jhrwekuh 04.06.2024 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca Cześć wszystkim, Piszę, ponieważ chciałem się zapytać o radę odnośnie wytyczania poziomu zero. W projekcie po adaptacji wychodzi nam około 30 cm nad poziomem drogi, co niestety wydaje mi się, że jest strasznie mało. Obecnie jesteśmy na etapie murowania ścianek fundamentowych i zastanawiam się czy nie dokupić palet, aby nie podnieść tych fundamentów o kolejny bloczek lub dwa. Z tego co widziałem u sąsiadów, to jesteśmy dosyć nisko położeni względem nich, ale sam teren nie jest zalewowy - sam piasek, który bardzo szybko wchłania wodę. Czy warto podnosić ten poziom, czy lepiej będzie zostawić? Wrzucam foty poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.06.2024 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca Czy warto podnosić ten poziom, czy lepiej będzie zostawić? Rób p.p.p. na wysokości n.p.m. z projektu zagospodarowania terenu. Chcesz zmienić - niech projektant to zmieni w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil93 13.06.2024 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca Witam.Mam podobny dylemat. Wymurowałem bloczki fundamentowe 4 warstwy,do poziomu Zero zostało mi jakieś 22 cm. Bloczki mam zakończyć wieńcem. Znajomy mówił żeby się podnieść, żeby nie zalewało..teraz pytanie na ile zrobić wieniec.. W projekcie górny poziom ścian fundamentowych mam na -24 cm.Ja już bloczkami jestem praktycznie na tym poziomie Plus Minus 1 cm..a jeszcze wieniec..Czy to nie problem później przy odbiorach jeśli się podniosę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 14.06.2024 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca Skoro bloczki masz zakończyć wieńcem to w projekcie pewnie masz wymiary tego wieńca. No chyba, że sam go sobie wymyśliłeś .... . Jak budynek będzie za wysoko to później będzie problem. "wolność to nie dowolność" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.06.2024 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca O jeden bloczek można podnieść, bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.06.2024 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca nie ma sensu podnosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts