Jubilerr 13.06.2024 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca Witam,Czy jest możliwość dokonania zmiany w projekcie już po odbiorze domu? Zmiana, która byłaby nieistotna na etapie adaptacji, usunięcie instalacji odgromowej. Czy istnieje wniosek/sposób na dokonywanie zmian? Z tego co widzę nawet dobudówka obecnie nie wymaga pozwolenia, może ktoś zna sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.06.2024 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca Witam, Czy jest możliwość dokonania zmiany w projekcie już po odbiorze domu? Po odbiorze możesz wszystko w projekcie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jubilerr 14.06.2024 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca Chodzi mi o zmianę w sposób, który uda się odnotować w dokumentach, z racji na mały rozmiar i usytuowanie domu względem okolicy zrezygnowałem z robienia odgromu. Projekt jednak go zakładał i teraz w razie uderzenia pioruna ubezpieczalnia będzie miała możliwość nie wypłacić odszkodowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 15.06.2024 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca To ciekawe bo ja zrezygnowałem z ogromu że względu na koszt, elektryk powiedział 6k.Wokół mnie powstało że 20 domów i żaden z nich nie ma instalacji odgromowej. Nie wiedziałem, że później mogą być problemy z ubezpieczalnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.06.2024 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca Chodzi mi o zmianę w sposób, który uda się odnotować w dokumentach, z racji na mały rozmiar i usytuowanie domu względem okolicy zrezygnowałem z robienia odgromu. Projekt jednak go zakładał i teraz w razie uderzenia pioruna ubezpieczalnia będzie miała możliwość nie wypłacić odszkodowania Kierbud podpisał, że wszystko zgodnie z projektem? Chcesz go pociągnąć do odpowiedzialności, że poświadczył nieprawdę? Temat zgodności z projektem zamknięty tym dokumentem. Chcesz coś zmienić - to będzie albo przebudowa, albo rozbudowa (nowe prace budowlane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jubilerr 16.06.2024 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca Oczywiście nie chce robić problemu kierownikowi, chodzi mi właśnie o sposób na to aby w papierach odnotować rozbiórkę istniejącego odgromu. Zapytam go jutro o mozliwośc przebudowy, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 18.06.2024 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca Zmiany w zakresie instalacji są zmianami nieistotnymi, możesz je po odbiorze wykonać ot tak, bez żadnych dokumentów. Była odgromówka, nie ma odgromówki, I tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.06.2024 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca Oczywiście nie chce robić problemu kierownikowi, chodzi mi właśnie o sposób na to aby w papierach odnotować rozbiórkę istniejącego odgromu. Zapytam go jutro o mozliwośc przebudowy, dzięki Dom został odebrany i nie stwierdzono żadnych braków i odstępstw od projektu więc o co chcesz się w ogóle wypytywać . Kontroli jakakolwiek by miała być to była by przed odbiorem a nie po. Obecnie brakiem instalacji odgromowej nie będzie się interesował nikt oprócz ubezpieczyciela który może stwarzać problemy podczas zawierania ubezpieczenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 26.06.2024 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca Obecnie brakiem instalacji odgromowej nie będzie się interesował nikt oprócz ubezpieczyciela który może stwarzać problemy podczas zawierania ubezpieczenia.. Ubezpieczyciele nie robią żadnych problemów przy zawieraniu ubezpieczenia i chętnie pobierają opłaty wiedząc, że mają haka na klienta. Problemy robią dopiero przy wypłacie odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts