Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWE FORUM MURATORA - czekamy na Wasze uwagi

Redakcja

Recommended Posts

Wszystko jasne, ale w ustawieniach forum nie ma opcji czasu zgłaszania spamu. Jest tylko opcja czasu zgłaszania tego samego posta. To protokół zewnętrzny zgłaszania nadużyć ma ten mechanizm 30 minut.
Teraz szukamy autorów tego formularza - tak to działa. Proszenie o cierpliwość to irytowanie Was, jednak prosimy.

Odpowiadam za siebie - Redakcja irytuje swoimi tłumaczeniami infantylnymi.

Sprawdziłem wiarygodność deklaracji Redakcji

Zgłosiłem post w temacie Klimatyzacja z pompą ciepła i solarami

a następnie, po 1 minucie zgłosiłem następny post w temacie Rozmiar wylotu kolektora PEX + rozmiar wlotu trójnika wieloportowego

I co? Nie udało się.

ZGŁOSZENIE NARUSZENIA DOTYCZĄCE TREŚCI UŻYTKOWNIKA

• Maksymalnie jedno zgłoszenie na pół godziny

PS Drugi post udało zgłosić się po 30 minutach od pierwszego o godz. 00:36 2025-01-07.

• Like 1

16 minut temu, Redakcja napisał:

Wszystko jasne, ale w ustawieniach forum nie ma opcji czasu zgłaszania spamu. Jest tylko opcja czasu zgłaszania tego samego posta. To protokół zewnętrzny zgłaszania nadużyć ma ten mechanizm 30 minut.
Teraz szukamy autorów tego formularza - tak to działa. Proszenie o cierpliwość to irytowanie Was, jednak prosimy.

Śmieszne. Nie zgłaszałem tego samo postu tylko inny post. Czyżby nowe wydanie Forum było oparte na darmowym oprogramowaniu wykonanym przez anonimowego Autora?

Czyżby zabezpieczenie maiło działać na wielokrotne zgłaszanie tego samego postu przez tego samego Forumowicza ??

O tym "błędzie" wiadomo od ok. pół roku... ale wcześniej Redakcji nie przedstawiała tego jako zabezpieczenie przed wielokrotnym... itd.  A może uszło to mojej uwadze? A może Redakcja przespała pół roku bo zakładała że jakoś to będzie i szkoda się fatygować. Forumowiczom w końcu znudzi się wielokrotne zgłaszanie problemów i w końcu odpuszczą.

Chyba się trochę udało. Przestałem zgłaszać boty i spamu. Z tej okazji przesyłam wielkie gratulacje dla Redakcji.

Czy limit wyświetleń tylko 100 postów w wynikach wyszukiwarki to celowe działanie, czy może ma to jakiś głębszy sens?

• Like 1

17 godzin temu, Redakcja napisał:

Na tę chwilę wiadomo, że te 30 minut jest w protokole zgłoszenia, nie na forum. To już krok dalej jesteśmy...

Ale że o so chodzi??? Przecież trąbimy tu od kilku miesięcy że zgłaszać można co 30 min lub pół godziny co wychodzi na jedno i to samo więc o jaki krok dalej jesteśmy? To że nie co pół godziny tylko co 30 min to ma być ten krok dalej?

I czy w końcu doczekam się rozwiązania problemu i przywrócenia moich postów do wszystkich wątków w jakich brałem udział w dyskusji jaki w mojej historii czy mam z uporem maniaka przypominać się?

Czy @Redakcja nie ma odwagi napisać wprost że nie zależy jej na starych użytkownikach bo na chwilę obecną odnoszę takie wrażenie i wtedy odpuszczę i nie będę się łudzić.

W dniu 6.01.2025 o 13:02, Redakcja napisał:

Usuwamy ręcznie, tylko za mało nas... Brakuje jak dawniej moderatorów społecznych. Prawo nas tu mocno przyblokowało.

Robimy co możemy - tyle Wam możemy napisać. I bardzo nam zależy, żeby forum było miejscem rozmowy.

Przyblokowała ale nie zakazało. Inni mają moderatorów społecznych.

W dniu 6.01.2025 o 14:10, Redakcja napisał:

To są bardzo rozsądne postulaty. A Wasza irytacja działa mobilizująco na redakcję i wydawcę.
Nie ma żadnego automatu do usuwania postów. Testujemy możliwości silnika forum, by przeklęte I got this automatycznie blokowało post.

