Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ktoś jeszcze ma ambiwalentny stosunek do wysokich sufitów?

Recommended Posts

Mieszkałem w domu z 12-metrowym sufitem, a teraz mieszkam w domu ze standardowymi 8-metrowymi sufitami. Szczerze mówiąc, nigdy nie zdawałam sobie sprawy, że nie kocham wysokich sufitów, dopóki się nie przeprowadziłam.

Chłodzenie i podgrzewanie ich jest do bani

Małe pokoje o powierzchni stóp kwadratowych, takie jak mniejsze sypialnie i łazienki, sprawiają wrażenie siedzenia w studni.

Większość uzyskanej przestrzeni jest mniej niż użyteczna (szafy lub półki powyżej 8 stóp wymagają stołka, aby uzyskać dostęp, osoby powyżej 8 stóp są naprawdę rzadkością)

Standardowe drzwi o wymiarach 6 stóp i 8 cali i skrzydła o standardowym rozmiarze mogą wyglądać dziwnie na ścianie o długości 12 stóp, ale większość :spam: ludzi nie sprężynuje w przypadku większych drzwi lub listew skrzynkowych.

Wysokie pokoje po prostu nie są naturalnie przytulne

Nie traktuj tego jako powszechnego potępienia wysokich sufitów, ale siedząc tutaj w moim rozkładanym fotelu w moim pokoju z sufitem o wysokości 8 stóp i wyobrażając sobie, że sufit znajduje się 4 stopy dalej, zastanawiam się, dlaczego ta funkcja wydaje się być na liście kontrolnej wszystkich podczas każdego polowania na dom i pokaz projektowy.

Edytowane przez finlandia

Mieszkałem w domu z 12-metrowym sufitem, a teraz mieszkam w domu ze standardowymi 8-metrowymi sufitami. Szczerze mówiąc, nigdy nie zdawałam sobie sprawy, że nie kocham wysokich sufitów, dopóki się nie przeprowadziłam.

Chłodzenie i podgrzewanie ich jest do bani

Małe pokoje o powierzchni stóp kwadratowych, takie jak mniejsze sypialnie i łazienki, sprawiają wrażenie siedzenia w studni.

Większość uzyskanej przestrzeni jest mniej niż użyteczna (szafy lub półki powyżej 8 stóp wymagają stołka, aby uzyskać dostęp, osoby powyżej 8 stóp są naprawdę rzadkością)

Standardowe drzwi o wymiarach 6 stóp i 8 cali i skrzydła o standardowym rozmiarze mogą wyglądać dziwnie na ścianie o długości 12 stóp, ale większość ludzi nie sprężynuje w przypadku większych drzwi lub listew skrzynkowych.

Wysokie pokoje po prostu nie są naturalnie przytulne

Nie traktuj tego jako powszechnego potępienia wysokich sufitów, ale siedząc tutaj w moim rozkładanym fotelu w moim pokoju z sufitem o wysokości 8 stóp i wyobrażając sobie, że sufit znajduje się 4 stopy dalej, zastanawiam się, dlaczego ta funkcja wydaje się być na liście kontrolnej wszystkich podczas każdego polowania na dom i pokaz projektowy.

Najwygodniej przebywa się w pomieszczeniu wysokim na 3 jardy, o powierzchni 1 pręta kwadratowego.

• 2 months później...