Darek Volke 16.01.2020 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Ciekaw jestem czy taka woda się nie zasmierdzi po kilku dniach nieużywania zmywarki. Takie oszczędności mnie nie przekonują. Nalej do garnka i odstaw na kilka dni, będziesz wiedzieć czy śmierdzi;) Jak zmywarka nie domywa to znaczy że trzeba zmienić chemię, w tym urządzeniu nie ma żadnej filozofii, po za bajerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirRv8 29.01.2020 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Ja mam Elktroluxa,w tamtym tygodniu ktoś uszkodził płytę i pekła,służy do teraz od sierpnia 2010 ale trzeba niestety ją wymienić,mimo że pęknięta to i tak działa,prosta w obsłudze,bez zbędnych suwaków,booster,+ i -,do gotowania wystarczy,układ:2 średnie pola u góry,małe i duże pole na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirRv8 29.01.2020 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Zmywarka też Elektrolux,kupiona w jednym czasie z płytą,teraz też coś się z nią dzieje ale pracuje,sól do zmiękczania wody i raz w miesiącu ja przemyć płynem do zmywarek,w domu jest nas 8 osób więc maszyny mają co robić,polecam jeszcze suszarkę do prania,mamy od 2 miesiecy-zona zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta441 26.07.2020 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Osobiście używam płyty electroluxa SenseBoil. Jestem z niej bardzo zadowolona. Płyta wyczuwa moment zagotowania wody i automatycznie redukuje moc co jest przyjemną i praktyczną opcją, ponieważ nic nam nie wykipi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 27.07.2020 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2020 (edytowane) Nie polecam natomiast naszego Zelmera. Zelmer nie jest "nasz" tylko "ich", bo w 2013 został wykupiony przez "Boscha". Od tego czasu jakość zeszła na psy, produkuje większość w Chinach, a części kosztują majątek. Dariusz Bogacz z BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego poinformował nas, że Grupa BSH w styczniu br. zdecydowała się sprzedać Hiszpanom markę “Zelmer”, by BSH mogła się skupić “na wzmocnieniu globalnych marek “Bosch” i “Siemens”. Bosch już nie będzie wypuszczał produktów pod nazwą "Zelmer": Grupa BSH w maju 2019 roku informowała, że w podrzeszowskiej fabryce w Rogoźnicy sprzęt małego AGD pod marką “Zelmer” będzie produkowany tylko do końca 2019 roku lub do wyczerpania zapasów. W Rogoźnicy powstaje już jedynie sprzęt pod markami “Bosch” i “Siemens” – ekspresy do kawy Tassimo i odkurzacze. https://www.money.pl/gospodarka/zelmer-jednak-zostaje-w-polsce-marka-sprzedana-6467360764987009a.html Edytowane 29 Lipca 2020 przez Lew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astw 17.08.2020 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Nowy właściciel marki Zelmer - należy mieć nadzieję, że do portfolio trafią ciekawe produkty AGD: https://infomarket.edu.pl/articles/show/39168 https://www.bbtrends.es http://eurogama.eu https://zelmer.pl/polityka-cookie/ Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez astw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyszyla 17.08.2020 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 Ja używam od pół roku Electroluxa SenseBoil EIS82441 i jestem bardzo zadowolony. Sterowanie wygodne i bardzo responsywne. z minusów:* opcja senseboli przereklaamowana (działa tylko na wodę, nie może być jej za mało, garnek nie może być za mały, pare razy wykipiała mi woda, albo wyskoczył error)* mam dwa delikatne ukruszenia na rancie* coś "cyka" kiedy zostawimy garnek na neaktywnym polu przy gotowaniu na innym Ale to drobnica, kupiłbym jeszcze raz ten sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 17.10.2020 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 W ramach gwarancji od firmy Beko muszę wybrać kolejną płytę indukcyjną na wymianę. Poprzednia to model HII 64200FHTR, miała pękniecie szyby, nie zdążyłem nawet podłączyć. Może ktoś jest zadowolony z ich produktów, proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Genesis72 06.12.2021 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 WitamZakupiliśmy płytę indukcyjnePytanie Czy można np na plyte indukcyjna nałozyć płytę szklana aby ochronia plyte indukcyjna przed zarysowaniami?Zauwarzyłem, ze jak garnek się trochę podniesie, to płyta "i tak widzi" ten garnek, który wciąż się grzeje.Pytanie czy można taką szybę zastosować i czy nie osłabi indukcji? Jak chonicie swoje płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 06.12.2021 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Jak chonicie swoje płyty? trzymam swoją pod kołdrą, smaruję na noc kremem. Trzymam z dala od dzieci. Myślę, że jej jest u nas dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.12.2021 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 wcale. To sprzęt użytkowy a nie dzieło sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.12.2021 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Witam Zakupiliśmy płytę indukcyjne Pytanie Czy można np na plyte indukcyjna nałozyć płytę szklana aby ochronia plyte indukcyjna przed zarysowaniami? Zauwarzyłem, ze jak garnek się trochę podniesie, to płyta "i tak widzi" ten garnek, który wciąż się grzeje. Pytanie czy można taką szybę zastosować i czy nie osłabi indukcji? Jak chonicie swoje płyty? Masz na wierzchu płytę szklaną, druga płyta to .......... pomysł , literacko pisząc bzdura. Starty energetyczne przewyższą zyski z indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mborek 06.12.2022 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Czy ktos moze przechodził z gazu na indukcję? Albo na płytę elektryczną? Popsuła nam się płyta gazowa (co ciekawe tydzień po upływie okresu gwarancji) i zastanawiamy się nad indukcja. Czy ktoś załuje czy odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.12.2022 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Do 07.12 godz. 23:45 masz promocję 19% na sprzęt w R##.E###.A##. To nie jest reklama, robiłem zakupy bo 10-letnia kuchnia gazowa juz dogorywa, więc zajrzałem do netu. Wszystko jest na ich stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 06.12.2022 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Czy ktos moze przechodził z gazu na indukcję? Albo na płytę elektryczną? Popsuła nam się płyta gazowa (co ciekawe tydzień po upływie okresu gwarancji) i zastanawiamy się nad indukcja. Czy ktoś załuje czy odwrotnie? Każda dobra pod warunkiem że to nie amica bo co sekundowy zanik napięcia to trzeba wyłączyć spod napięcia na co najmniej godzinę tzw resek statek kosmiczny z 60-tego roku szybciej się resetuje niż to barachło ,tego programistę powinni wywalić na zbity ryj z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 08.12.2022 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Ja jestem zadowolony z Electrolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knapski 27.12.2022 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) Zawsze i tylko gaz - oczywiście jeżeli jest instalacja. Kuchnia jest od - gotowania. Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy lubisz gotować - jeżeli tak - gaz. (Stabilniejsze grzanie - np. filety w cieście nie lubią spadku temperatury) Jeżeli nie - indukcja. (Szczególnie jeżeli nie przykładasz uwagi do efektów kulinarnych) Jeżeli twoje życie opiera sie na jedzeniu gotowanym w domu - gaz (płomień jest stabilniejszy i nie jest uzalezniony od inteligencji sprzętu) Jeżeli żyjesz w biegu i musisz robić 300 rzeczy na raz - indukcja (jest inteligentniejsza i jeżeli o niej zapomnisz - nie wyrządzi az takich szkód jak zostawiony gaz) Gaz ma też te fajna cechę, ze w razie czego kupisz ""wiadro"" gazu. Z ""wiadrem"" prądu jest o wiele ciężej. Instalację gazowe szczególnie w nowych płytach są nad wyraz bezpieczne i przy profesjonalnym podłączeniu - trwa na lata. Płyta indukcyjna może wywołać zwarcie lub paść jego ofiarą. Plyty gazowe mozna kupić metalowe o wysokim standardzie więc zachowujemy skuteczność oraz klase wizualną. Plyty indukcyjne sa szklane lub ceramiczne. Ceramiczne to absolutny waste energii cieplnej, a szkło... No cóż. Ile raz spadla nam pokrywka bo sie poparzylismy Na stronie jest to wyjaśnione. A pęknięta indukcja juz srednio o ile w ogóle działa. Edytowane 20 Marca 2023 przez finlandia Spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.12.2022 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Płyta indukcyjna może wywołać zwarcie lub paść jego ofiarą. :wtf: Zabezpieczenie 2 x B16A oczywiście RCD załatwia temat w XXI wieku = zabezpieczenie przed zwarciem w płycie. Płyta ofiarą zwarcia??? Rozumiesz co napisałeś? Czy może pracujesz u dystrybutora gazu? O sprawności gotowania na indukcji pojęcie masz niewielkie. Najprostszy przykład: Wypełnij dwa identyczne garnki (koniecznie z metalowymi uszami!) w połowie wodą i postaw jeden na indukcji a drugi na gazie. Zobacz w którym szybciej zagotuje się woda i który zdejmiesz i odstawisz GOŁYMI rękami po zagotowaniu. Tylko bolesne eksperymenty potrafią nauczyć, o ile chcesz nabyć doświadczenie. Pojmiesz o czym świadczą zimne ucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.12.2022 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Płyta indukcyjna może wywołać zwarcie lub paść jego ofiarą. Gazowa też. Za to elektryczna nie doprowadzi do zatrucia gazem ani do jego wybuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 28.12.2022 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Każda dobra pod warunkiem że to nie amica bo co sekundowy zanik napięcia to trzeba wyłączyć spod napięcia na co najmniej godzinę tzw resek statek kosmiczny z 60-tego roku szybciej się resetuje niż to barachło ,tego programistę powinni wywalić na zbity ryj z roboty. Ja mam cały sprzęt kuchenny Amici (taki ze mnie narodowiec,ha! ) i nie mam takich problemów po zaniku napięcia. Po jego powrocie płyta pracuje bez żadnych ceregieli. Odmówiła pracy trzy razy - kiedy napięcie skoczyło powyżej 253V co było widać na wykresach falownika PV. Raz w roku poprzednim, dwa razy w tym, na kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts