Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Znikające tematy

stos

Recommended Posts

53 minuty temu, Elfir napisał:

I tak rzadko kto czyta wpisy od początku istnienia długiego wątku. Przejrzy ostatnie kilka postów.

Ja zaczynam od szukajki - i jak ktoś wyszuka (czy to w google i trafi zupełnie przypadkowo na FM, czy w szukajce na forum, która jest znacznie gorsza od starej tak btw, bo nie mogę wyszukać posta zawierającego "lomo" którego autorem jest "kowalski" - bo pamiętam, że Kowalski coś ważnego napisał) "GWH12QB" albo "lomo economic" to znajdzie mój błędny wpis. I tak, pewnie nie dojdzie do tego, że rzeczywistość jest inna. I na tym polega problem.

9 godzin temu, stos napisał:

Ja fanem Frofo007 nie byłem ale uważam że każdy ma prawo do swoich opinii i przekonań.

Kasowanie użytkownika i jego wszystkich wpisów, niezależnie od ich meteorytyki wygląda na powrót PRL-u, ideologii słusznie minionej.

Nikt Ci nie kazał prowadzić z nim dyskusji.

A skąd wiesz, że został "wykasowany" wbrew swej woli ? Komuś by się chciało ?

Każdy ma prawo do wystąpienia o wymazanie swojej aktywności na forum i administracja musi to uszanować

1 godzinę temu, fotohobby napisał:

A skąd wiesz, że został "wykasowany" wbrew swej woli ? Komuś by się chciało ?

Każdy ma prawo do wystąpienia o wymazanie swojej aktywności na forum i administracja musi to uszanować

To był problem na starym forum - usunięcie pierwszego postu likwidowało cały wątek. 
A przecież reszta uczestników dyskusji w danym wątku nie wyrażała zgody na usuwanie ich wpisów.
Dlatego redakcja unikała usuwania osób z dużym dorobkiem, a zamieniła ich profil w anonimowy.

15 hours ago, Elfir said:

To był problem na starym forum - usunięcie pierwszego postu likwidowało cały wątek. 
A przecież reszta uczestników dyskusji w danym wątku nie wyrażała zgody na usuwanie ich wpisów.
Dlatego redakcja unikała usuwania osób z dużym dorobkiem, a zamieniła ich profil w anonimowy.

W starym forum likwidacja konta nie likwidowała wpisów autora którego konto, nawet na jego prośbę, zlikwidowano.

2 godziny temu, stos napisał:

W starym forum likwidacja konta nie likwidowała wpisów autora którego konto, nawet na jego prośbę, zlikwidowano.

Bo stare forum bazowało na innym oprogramowaniu, nowe ma takie oprogramowanie  jak widać ale i tak nie wiemy czy on sam złożył prośbę o likwidację konta czy admin sam to zrobił a może to jakiś chochlik się wkradł przy kasowaniu postów Froto czyli ktoś nacisnął nie ten guzik😉

3 godziny temu, stos napisał:

Likwidował się cały wątek, jesli usuwało się pierwszy wpis. Jako początkujący moderator nie wiedziałam o tym i przypadkiem usunęłam. Potem musiała redakcja z backupu przywracać. 

14 minutes ago, Elfir said:

Likwidował się cały wątek, jesli usuwało się pierwszy wpis. Jako początkujący moderator nie wiedziałam o tym i przypadkiem usunęłam. Potem musiała redakcja z backupu przywracać. 

Ja nie piszę o wątkach tylko o wpisach osoby która poprosiła o likwidację konta.

Po likwidacji konta jej wpisy pozostawały.

10 minut temu, stos napisał:

Ja nie piszę o wątkach tylko o wpisach osoby która poprosiła o likwidację konta.

Po likwidacji konta jej wpisy pozostawały.

skoro piszesz o czymś innym, to po co cytujesz mój wpis?

moim zdaniem zostawały wpisy tylko kont, które Redakcja zamieniała na anonimowe a nie likwidowała

2 hours ago, Elfir said:

skoro piszesz o czymś innym, to po co cytujesz mój wpis?

moim zdaniem zostawały wpisy tylko kont, które Redakcja zamieniała na anonimowe a nie likwidowała

Cytuję Ciebie bo Ty wypowiadasz się w dyskusji w której ja uczestniczę.

Skasowanie konta nie zawsze skutkowało zamianą autora na anonimowego dla pozostawionych wpisów.

Edytowane przez stos

Godzinę temu, stos napisał:

Skasowanie konta nie zawsze skutkowało zamianą autora na anonimowego dla pozostawionych wpisów.

Piszesz w czasie przeszłym więc dobrze wiesz że kiedyś tak było i jak pisałem tamte stare FM pracowało na innym oprogramowaniu a nowe ma inne i dlatego są takie a nie inne skutki. 

1 hour ago, henrykow said:

Piszesz w czasie przeszłym więc dobrze wiesz że kiedyś tak było i jak pisałem tamte stare FM pracowało na innym oprogramowaniu a nowe ma inne i dlatego są takie a nie inne skutki. 

Ja nie pisałem tego do Ciebie tylko do Elfir, a ona pisze tu o starym forum i jego zasadach.