Robinson74 08.02.2019 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Posłuchaj Elfir, dobrze gada. Taki KB jest OK pod warunkiem istnienia Twojego INI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 09.02.2019 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 dałbym rurki do ogrzewania wszędzie co 10cm teraz mam co 15 i w łazienkach co 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.02.2019 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 dałbym rurki do ogrzewania wszędzie co 10cm teraz mam co 15 i w łazienkach co 10 A po co i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 10.02.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) dałbym rurki do ogrzewania wszędzie co 10cm teraz mam co 15 i w łazienkach co 10 a może 'zleciłbym profesjonalny projekt podłogówki na podstawie profesjonalnego OZC' Czy był, a mimo to 15 się nie sprawdza? Edytowane 10 Lutego 2019 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.02.2019 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 dałbym rurki do ogrzewania wszędzie co 10cm teraz mam co 15 i w łazienkach co 10 I co by to dało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 11.02.2019 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Żaluzje nie chronią zimą przed zimnem (w nocy). Żaluzje nie chronią tak skutecznie (jak rolety zew.) przed nagrzewaniem przez słońce pomieszczenia podczas upałów. 1. Tak, ale przy standardowych rozmiarowo oknach straty bez rolet nie są odczuwalnie wyższe. Przy przeszkleniach na większej powierzchni miałoby to jakieś znaczenie. 2. Rolety chronią skutecznie, ale za cenę większego zaciemnieniu pomieszczenia, więc dla mnie funkcjonalność dyskusyjna. Nawet żaluzje wewnętrzne najtańsze aluminiowe całkiem nieźle odbijają ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.02.2019 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 1. Tak, ale przy standardowych rozmiarowo oknach straty bez rolet nie są odczuwalnie wyższe. Przy przeszkleniach na większej powierzchni miałoby to jakieś znaczenie. Pewny jesteś, że pusta skrzynka rozwiniętej rolety (czyli dziura w termoizolacji) nie będzie większym mostkiem, niż zwiększenie izolacyjności nowoczesnego okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 11.02.2019 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Nawet żaluzje wewnętrzne najtańsze aluminiowe całkiem nieźle odbijają ciepło.Tylko że żaluzje wewnętrzne odbijają słońce wewnątrz pomieszczenia. Rolety zewnętrzne nagrzewają się przed oknem. Przy upałach różnica jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 11.02.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) Pierwszy i ostatni dom, więcej nie będzie: -kierownika, bo drogi i nic nie pomógł, a jak zaistniał problem to zrzucił odpowiedzialność na tych "drugich" -dopilnowałabym drewna na więźbę, bo jak poschło to wisiał z tego jeden wielki wiór(tydzień jak nie lepiej ze szlifierką się męczyłem, bo nie mogłem na to patrzeć) jakościowo też słabo, całość połaci lekko osiadła -wylewka na stropie zrobiona na odpierdol(mój błąd, bo powiedziałem ze to będzie pow. nieużytkowa, wiec olali temat). Dzwoniono, pisano, szef kasę zgarnął i miał w 4 literach klienta. Zakryj, bo będę docieplał i robił podłoge na legarach, ale pojawi się problem poziomowania(tak przypuszczam). -nawiązanie do tego powyżej; lepiej pilnował "fachowców" -wywalił jeden komin; nie byłoby dylematu czym grzać -najważniejsze; LEPIEJ OCIEPLIŁ. Kartka i długopis, a nie mądrości budowlańców z epoki PRL-u -może większe drzwi balkonowe, bo mam ładny widok na lasek. -może dał blacho-dachówkę, zamiast dachówki, bo trafiłem na felerną partię i się sypię - tak nasz szybko... no i po pierwsze; nie budował się, bo wcale mi ten dom do szczęścia nie jest potrzebny Edytowane 11 Lutego 2019 przez Pitrekkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2019 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Tylko że żaluzje wewnętrzne odbijają słońce wewnątrz pomieszczenia. Rolety zewnętrzne nagrzewają się przed oknem. Przy upałach różnica jest spora. To może ruchome okiennice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.02.2019 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Pierwszy i ostatni dom, więcej nie będzie: -kierownika, bo drogi i nic nie pomógł, a jak zaistniał problem to zrzucił odpowiedzialność na tych "drugich" Posiadanie kierbuda to obowiązek ustawowy. A zatrudnienie odpowiedzialnego człowieka i zapłaceniu mu za wizyty i sprawdzanie budowy to inna kwestia. Za 1000 zł to masz pieczątki w DB a nie kierbuda, który sprawdza budowę -najważniejsze; LEPIEJ OCIEPLIŁ. Kartka i długopis, a nie mądrości budowlańców z epoki PRL-u Kłania się brak czytania forum przed budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 11.02.2019 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) Posiadanie kierbuda to obowiązek ustawowy. A zatrudnienie odpowiedzialnego człowieka i zapłaceniu mu za wizyty i sprawdzanie budowy to inna kwestia. Za 1000 zł to masz pieczątki w DB a nie kierbuda, który sprawdza budowę Nigdzie nie napisałem że bym wywalił i nie brał żadnego, bo wiem ze być musi(temat jest co byś zmienił). Jakby moj co nic nie robi kosztował 1k, to bym się nawet słowem nie odezwał Co do drugiej części to tak - nie czytało się, to teraz będzie się płacić. Wiadomo że wszytko sie da wyprostować, ale jedna koszta będą wyższe. Ocieplenie to najlepsza rzecz w jaka mozna zainwestować. Nie serwisuje się tego, nie psuje, nie trzeba koło tego chodzić... no same plusy Ps. Madry ten co powiedział że pierwszy dom to dla wroga! Edytowane 11 Lutego 2019 przez Pitrekkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliana67 12.02.2019 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Jeśli miałabym budować jeszcze raz mój dom, to z pewnością szybciej skorzystałabym z usług profesjonalnej firmy oferującej:spam: Nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że kontenery na odpady są przyjazne środowisku. Dzięki nim możemy łatwo grupować wszystkie śmieci przeznaczone do utylizacji, co więcej w czynności tej również wyręczy nas wynajęta przez nas firma. Wynajęcie kontenerów nie jest wcale drogie, z czystym sumieniem mogę więc polecić tego typu usługę również wszystkim tym, którzy dysponują stosunkowo ograniczonym budżetem. Edytowane 12 Lutego 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2019 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Fajnie - mieszkam w Szczecinie, ale za powyższą radą wiem, że musiałabym skorzystać z kontenerów na gruz z Wrocławia.Spamerzy głupotą przechodzą samych siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 12.02.2019 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Wynajęcie kontenerów nie jest wcale drogie, z czystym sumieniem mogę więc polecić tego typu usługę również wszystkim tym, którzy dysponują stosunkowo ograniczonym budżetem. Haha :lol2: Ostatnio wywóz śmieci poszedł 100% w górę w stosunku do roku ubiegłego. Jak pytałam o koszty kontenera kilka tygodni temu to wynosiły 780zł (kontra 350zł w ubiegłym roku), a pani zasugerowała żeby się spieszyć z decyzją bo już mają zapowiedziane kolejne podwyżki cen. We Wrocławiu. A reklama tak niesubtelna jak to tylko możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 12.02.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) Jeśli miałabym budować jeszcze raz mój dom, to z pewnością szybciej skorzystałabym z usług profesjonalnej firmy oferującej kontenery na gruz z Wrocławia. Nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że kontenery na odpady są przyjazne środowisku. Dzięki nim możemy łatwo grupować wszystkie śmieci przeznaczone do utylizacji, co więcej w czynności tej również wyręczy nas wynajęta przez nas firma. Wynajęcie kontenerów nie jest wcale drogie, z czystym sumieniem mogę więc polecić tego typu usługę również wszystkim tym, którzy dysponują stosunkowo ograniczonym budżetem. gdzieś się zapodziała nazwa firmy, która świadczy takie usługi we Wrocławiu z której była Pani w 1000000% zadowolona Edytowane 12 Lutego 2019 przez finlandia link w cytacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 12.02.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Haha :lol2: Ostatnio wywóz śmieci poszedł 100% w górę w stosunku do roku ubiegłego. Jak pytałam o koszty kontenera kilka tygodni temu to wynosiły 780zł (kontra 350zł w ubiegłym roku), a pani zasugerowała żeby się spieszyć z decyzją bo już mają zapowiedziane kolejne podwyżki cen. We Wrocławiu. A reklama tak niesubtelna jak to tylko możliwe. Co to za darmowe kontenery za 350 zł? U nas za kontener to w zależności od wagi ale na start masz ponad 700 zł (ceny z zeszłego roku). Od pewnego czasu wożę sam na wysypisko śmieci nieopodal. Mamy tam jedną robotę i tak przy każdej okazji za darmo wywożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 12.02.2019 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Co to za darmowe kontenery za 350 zł? U nas za kontener to w zależności od wagi ale na start masz ponad 700 zł (ceny z zeszłego roku). Od pewnego czasu wożę sam na wysypisko śmieci nieopodal. Mamy tam jedną robotę i tak przy każdej okazji za darmo wywożę Takie były ceny. 350zł, potem 400zł jakoś w ubiegłe wakacje za 7m3. A teraz właśnie taki kosmos cenowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 19.02.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Tylko że żaluzje wewnętrzne odbijają słońce wewnątrz pomieszczenia. Rolety zewnętrzne nagrzewają się przed oknem. Przy upałach różnica jest spora. Pisałem w kontekście, ze to najgorszy wariant a i tak daje odczuwalny efekt. Mam porównanie w mieszkaniiu, gdzie w jednym z pokoi mam takie żaluzje (wszystkie okna wychodzą na południowy-zachód, więc słońce daje czadu przez większą część dnia. Wnioskuję z tego żaluzje fasadowe powinny być wystarczającą osłoną przed bezpośrednim wpływem słońca. Nie potrzebuję do tego rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 21.02.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Wejście do domu równo z kostką brukową czy po schodach ?Jakie macie teraz i czy budując jeszcze raz zrobilibyście inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts