Cris131 18.10.2022 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Witam.Bardzo prosze o informacje w jakiej kolejnosci wykonywac poszczegolne czynnosci na budowie. Czy bledem bylo by gdybym po skonczeniu dachu od razu wprawil okna i drzwi czy tez wpierw powinienem wykonac tynki wewnetrzne i zewnetrzne ? Jakies rady sugestie i racjonalne potwierdzenie przedstawionego rozwiazania. Nie ukrywam ze w planie mam aby skonczyc dach i wziasc sie za okna i drzwi potem tynki wewnetrzne i gdzies tam w przyszlosci ocieplenie i tynki zewnetrzne. Co o tym sadzicie i czy moj plan nie jest bledem ?PozdrawiamKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.10.2022 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Ja robiłem tak:1. SSO2. Okna, drzwi3. instalacje4. Tynki5. posadzki6. wykończenie wewn. 7. Elewacja Instalacje przed tynkami - chyba oczywiste dlaczego. tynki prze podłogami - podobno mniej syfu, ale słyszałem o odwrotnej kolejności. Zwróć uwagę na zabezpieczenie okien/drzwi - niebieska taśma i lepsza folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaledr 18.10.2022 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 A czemu elewacja jest na końcu? Nie lepiej na zicher skończyć na zewnątrz wszystko i potem środek robić?Nie znam się a podobny temat chciałem tworzyć co autor więc się podepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.10.2022 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?67345-KOLEJNOŚĆ-PRAC-WYKOŃCZENIOWYCH-po-SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.10.2022 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 A czemu elewacja jest na końcu? Nie lepiej na zicher skończyć na zewnątrz wszystko i potem środek robić? Nie znam się a podobny temat chciałem tworzyć co autor więc się podepne. Bo masz w środku dużo prac mokrych, które przy zrobieniu z domu termosu zostają w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.10.2022 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 A czemu elewacja jest na końcu? Nie lepiej na zicher skończyć na zewnątrz wszystko i potem środek robić? Nie znam się a podobny temat chciałem tworzyć co autor więc się podepne. Moim zdaniem lepiej, ale zimą może być z tym problem. Mojemu koledze tak zagrzybiło się sporo płyt OSB na poddaszu. Nic się poza tym nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts