Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Net-billinng opłacalność

Recommended Posts

W dniu 18.12.2024 o 10:46, Ratpaw napisał:

Możesz podać źródło tej informacji?

W dniu 18.12.2024 o 10:49, Patatay napisał:

Gdzie jest to zapisane?

W dniu 23.12.2024 o 23:11, gb987t napisał:

Mozesz, jeżeli Energia pochodzi z PV. 

Co za upośledzona moderacja.

Ustawa z dnia 20 lutego 2015 r. o odnawialnych źródłach energii.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
W dniu 22.01.2025 o 23:49, marcinbbb napisał:

za 8 miesięcy minie 10 lat od kiedy mam PV a wy tu opłacalności PV OK czasy się zmieniły, zyskacie nic albo bardzo niewiele. Gdybym miał instałować PV zrobił bym magazyn - ale ja to już przerabiałem jak Wy na panele mówiliście okna na dachu

To żeś mi zaimponował, jest się czym chwalić. A ile bitcoinów kupiłeś 10 lat temu?

• 1 month później...
10 godzin temu, grzesiu15918 napisał:

Jak macie obecnie rozliczaną sprzedaną energię? W moim przypadku za grudzień i styczeń miałem liczone po cenach godzinowych a za luty po RCEm - operator Energa.

Ja na rozliczenie czekam chyba do maja ale śledząc ceny za ubiegły cały tydzień optymizm spadł mi do zera bo wszystko co oddałem a mało tego nie było bo dziennie po ponad 50kwh szło i to w zasadzie wszystko za darmo bo ceny minusowe od 9-15-tej , właśnie jestem na etapie robienia magazynu 15kw pozostało mi tylko skonfigurować falownik oraz BMS-a i rusza ale ze względu na te ceny mniusowe zastanawiam się nad drugim magazynem na drugą fazę tak aby calutki dom łącznie z indukcją 400v dwie fazy był na magazynie a do taurona zostawie kilka paneli i tylko tyle by falownik zastartował i jak najmniej oddawał do sieci bo skoro tego prądu nie chcą to trzeba im ulżyć czyż nie ???