Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWE FORUM MURATORA - czekamy na Wasze uwagi

Recommended Posts

19 godzin temu, Redakcja napisał:

Elfir, to nie jest tak. Od początku nowej odsłony forum usunęliśmy 1200 postów i userów, głównie botów. Problemem jest raczej słaba szczelność forum. Natomiast każdego dnia reagujemy na zgłoszenia, tu się nic nie zmieniło.

Ładne bajki opowiadasz Panie Redaktorze. Reagujecie kilka dni po zgłoszeniu a reakcja DSA jest po kilku kolejnych dniach od zgłoszenia. W sumie trwa to ok. 10 dni.

Taki relatywizm: reagujecie każdego dnia po kilku dniach od zgłoszenia. :D

Przykład braku reakcji od 30 lipca 2024

https://forum.murator.pl/profile/293374-jasusu/

Jeżeli problemem jest słaba szczelność forum to dlaczego szczelność nie została zwiększona? Redakcji, czy coś robicie w tym kierunku? Może trzeba zgłosić informatykom? A może zostało zgłoszone tylko nie zostało zrealizowane? :)

Cytat

Akt o usługach cyfrowych wraz z aktem o rynkach cyfrowych tworzą pakiet dotyczący usług cyfrowych, który ma:

• zapewnić użytkownikom cyfrowym dostęp do bezpiecznych produktów i chronić prawa podstawowe użytkowników
  • umożliwić wolną i uczciwą konkurencję w sektorach cyfrowych pobudzającą innowacyjność i wzrost.

Poproszę Redakcję o informację, w jakim stopniu "nowe forum" i przestrzeganie DSA podniosło innowacyjność i wzrost Forum Muratora. Chciałbym też wiedzieć, jak chronicie Państwo moje prawa podstawowe jako użytkownika i jak zwiększyło się bezpieczeństwo forum.

A może wszyscy przestańmy udawać, że nowe forum ma sens???? Wszak każdy absurd ma swoje granice.

• Like 1

Zawsze możesz napisać i wysłać Wiadomość do danego forumowicza. Jest to znacznie lepsze niż anonimowe obrażanie forumowicza. :) 

Możesz też napisać swój komentarz "normalnie" w danym temacie bezpośrednio zwracając się do forumowicza. Ale wtedy nie będziesz do końca anonimowym forumowiczem.

48 minut temu, d7d napisał:

Do kogo skierowałeś swoje pytanie?

Ogólnie, do wszystkich uczestników wątku.

Redakcja coś wprowadziła i to coś moim zdaniem nie działa. Jak Ty rozumiesz cenzurę, skoro spam nie jest usuwany w czasie pozwalającym na prowadzenie niezakłóconej rozmowy?

Trzeba by uściślić co kto rozumie pod pojęciem cenzury i przez kogo jest prowadzona. Nie mamy cenzury instytucjonalnej, prewencyjnej i represyjnej.  Mamy cenzurę wewnętrzną, polityczną, religijną i w ostateczności może się zdarzyć cenzura prawna.

SPAM i BOT'y to oddzielna tematyka chyba objęta cenzurą w sensie usuwania zbędnych "śmieci".

• Like 1

Pytasz cenzura ?? no jest , ja nic już prawie nie piszę a co chwilę dostaję pd tego całego DSA że coś gdzieś , sory w przedszkolu dzieciaki więcej mogą ,  ale to robota kapusia bo sami by od siebie nie reagowali , ja z kapusiami nie chcę mieć do czynienia bo najnormalniej nimi gardzę ,mam obrzydzenie do takich ludzi,

Dobra przyszedł czas się pożegnać tym bardziej że ci co mieli jakies pojęcie o czymś dawno to zrobili więc wypadam z gry

• Haha 1

24 minuty temu, prokurator napisał:

Dobra przyszedł czas się pożegnać tym bardziej że ci co mieli jakies pojęcie o czymś dawno to zrobili więc wypadam z gry

Nie bądź małe dziecko, nie zabieraj zabawek i nie uciekaj do innej piaskownicy tylko bądź tu ale pisz tak aby na Ciebie nikt nie kapował bo chyba już wiesz czego masz nie pisać aby cenzura nie dopadła.

3 godziny temu, Redakcja napisał:

Pilnujemy porządku, nie chcemy wątków politycznych. I bardzo nam zależy na Waszej obecności i aktywności.

Tak pilnujecie porządku że kasujecie nawet merytoryczne posty?? A spam jak wisiał tak wisi, naprawdę niech Redakcja się nie pogrąża w tych górnolotnych postulatach które nie są nic warte.

Wymieniane wiele razy tu w temacie z zapodaniem linków do spamu i spamerów które jak wisiały tak dalej wiszą na FM  a Redakcja pisze że pilnuje porządku? :classic_biggrin:

https://forum.murator.pl/profile/293374-jasusu/

https://forum.murator.pl/search/?q=I got this,,,.&quick=1

14 godzin temu, Redakcja napisał:

Pilnujemy porządku, nie chcemy wątków politycznych. I bardzo nam zależy na Waszej obecności i aktywności.

Ciekawy punkt widzenia i chętnie bym się z nim zgodził ale jakoś nie zauważyłem takiej nadgorliwości jak wylewano pomyje na pisiorów , a pomyje wylewać powinno się na jednych i drugich ale co ja tam wiem.

35 minut temu, prokurator napisał:

Ciekawy punkt widzenia i chętnie bym się z nim zgodził ale jakoś nie zauważyłem takiej nadgorliwości jak wylewano pomyje na pisiorów , a pomyje wylewać powinno się na jednych i drugich ale co ja tam wiem.

Czy te pomyje o których piszesz jeszcze są na FM?

Powinno się ale poprawnie pisać a wylewać i obrzucać się błotem można (o ile pozwolą) na jakimś forum politycznym.

• Like 1