13 Marca przez 2112wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2024 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Niestety ten elfir i chłop z aparatem nawet słowo unia piszą z wielkiej litery. y. Przepraszam, ze tak nisko upadłam i używam poprawnej polszczyzny. Nie to co "PRAWDZIWI" POLACY machający flagą. I nikt mnie nie chce upodlić. Jedynym krajem, który podważa moje prawa obywatelskie, prawo do niepodległości na razie jest Rosja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2024 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) C Wprowadzają zakaz uprawy w ogródkach przy domu, . Tu właśnie dałeś idealny przykład tego, że łykasz fake newsy jak pelikan. Jeden rosyjski filmik na tiktoku rozlał się przez polskie media viralowo i absolutnie nikt nie sprawdził czy jest wiarygodny. Dopiero po 24 godzinach media zaczęły prostować te treści. Nie, Zielony Ład nie planuje zabronić uprawy warzyw w ogródkach. Wręcz wspiera, pomimo badań naukowców z Michigan (czyli nie na bazie europejskich przykładów), że jest bardziej energochłonny od przemysłowej produkcji rolnej. A wspiera z powodu pozytywnego wpływu na aktywność społeczną. https://demagog.org.pl/fake_news/wef-zabroni-uprawy-zywnosci-w-ogrodkach-fake-news/ Imigranci - jak bez imigrantów chcesz uratować demografię? Myślisz, ze po wyjściu Polski z UE Polacy nagle zaczną się rozmnażać? Badania socjologiczne wskazują, że kobiety jako ogół zasadniczo maja sympatie "lewicujące" (brak agresji wobec osób nieheteronormatywnych, wspieranie funkcji opiekuńczych państwa, itd.). Jesli wg. twoich marzeń Polska wyszła by z UE i stała się bezwzględnym kapitalistycznym krajem wg pomysłu Korwina, to jak myślisz, ile młodych Polek zostałoby w kraju aby rodzic owe dzieci? Edytowane 13 Marca przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca "Imigranci - jak bez imigrantów chcesz uratować demografię?Myślisz, ze po wyjściu Polski z UE Polacy nagle zaczną się rozmnażać?" No i wyszło szydło z wora!Oczekujesz spontanicznej pomocy w ratowaniu naszej demografii przez "inżynierów i lekarzy" !No, fakt!Już pokazali, że chętnie jej udzielą, a nawet to robią tam gdzie są.Ciekaw jestem co na to nasze co młodsze rodaczki... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.03.2024 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Obejrzyj sobie jak wygląda pomoc unijnego państwa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts