Chef Paul 29.05.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 ... ....wiec jutro z rana jade na targ po żeberka ,ale takie prawdziwe -nie oszukane i zrobie w sobote ...ale w piekarniku Chefie - można w piekarniku ,prawda? też bedą smaczne ? Oczywiście, że z piekarnika wyjdą prawie równie smaczne (i prawie wielkiej różnicy tu nie czyni) Bramer ... bardzo lubię "kaszę" jako dodatek do mięsiwa - po ugotowaniu zapiekam ją jednak w piekarniku z dodatkiem masła ... kto chce niech spróbuje jaka jest różnica Żeberka z grzybami są zawsze smakowite, ... pozdrawiam smaczniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 30.05.2009 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Chef! Z tą kasza, to ja planuję w końcu ją podsmażyć na oliwie.... tak, po prostu do... krupniku... ale na krupnik, "zapotrzebowania" do tej pory nie było...tak jakoś... dziś trzasnołem pulpeciki http://img37.imageshack.us/img37/8642/obraz039large.jpg ale fotorelacja później... będzie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 11.06.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 (edytowane) zupa ogórkowa http://img7.imageshack.us/img7/8533/obraz017largef.jpg wygląda tak (w wersji zimowej ) Jest to “pożywna zupka”, oj pożywna, ładnie pachnie i wygląda fajnie na talerzu… Składniki: - porządny bulion (wywar) - starte na tarce (lub mielusiem) kiszone ogóry, marchew, seler i pietruszka korzeń - pokrojone w kostkę: boczek wędzony + czosnek, cebula, biała część pora, ziemniaki - dużo posiekanego kopru, mąka, majeranek, kwaśna śmietana wywar wstawiony (jak na rosół), a w nim koniecznie coś wędzonego: kość, żeberko, skóra z boczku, obojętnie. Dla mnie ta zupa ma mieć właśnie taki posmak jak grochówki, fasolówki, itp. teraz ścieramy ogórki, niech sobie poleżą i grzecznie oddadzą jak najwięcej soku, który będzie bardzo ważny później na patelnię zimna oliwa, a na nią boczek z czosnkiem, a potem resztę warzyw i wszystko razem mieszamy…mieszamy…aromat jest niezły… przyprawiamy to porządnie pieprzem, majerankiem i zasypujemy mąką robiąc lekką (lub nie, jak kto woli) zasmażkę i teraz na patelnię “sru” ogórki z tym sokiem (jak mąki za dużo to przelewamy trochę bulionu; ja dużo dolewałem…), aha teraz jeszcze koperek chwilę razem dusimy i przelewamy do gara z bulionem. Gotowe! smacznego Edytowane 27 Listopada 2010 przez Bramer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 11.12.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Czy korzystacie z programow komputerowych do gromadzenia przepisow kulinarnych i zarzadzania nimi ?W sieci znalazlem program OutCook Express. Znacie te aplikacje albo mozecie polecic cos innego ? Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.01.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Czy korzystacie z programow komputerowych do gromadzenia przepisow kulinarnych i zarzadzania nimi ? W sieci znalazlem program OutCook Express. Znacie te aplikacje albo mozecie polecic cos innego ? Dziekuje i pozdrawiam Już gdzieś (chyba we wątku obiadowym) reklamowałam taki program. http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2009/48/internetowa-ksiazka-kucharska-za-darmo.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 03.02.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Amalfi, dzięki za link - dopiero teraz zauważyłem Twój wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.