monka 20.09.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Podaję przepis na pysznego kurczaka na słodko Robi się 20 min. Składniki: 4 pojedyncze piersi kurczaka, puszka brzoskwiń, 10 sporych pieczarek, keczup, szczypior lub por (ja wolę szczypiorek), mąka. Piersi kroję w paseczki, doprawiam solą, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Do miseczki z filetami dosypuję 2-3 łyżki mąki, mieszam żeby mięso obtoczyć w tej mące (później ta mąka zagęści nam sos). Podsmażam mieso na oliwie, kiedy już będzie lekko rumiane, dodaję pokrojone pieczarki i posiekany szczypior. Po kilku minutach wrzucam pokrojone brzoskwinie i po chwili zalewam wszystko brzoskwiniową zalewą z puszki. Doprawiam kilkoma łyżkami keczupu i duszę jeszcze 2-3 minutki. Podaję z ryżem (najlepiej jaśminowym). pycha Melduję że wykonałam kurczaka na słodko a'la kuleczka. Wyszedł przepyszny a co najważniejsze szybko się go robi. Zdobył też uznanie w oczach niespodziewanych gości kuleczko dziękuję za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 21.09.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 A co można zrobić z kasztanów. Takich w zalewie z puszki?Mam też krem i jedyne co z nim robię, to smaruję np. naleśniki, jest bardzo słodki.Jakieś inne zastosowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 21.09.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 monka, bardzo się cieszę, że smakował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usmiechniety troll 22.09.2007 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 A ja dzisiaj w nocy, mam bande bachorow na glowie, przepraszam wczoraj czyli w piatek, juz mamy sobote. 9 kolerzanek mojej malej ze szkoly, beda grasowaly jak znam zycie do rana. Bachory mialy ochote na wloszczyzne, wiec zrobilem tak jak ponizej. http://img375.imageshack.us/img375/6963/p1030461ba9.jpg http://img477.imageshack.us/img477/6297/p1030470ul2.jpg http://img231.imageshack.us/img231/2791/p1030473tq2.jpg http://img375.imageshack.us/img375/7849/p1030479qf6.jpg a wino, wlasnie koncze. PS. wszystko jest robione z zaleceniami typowej pasty z owocami morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koziołek Matołek 22.09.2007 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 9 kolerzanek mojej malej ze szkoly, beda grasowaly jak znam zycie do rana. http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c040.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.09.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 http://images26.fotosik.pl/85/d195da754f7a12fa.jpg http://images13.fotosik.pl/101/a0516b1f0b580400.jpg http://images12.fotosik.pl/104/7875bcdd88b743fb.jpg http://images30.fotosik.pl/86/ad0873f144835f50.jpg http://images23.fotosik.pl/86/b1c958995a9c6785.jpg http://images28.fotosik.pl/85/d0b57fe15cce8be1.jpg http://images24.fotosik.pl/86/cd993b021bbf4bbd.jpg http://images13.fotosik.pl/101/affbd85ccafe626b.jpg http://images12.fotosik.pl/104/15a1cff7eb75f079.jpg http://images24.fotosik.pl/86/8039908601663873.jpg http://images23.fotosik.pl/86/26df8afc9a7fe563.jpg http://images24.fotosik.pl/86/7e0826eda2dd39e9.jpg http://images26.fotosik.pl/85/e5d3c99c98cdca3f.jpg http://images13.fotosik.pl/101/77be3c0e4c95a9b8.jpg http://images27.fotosik.pl/86/c168fe4d9e0b1dec.jpg Tak powinien wyglądać makaron.To co prezentuje super Q to :nie dość ,że mamałyga to jeszcze bez wyglądu.Q dałeś znowu ciała ze swoja potrawa.Szanujący sie facet ,mający siakis tam fakultet w kuchni nigdy by takiego tandetnego badziewia nie wkleił.A po trzecie nie potrafisz tego wyeksponować Mowa tylko o makaronie (na razie ).Więc skup sie i zapodaj coś bardziej w twoim stylu. smacznego super Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 22.09.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 http://img477.imageshack.us/img477/6297/p1030470ul2.jpg ale paskudztwo ..... Hałsik ,czym Ty się odżywiasz biedaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.09.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 ... widzę ruch w interesie ... chętnie coś dorzucę Sum (catfish) smażony w marynacie składniki: 1 kg filetów z suma (może być catfish) 3 cebule 4 łyżki mąki 4 łyżki oliwy 1 szklanka jabłkowego octu 2 laurowe liście 3 ziarna angielskiego ziela sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: http://www.chefpaul.net/inne/catSM01.jpg Ryby posolić i popieprzyć, przełożyć talarkami cebuli, szczelnie przykryć i włożyć na kilka godzin (może być na noc) do lodówki, wyjąć na 1 godzinę przed smażeniem. Oprószyć filety mąką i obsmażyć na oliwie. http://www.chefpaul.net/inne/catSM02.jpg Zagotować szklankę wody, dodać cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i ocet. Zalać usamażone ryby w słoju. Marynować przynajmniej dwa dni. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 ... może coś z wieprzczka ? Polędwica marynowana pieczona składniki: 2 kg wieprzowe polędwice 2 ząbki drobno usiekanego czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka rozmarynu 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 4 łyżki oliwy 1 łyżka czerwonego winnego octu 1 łyżka miodu 1/2 szklanki burbonu (może być Jack Daniel's) sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: http://www.chefpaul.net/inne/poledM01.jpg Przygotować marynatę z czosnku, majeranku, rozmarynu, papryki, octu, miodu, burbonu i 2 łyżek oliwy. Zalać polędwicę marynatą w naczyniu (lub plastikowym worku) i marynować w lodówce przynajmniej przez 10-12 godzin. Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed dalszą obróbką. http://www.chefpaul.net/inne/poledM02.jpg Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć na kolor jasno brązowy ze wszystkich stron. http://www.chefpaul.net/inne/poledM03.jpg Nagrzać piekarnik do 150*C, ułużyć w brytwannie i piec około 20 minut podlewając pozostałą marynatą raz przewracając. http://www.chefpaul.net/inne/poledM04.jpg Można podawać z ziemniaczkami opiekanymi ze słodką papryką i sałatką z karczochów. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.09.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 ... i jeszcze Żeberka BBQ (z piekarnika) składniki: 2 kg wieprzowych żeberek 1/2 główki drobno usiekanego czosnku 2 łyżki majeranku 2 łyżki tymianku 4 łyżki słodkiej mielonej papryki 1 litr czystego warzywnego bulionu 1 szklanka sosu BBQ (przepis poniżej) sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: http://www.chefpaul.net/inne/zebBBQ01.jpg Płaty żeberek podzielić na połowę, natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, papryką i czosnkiem, szczelnie przykryć i włożyć na kilka godzin (może być na noc) do lodówki. http://www.chefpaul.net/inne/zebBBQ02.jpg Wrzucić do wrzącego bulionu i parzyć przez 20 minut (żeberka w całości muszą być przykryte bulionem). http://www.chefpaul.net/inne/zebBBQ03.jpg Nagrzać piekarnik do 150*C, bulion z parzenia wlać do brytwanny, żeberka ułożyć w brytwannie na stojaku aby nie dotykały bulionu. Piec około 2 godzin podlewając bulionem. Pod koniec pieczenia grubo wysmarować sosem BBQ. Smacznego. sos BBQ Jack składniki: 1 szklanka przecieru pomidorowego 2 kieliszki Jack Daniel's (100g) 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu Worcestershire 2 łyżki czerwonego winnego octu 1 łyżka musztardy 1 łyżka syropu klonowego (może być płynny miód) 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki czombru 1/2 łyżeczki świeżo mielonego wielokolorowego pieprzu 1/2 łyżeczki sosu jalapeno (może być tabasco) sól do smaku sposób przygotowania: Cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno blenderem. W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z czosnkiem, cały czas mieszając podsmażamy aż do zeszklenia, następnie wrzucamy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy i wszystko razem chwilę dusimy (około 3 minuty od zagotowania). Dodajemy wszystkie pozostałe składniki (prócz Jacka), dokładnie cały czas mieszamy i dusimy jeszcze około 10 minut do zgęstnienia sosu. Około 3 minuty przed końcem gotowania dodajemy Jack Daniel's. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usmiechniety troll 22.09.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 http://img477.imageshack.us/img477/6297/p1030470ul2.jpg ale paskudztwo ..... Hałsik ,czym Ty się odżywiasz biedaku .....nie tylko dla mnie , dla bachorow rowniez czyli kolerzanek mojej malej. PS. zaraz bede im robil sniadanie , bo zaczynaja sie zwalac z lozek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usmiechniety troll 22.09.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Nsiku, lovely, naprawde lovely. :D8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.09.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 http://img477.imageshack.us/img477/6297/p1030470ul2.jpg ale paskudztwo ..... Hałsik ,czym Ty się odżywiasz biedaku Ej, Selek - hanysie chowany na mielonce - to dobrrrreeee jest !!!! ps. ja tam wole makaronowa "mamałyge" niz ...... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2007 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Nsiku, lovely, naprawde lovely. :D8) Z Twoich ust.Niech będzie ,że lovely.Widzisz pewne osoby nie potrafią nawet tego.Lubie słowne pojedynki z tobą(kulinarne tylko) więc czekam na jakiś przepisik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Byłem w lesie i specjalnie dla ciebie Q chodziłem po chaszczach i znalazłem kilkanaście świeżych ,młodych,jeszcze nie rozwiniętych kani.Fotka potem. Wiem ,że Chefie Paul jeszcze smacznie śpisz bo chyba u Ciebie gdzieś koło 3.00 nad ranem zadam zaocznie Ci takie pytanko.Co robisz z kani oprócz panierowania smażenia i itp?Jadę właśnie do sklepiku po cztery składniki,by kanie były inne niż zawsze.Jak zwykle.... zrobię fotki i wkleję. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inco.yasmin 23.09.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 http://images27.fotosik.pl/86/c168fe4d9e0b1dec.jpg Bardzo mi przykro, bo przepis wydaje się ciekawy - ale to to zdjęcie makaronu wygląda wyjątkowo nieapetycznie Nie pisałabym tego gdyby niktspecjalny nie przyczepił się do zdjęcia uśmiechniętego. Ale skoro to zrobił to niestety piszę. Ja tak podanego makaronu bym nie zjadła bo to wygląda jak by już ktoś zjadł i... zwrócił na talerz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Widzisz od tego wymiotowania ,którym zapaprałaś mój makaronik pozostaje mi tylko powiedzieć....wklej coś swojego ocenie i sie wypowiem.Po drugie skoro mnie krytykujesz(co bardzo mi sie podoba) chciałbym przypomnieć ,że nie dokładnie obejrzałaś zdjęcia poprzedzające właśnie to nałożone przez mojego Bartosza.Produkt końcowy wyglądał inaczej moja droga.Serdecznie pozdrawiam i czekam na coś z rak twoich.Rzucam ci rękawicę.Podejmiesz ją?Czy to po prostu puste gadanie by mi coś udowodnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.09.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Do tej pory nie nauczyłeś, się, że nie trzeba być kucharzem, żeby wiedzieć, czy kotlet smakuje? No i pełna kompromitacja - facet wyzywający na pojedynek kobietę... Wstydź się, NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Do tej pory nie nauczyłeś, się, że nie trzeba być kucharzem, żeby wiedzieć, czy kotlet smakuje? No i pełna kompromitacja - facet wyzywający na pojedynek kobietę... Wstydź się, NS. Nie przesadzaj.Nie oglądasz nowych muszkieterów.... .Nie wstydzę się.Czekam cierpliwie na podjecie rękawicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.09.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Nie wstydzę się.Czekam cierpliwie na podjecie rękawicy. Czy to , ze ktos Cie skrytykowal oznacza , ze musi pokazac swoje talerze? Nie wydaje mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.