Nasza irytacja działa na Was mobilizująco ale jedna efektów Waszej mobilizacji nie ma.

W dniu 6.01.2025 o 23:55, Redakcja napisał:

Gdzie szukacie autorów tego formularza? Może potrzebujecie pomocy Forumowiczów ?

Ostatnie stwierdzenie jest śmieszne. Świadomie Nas irytujecie. Taka jest logika tego stwierdzenia

• Like 1

Formularz zgłoszeniowy nie jest częścią forum. Wcześniej zleciliśmy programistom poprawkę na forum, ze skutkiem jaki znacie.
Powtarzanie, że bardzo nam zależy na forum może Was również zirytować. Zależy, ale działamy w pewnej rzeczywistości, w której koła toczą się bardzo powoli. Wasz nacisk to przyspiesza...

1 godzinę temu, Redakcja napisał:

Formularz zgłoszeniowy nie jest częścią forum. Wcześniej zleciliśmy programistom poprawkę na forum, ze skutkiem jaki znacie.
Powtarzanie, że bardzo nam zależy na forum może Was również zirytować. Zależy, ale działamy w pewnej rzeczywistości, w której koła toczą się bardzo powoli. Wasz nacisk to przyspiesza...

to z niego zrezygnujcie. Takiego formularza nie ma na innych forach, więc jest niepotrzebny

3 godziny temu, Redakcja napisał:

Redakcja zaczyna opowiadać coraz większe bajki. I "działamy w pewnej rzeczywistości, w której koła toczą się bardzo powoli" a nasz nacisk nic nie pomaga i niczego nie przyspiesza.

Zleciliście programistom poprawki i jaki jest tego efekt? Jest zgodny z prośbami Forumowiczów? Jeżeli tak to gratulacje. A jeżeli nie to może trzeba zmienić programistów a może ich Zleceniodawców.

Wygląda na to że nie zależy Wam na Forumowiczach. Prawdopodobnym jest to że zleży Wam na opłatach za reklamy.

Kiedyś Redakcja pisała, że spisuje wszystkie nasze postulaty aby przekazać programistom. Redakcja pamięta takie swoje deklaracje? Prosiłem o opublikowanie listy tych naszych postulatów. Chyba Redakcja nie opublikowała tej listy. Mylę się? 

Może teraz, w tej rzeczywistości w której koła toczą się wolno, Redakcja znajdzie czas i ochotę na opublikowanie listy naszych postulatów które przekazała programistom? :)

Z naszych postulatów jest zrealizowana została prośba o możliwość edycji swoich postów.

A co z innymi postulatami? Np. grupowanie nowych postów w jednym temacie? Czasami jest kilkanaście nowych postów w jednym lub w dwóch tematach i wszystkie wyświetlają się po otwarciu forum zajmując całą stronę...

2 godziny temu, Redakcja napisał:

Dział prawny TIME ma inne zdanie... :)

To pogrążcie swoją konkurencję z "Forum Budowlane" - załatwicie ich donosząc, że nie stosują takich formularzy przy zgłaszaniu spamu. Jest po prostu okienko w którym można (ale nie trzeba) wpisać powód zgłaszania. I tyle.

10 godzin temu, Redakcja napisał:

I co w związku moimi postami?? Jakoś nie widać rezultatu tych nacisków a koła to raczej z tego co widzę to nie toczą się powoli tylko stoją w miejscu.

Redakcja coś w końcu zrobi czy mam zakończyć karierę na FM? 

Naprawdę niepojęte dla mnie jest że Redakcja wykasowała mój (i innym użytkownikom też)  cały dorobek a spamy i posty botów wiszą jak wisiały.

Natomiast co do moderatów, skoro nie mogą być społeczni to jaki problem zrobić moderatorów etatowych. Z moderatorów tylko @Elfir i @finlandia dalej sie tu udzielają, proponuję ich wciągnąć na listę pracowników i niech będą moderatorami może wtedy FM wróci do normalności.

16 minut temu, henrykow napisał:

Natomiast co do moderatów, skoro nie mogą być społeczni to jaki problem zrobić moderatorów etatowych. Z moderatorów tylko @Elfir i @finlandia dalej sie tu udzielają, proponuję ich wciągnąć na listę pracowników i niech będą moderatorami może wtedy FM wróci do normalności.

ZUS zapłacisz za nich? ;-)