Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWE FORUM MURATORA - czekamy na Wasze uwagi

Recommended Posts

28 minutes ago, henrykow said:

Tylko że użytkownicy nie rządzą i nie zarządzają tym forum i nie są właścicielami FM i co najważniejsze nikt nikogo na siłę tu nie trzyma😉

Zarządzanie forum jest usługą, a komu, jeśli nie forumowiczom ma to służyć? Troche dziwne masz podejście po tym, jak właśnie właściciel forum zdecydował się przenieść FM na nowe serwery. No i, last but not least, za coś przecież płacą reklamodawcy i użytkownicy płatnych profili - chyba nie za olewanie problemu SPAMu, prawda?

8 godzin temu, henrykow napisał:

Tylko że użytkownicy nie rządzą i nie zarządzają tym forum i nie są właścicielami FM i co najważniejsze nikt nikogo na siłę tu nie trzyma😉

Tylko nie każdy lubi bylejakość, jak Ty.

Nowych użytkowników może ten spam odstraszać i Forum będzie wymierało. Bo przecież "nikt nikogo na siłę tu nie trzyma"

Jak zwykle twoje musi być na wierzchu. Odstrasza od tego forum to posty niektórych starych userów.

Co do forum to jesteśmy tu gośćmi i musimy podporządkować się właścicielowi, jak idziesz w odwiedziny do rodziny czy sąsiada to też narzucasz im swoje reguły?

Spam był i będzie i nie da się tego uniknąć a ja wolę takie forum jakie jest obecnie, wnioskując po postach innych to widzę że im ta nowa odsłona FM się nie podoba.

10 godzin temu, Ratpaw napisał:

. No i, last but not least, za coś przecież płacą reklamodawcy i użytkownicy płatnych profili - chyba nie za olewanie problemu SPAMu, prawda?

Jeżeli wspominasz o użytkownikach płatnych profili  i reklamodawcy to nie widzę aby oni oponowali, widać że im to ...

Jak dobrze pamięć mnie nie zawodzi jeszcze nie tak dawno na starym forum był lament że za dużo reklam, że uciążliwe, że nie można spokojnie przeglądać forum itp itd a teraz widzę że reklamy już są ok?

22 minutes ago, henrykow said:

Co do forum to jesteśmy tu gośćmi i musimy podporządkować się właścicielowi, jak idziesz w odwiedziny do rodziny czy sąsiada to też narzucasz im swoje reguły?

Czy rodzina i/lub sąsiad zarabiają na Twoich wizytach?

Użytkownicy forum z reklamami nie są jego "gośćmi".

• Like 1

1 godzinę temu, pdothash napisał:

Czy rodzina i/lub sąsiad zarabiają na Twoich wizytach?

Użytkownicy forum z reklamami nie są jego "gośćmi".

Jak sąsiada z flaszką odwiedzisz to tak 😊

Ale już pisałem wcześniej, to że ktoś jest na FM to tylko i wyłącznie jego chęć bycia tu a nie obowiązek czy przymus no i co napisałem, wcześniej, nie jesteśmy właścicielami FM aby dyktować warunki, My możemy tylko grzecznie wnioskować i zgłaszać uwagi a że są one bez echa ze strony Redakcji to wychodzi na to że tak ma być.

Może lepiej zająć się stroną merytoryczną forum a nie uganiać się za spamerami i bootami.

3 godziny temu, henrykow napisał:

Nie, nie musimy. Możemy po prostu nie pójść.

W tym przypadku dla właściciela Forum to strata, która w końcu może doprowadzić do jego zamknięcia

• Like 1

17 minut temu, fotohobby napisał:

Nie, nie musimy. Możemy po prostu nie pójść.

W tym przypadku dla właściciela Forum to strata, która w końcu może doprowadzić do jego zamknięcia

I znowu twoje musi być to je na górze. Skoro nie musisz pójść do sąsiada to tak samo nie musisz być na forum, a jak nie ty to nie bój inni przyjdą i będą pisać.

Czy nie możesz zrozumieć prostej rzeczy.

Albo nie przyjdą. Ty jesteś tutaj zaledwie cztery lata, ja trochę dłużej, wiem jaki był ruch kiedyś, a teraz.

Wiem, że kiedyś można było zgłaszać każdy nieregulaminowy post, jeden na minutę, a po zgłoszeniu znikały czasem po kilkudziesięciu minutach. Teraz wiszą dniami, podnosząc wątki w górę, kompletnie bez sensu.

Tobie to nie przeszkadza - ok. Już to skomentowałem wcześniej

2 minuty temu, fotohobby napisał:

Albo nie przyjdą. Ty jesteś tutaj zaledwie cztery lata, ja trochę dłużej, wiem jaki był ruch kiedyś, a teraz.

Wiem, że kiedyś można było zgłaszać każdy nieregulaminowy post, jeden na minutę, a po zgłoszeniu znikały czasem po kilkudziesięciu minutach. Teraz wiszą dniami, podnosząc wątki w górę, kompletnie bez sensu.

Tobie to nie przeszkadza - ok. Już to skomentowałem wcześniej

To że jestem 4 lata to nic nie zmienia bo obserwowałem/czytałem FM od kilkunastu lat ale to nic, ruch był większy i FM kwitło ale zaczęło upadać nie od spamu i bootów za starej odsłony tylko poprzez sprawy technicznej starego FM.

Tak posty znikały tylko o dziwo nie tylko spamerskie ale i merytoryczne a kasowanie postów  zależało nie od ich zawartości tylko  od tego kto zgłaszał a moderatorzy usuwali je subiektywnie.

3 godziny temu, henrykow napisał:

To że jestem 4 lata to nic nie zmienia bo obserwowałem/czytałem FM od kilkunastu lat ale to nic, ruch był większy i FM kwitło ale zaczęło upadać nie od spamu i bootów za starej odsłony tylko poprzez sprawy technicznej starego FM.

Tak posty znikały tylko o dziwo nie tylko spamerskie ale i merytoryczne a kasowanie postów  zależało nie od ich zawartości tylko  od tego kto zgłaszał a moderatorzy usuwali je subiektywnie.

Hahaha...."Metytoryczne" :)

No jasne, moderatorzy byli źli :)  :)

Literówka się wkradła. Śmiałem się z tych "merytorycznych" komentarzy, co ponoć znikały :)

Ale dobra, dla mnie EOT. 
Lubisz bylejakość, to co boty przeszkadzały nie będą

Cytat

Co niektórzy nie dorośli do roli moderatora ale tobie to nie przeszkadzało bo miałeś u nich posłuch.

LOL

7 minut temu, fotohobby napisał:

Literówka się wkradła. Śmiałem się z tych "merytorycznych" komentarzy, co ponoć znikały :)

Ale dobra, dla mnie EOT. 
Lubisz bylejakość, to co boty przeszkadzały nie będą

LOL

Chłopie, nie wiesz o czym piszesz to nie pisz - proszę Cię. Znikały merytoryczne moje posty więc stanowczo wiem co piszę ale ty jak zwykle musisz swoje trzy grosze niezgody wrzucić.

Amen

On 7/28/2024 at 1:22 PM, Ratpaw said:

Powiadomienie o nowej aktywności w wątku przychodzi z adresu Forum Murator <[email protected]>

Wcześniej było to [email protected] <[email protected]>

Można to w końcu "ucywilizować".

Przyszło do mnie na email pięć powiadomień o nowych wpisach w trzech wątkach. Adres nadawcy to Forum Murator <[email protected]>.

Źle się dzieje w państwie duńskim, skoro powiadomienia przychodzą spod adresu emailowego managera, p. Wojciecha Błachno. Czyżby ręczne ingerencje zamiast automatów?

Szanowni Państwo aka Redakcjo, w taki sposób ciężko Wam będzie utrzymać porządek na dłuższą metę.

Edytowane przez Ratpaw