Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no, to ja też potwierdzam, co tam pisały u mnie laseczki, że od wschodu w sumie wszystko rośnie :wink:

nawet roślinki z domu możesz "przelatować" na balkonie, zamiast trawki...

:lol: :lol: :lol:

bo o ile pamiętam, to balkon masz dość spory :wink:

mnie się bardzo podobają fuksje i oleander, tylko jego na zimę trzyma się w domku.

Ale szybko rośnie i kwitnie całe lato, aż do jesieni. A kwiatki mają tak intensywny zapach...

dlatego przez lato zaleca się go trzymać na balkonie, żeby sie w domu jego zapachem nie odurzyć :wink:

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no, to ja też potwierdzam, co tam pisały u mnie laseczki, że od wschodu w sumie wszystko rośnie :wink:

nawet roślinki z domu możesz "przelatować" na balkonie, zamiast trawki...

:lol: :lol: :lol:

bo o ile pamiętam, to balkon masz dość spory :wink:

mnie się bardzo podobają fuksje i oleander, tylko jego na zimę trzyma się w domku.

Ale szybko rośnie i kwitnie całe lato, aż do jesieni. A kwiatki mają tak intensywny zapach...

dlatego przez lato zaleca się go trzymać na balkonie, żeby sie w domu jego zapachem nie odurzyć :wink:

No moze nie jest taki duzy ten balkon - waski i dlugi, ale cos na nim na pewno da sie posadzic. Mnie sie tez podobaja fuksje a oleandra nie znalam wczesniej, mimo, ze w Krakowie jest ulica Oleandry :lol: Teraz zobaczylam i faktycznie tez jest bardzo ladny. Tak bym juz chciala o roslinkach zaczac myslec :( (praktycznie).

Wlasnie przeczytalam, ze on jest trujacy :o

no, balkon przecież masz, możesz tam działać chyba??

tam bardzo nie nakurzą, a zresztą kończą :wink:

ja nie mam balkonu, a już mam oleandra (z tamtego roku), tylko jeszcze nie balkonował się ani razu, a w piątek wsadziłam sobie do doniczki aksamitkę miniaturkę, bo choć oklepana to ja ją bardzo lubię, też kwitnie do jesieni, a nawet do zimy :wink:

I wyobraź sobie, że już się przebiły listeczki spod ziemi :p

i teraz czekam na ten balkon.... :-?

no, balkon przecież masz, możesz tam działać chyba??

tam bardzo nie nakurzą, a zresztą kończą :wink:

Na balkonie jest smietnik :( Trzymaja tam jakies belki, stare futryny itd. No i kto to bedzie podlewal? A w wakacje mnie nie bedzie, wiec poczekam jednak do przyszlej wiosny.

Jestem pod wrażeniem wspólnoty zasrańców.

Dlatego pierd... takie towarzystwo serdecznie w d...

Co prawda czekam co mój Przemiły-w-dupę-somsiad wymyśli.

Żona sygnalizowała, żebyśmy sie zastanowili nad zmianą ogrodzenia ( co je sami stawialiśmy) , bo może już pora.

Ciekawe, czy wie,że za to też zapłaci :):)

A miało być tak miło :):)

Umywaleczka ładna.

A pieniądze w końcu zdobędziesz. I wszystko pospłacasz i będzie cool :):)

Jestem pod wrażeniem wspólnoty zasrańców.

Dlatego pierd... takie towarzystwo serdecznie w d...

Co prawda czekam co mój Przemiły-w-dupę-somsiad wymyśli.

Tez czekam, jedyna nadzieja w tym, ze wszyscy go tak samo kochaja jak ja. Jeden sasiad z lewej - zreszta architekt - zaanektowal sobie czesc korytarza do swojego mieszkania i ten moj tez sie strasznie o to pluje. Poza tym jego synowie - widzialam do tej pory dwoch - nadal mowia mi dzien dobry, wiec chyba tylko on jest taki popierdzielony nawet w jego wlasnej rodzinie.

Umywaleczka ładna.

Dzieki, chyba sie na nia zdecyduje. Nie jest taka koszmarnie droga. Zastanawiam sie tylko jak sie bedzie czyscilo sztuczny marmur.

A pieniądze w końcu zdobędziesz. I wszystko pospłacasz i będzie cool :):)

Wiesz cos o tym, prawda? :wink: Jakos trzeba to zrobic. :roll: Na razie od grudnia 2006 udaje, ze mam pieniadze. Strasznie to meczace. :-?

Ja przyjęłam inną taktykę - nie udawałam, że mam pieniądze :):)

Przedstawiłam wykonawcy fakty - kredytu nie ma, mam tyle i tyle kasy (50 % umówionej kwoty) i jak się uda z kredytem to będzie - jak nie to nie.

I wykonawca w to wszedł, ale był uprzedzony. Dlatego z pełną szczerścią mogłam powiedzieć : sorry, kasy już nie mam - musisz poczekać.

Fakt - trafiłam na człowieka. Wyłożył ze swoich pieniędzy 20.ooo żeby pokryć należności w hurtowni. To się często nie zdarza.

Dlatego jestem mu za to wdzięczna i dostanie jakiś "bonusik" :):)

Będzie dobrze :):)

Ja przyjęłam inną taktykę - nie udawałam, że mam pieniądze :):)

Przedstawiłam wykonawcy fakty - kredytu nie ma, mam tyle i tyle kasy (50 % umówionej kwoty) i jak się uda z kredytem to będzie - jak nie to nie.

I wykonawca w to wszedł, ale był uprzedzony. Dlatego z pełną szczerścią mogłam powiedzieć : sorry, kasy już nie mam - musisz poczekać.

Fakt - trafiłam na człowieka. Wyłożył ze swoich pieniędzy 20.ooo żeby pokryć należności w hurtowni. To się często nie zdarza.

Dlatego jestem mu za to wdzięczna i dostanie jakiś "bonusik" :):)

Będzie dobrze :):)

Nooooooooo, to istotnie, szczescia mialas duzo. Ja mam do czynienia z takimi kanaliami, ze gdybym nie miala kasy to raczej by zwiali. Ale chyba jesli juz mysle o zaslonkach to nie jest tak zle. Na finiszu chyba zawsze najgorzej, bo juz myslisz, ze wszystko zrobione, a tu gosciu nalicza 50 roznych pierdolek po 50 zlotych kazda, w sumie 2500.