Jolka Bobek 18.03.2020 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Uff. Ja póki co tego nie zaobserwowałam ale dom stoi w szczerym polu, otoczony łąkami więc może dlatego - nie ma po prostu czym się zabrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 18.03.2020 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Uff. Ja póki co tego nie zaobserwowałam ale dom stoi w szczerym polu, otoczony łąkami więc może dlatego - nie ma po prostu czym się zabrudzić. U mnie tez szczere pole i się właśnie kurzy z tych pól straszliwie. Jeszcze jedno co bym zrobił to lane skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 27.03.2020 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 po co komu skosy. Lany to strop nad piętrem a skosów lepiej nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 27.03.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 3xWC, 3x prysznic i 2x wanna sprawdza się bardzo dobrze. Brak skosów sprawdza się też dobrze.Kuchnia powinna być zamknięta i duża (około 20m2) tak żeby zmieścił się duży stółPowierzchni im więcej tym lepiej. Fajnie jest też mieć duże pokoje po 20m2 U mnie akurat salon z jadalnią nie odgrywają większej roli mimo ze mają około 50m2. Większość czasu się spędza jednak na piętrze. Na parterze tylko jedzenie w kuchni i jak są goście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 29.03.2020 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Kuchnia powinna być zamknięta i duża (około 20m2) tak żeby zmieścił się duży stół Powierzchni im więcej tym lepiej. Dlaczego kuchnia "powinna być zamknięta"? Do czego "więcej powierzchni tym lepiej"? Są aspekty, w których "więcej powierzchni tym gorzej", choć nieliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 29.03.2020 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 (edytowane) po co komu skosy. Lany to strop nad piętrem a skosów lepiej nie mieć ... ten wybór nie należy do Inwestora !, chyba że na etapie zakupu działki z wpisanymi w Warunki Zabudowy dachami płaskimi,ale masz rację : inaczej użytkuje się przestrzeń " pod skosami ", inaczej ( praktyczniej ) pod dachem płaskim Powierzchni im więcej tym lepiej ...- powierzchnia powinna być dostosowana do potrzeb użytkowników :przy małej powierzchni - wszyscy na siebie wchodząprzy dużej - kolizje można wykluczyć, ale ile jest domów użytkowanych przez dwie osoby i o metrażu powyżej np. 200m2 ? lane skosy ...- a po co ? skoro "typowa" więźba dachu z prawidłowym układem warstw spełnia wszystkie swoje funkcje - od hydro ... po termoizolację z akustyką włącznie Edytowane 29 Marca 2020 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emeraldlady 15.04.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Na pewno inny projekt. Kupiliśmy projekt parterowca i teraz żałuję. Jest jakby...ciemniej. Zazdroszczę mojej przyjaciółce, która ma dom piętrowy z oszklonym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.04.2020 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 to zób świetliki w dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 15.04.2020 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) jak widze ile zachodu jest z wykończeniem ścian to myślę czy nie lepiej było na surowy pustak od razu dawać okładzinę z klinkieru, cegły licówki itp. przynajmniej w części pomieszczeń, korytarz, kuchnia, panele na podłodze mam jednak odczucie że to trochę plastik jest. może lepszy by był parkiet. no i zastanowiłbym się czy warto budować. może lepiej kupić . w cenie kosztów budowy, plus działka, u mnie to wyszło około 650 tys to mam piękny domek w mojej okolicy, bez prawie dwóch lat latania i załatwiania. u mnie na szczęście lokalizacja robi różnicę, bo mam piękny park za płotem. Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Janekk1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.04.2020 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 U mnie tez szczere pole i się właśnie kurzy z tych pól straszliwie. Jeszcze jedno co bym zrobił to lane skosy. Wszyscy fachowcy którzy odwiedzają moja budowę pochwalają wybór lanych skosów. Na początku nie byłem do końca przekonany do tej technologii, ale cieszę się, że się ostatecznie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 15.04.2020 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Nie zrobiłbym sobie fixa w gabinecie. Jest to jedyny pokój gdzie nie zrobiłem otwieranego okna. Sobie samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 16.04.2020 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Nie zrobiłbym sobie fixa w gabinecie. Jest to jedyny pokój gdzie nie zrobiłem otwieranego okna. Sobie samemu... Ja na szczęście nie zwariowałem i wszędzie mam normalne okna. Nie wyobrażam sobie nie móc otworzyć okna. Nikt mi nie wmówi że WM wystarczy :D Mam WM i nic nie zmieni otwarcia raz na jakiś czas okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 16.04.2020 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Ja na szczęście w ostatniej chwili pozmieniałem, bo jedynym otwieranym oknem miał być HS "Wietrzenie" WM wietrzeniem jest tylko z nazwy. Lubię sobie rano otworzyć okno w sypialni i posłuchać wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 16.04.2020 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Bo nie wiem czemu i skąd wzięła się taka bzdura że jak ktoś ma WM to nie może mieć otwieranych okien. Nie mam pojęcia skąd takie takie bzdury ? W poprzednim domu i w nowym domu mam WM i w każdym pokoju otwierane okna. Żadna WM nie zapewni takiej wymiany powietrza i samego powietrza jak zwykłe ... otwarte okno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 16.04.2020 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Bo nie wiem czemu i skąd wzięła się taka bzdura że jak ktoś ma WM to nie może mieć otwieranych okien. Nie mam pojęcia skąd takie takie bzdury ? Podpowiem Ci, że od osoby, która specjalizuje się tu w głoszeniu takich teorii. Nie trudno zgadnąć o kogo chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 16.04.2020 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 żadna wm nie zapewni takiej wymiany powietrza i samego powietrza jak zwykłe ... Otwarte okno ... amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2020 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Ja mam fixy tylko w pomieszczeniach, gdzie jest drugie normalne okno/drzwi balkonowe.Stosunek 4 fixy do 6 okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 16.04.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Mi też radzono tutaj na FM zrobienie fixów, ale nie brałem tego pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 16.04.2020 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 I teraz żałujesz czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 16.04.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Jeszcze nie mieszkam, na teraz gdybym miał fixy to nie miałby jak dom po tynkach i posadzkach wysychać. A tak na serio to idea z nieotwieranymi oknami do mnie zupelnie nie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts