Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWE FORUM MURATORA - czekamy na Wasze uwagi

Recommended Posts

Witamy na nowym Forum MURATORA. Dziękujemy za cierpliwość. W tle trwa jeszcze optymalizacja, więc niektóre elementy forum mogą się niewłaściwie wyświetlać.
Mamy nadzieję, że spodoba Wam się nowe Forum MURATORA - wygodne funkcjonalności, których wcześniej nie było, lepsza ochrona przed spamem, łatwość korzystania.

Z ponad dwudziestoletniej historii forum wiemy, że start w nowej odsłonie jest zawsze trudny. Liczymy więc na Waszą wyrozumiałość i współpracę. Zespół programistów czeka na Wasze uwagi.

Siłą Forum MURATORA jesteście Wy. Ulepszamy forum, by wciąż było miejscem wymiany doświadczeń, rad, pomocne dla wszystkich którzy budują i użytkują dom.

Pozdrawiamy Forumowiczów, miłego dnia!

20 minut temu, cactus napisał:

Problem z zalogowaniem się na stare konto. Tak jak pisze d7d avatar jest za duży, niektore czcionki są nieproporcjonalne .

Widać że nowy design jest bardziej pod smartfony niż pod laptopa.

Hej, Na czym polega konkretnie problem z logowaniem?

17 minut temu, WBC napisał:

Hej, Na czym polega konkretnie problem z logowaniem?

Złe hasło lub login. Najpierw mi błędem sypało odzyskiwanie hasła ale w końcu przyszedł link do zresetowania.

Pewnie hasła się nie zmigrowały (czy też hashe nowy silnik inaczej liczy i się nie zgadzają - może tylko czasami, np. jakiś znak w haśle robi problem).

1. Porozjeżdżały się treść wpisów w blogach - większość linków w mojej sygnaturce do nich prowadzi. Są zupełnie nieczytelne. Zniknęły obrazki. Zniknęły linki do wątków z których zdecydowana większość (jak nie wszystkie) wpisy były wygenerowane.

2. Niektóre linki (np. "Kable" w mojej sygnaturce czy pierwszy link w tym poście) przestały działać.

3. Przestały działać (czego się, niestety, spodziewałem i ostrzegałem, żeby to przetestować) zdjęcia - np. większość w tym poście

4. Już nawet pomijając że wyszukiwarka słabo działa - np. słowo "flirtuję" z powyższego wątku daje zero wyników (oby to było chwilowe i indeksacja to naprawiła) to wyszukiwarka jest tylko taka szczątkowa? Nie da się wyszukać po dziale forum, autorze, datach i innych parametrach?

13 godzin temu, Redakcja napisał:

Mamy nadzieję, że spodoba Wam się nowe Forum MURATORA - wygodne funkcjonalności, których wcześniej nie było, lepsza ochrona przed spamem, łatwość korzystania.

Chyba nie ma lepszej ochrony przed spamem...

Wspaniale, teraz większość forum to pusta przestrzeń :(

W sekcji All activity jest masa wpisów o tym że ktoś tam dołączył do forum - po co? To bezwartościowe informacje, które tylko zajmują miejsce.

Ponadto połowa forum po polsku, połowa po angielsku.

Jak na razie widzę jeden plus: można ignorować użytkowników!

Godzinę temu, Frofo007 napisał:

Moim zdaniem to duży błąd, że zniknęła data rejestracji na forum przy informacjach o profilu użytkownika z lewej strony.

W niedalekiej przyszłości boty AI będą tu zakładać konta, prowadzić dyskusje przypominającą dyskusję prawdziwych ludzi i reklamować jakiś produkt.

Prawdopodobnie rozpoznać bota będzie można tylko po dacie rejestracji konta oraz po tym, że jest uprzejmy wobec innych użytkowników forum, z każdym się zgadza, nie robi błędów, literówek i ma dość rozległą wiedzę z każdej dziedziny.

Wobec zmiany silnika forum to jest to normalne, że większość ludzi będzie na to patrzeć negatywnie bo się przyzwyczaiła do starego forum. Ale nowe jest lepsze. Choćby bardzo duży plus to powiadomienia jeśli ktoś się odnosi do tego co napisaliśmy.

Przecież datę rejestracji widać wystarczy najechać kursorem na profil i otworzy się okienko wraz z ogromem informacji o użytkowniku.

1 hour ago, Frofo007 said:

Wobec zmiany silnika forum to jest to normalne, że większość ludzi będzie na to patrzeć negatywnie bo się przyzwyczaiła do starego forum. Ale nowe jest lepsze.

Przyzwyczajenie to jedno, mniej tekstu na ekranie i więcej pustej przestrzeni to fakt obiektywny, choć oczywiście dla niektórych może to być zaleta.

17 minutes ago, henrykow said:

Ignorować mogłeś nawet w starej wersji FM więc nie jest to żadna nowość.

To w takim razie nowością jest to, że da radę łatwiej to znaleźć, kilka razy szukałem na starym forum i nie znalazłem ;) 

Godzinę temu, pdothash napisał:

To w takim razie nowością jest to, że da radę łatwiej to znaleźć, kilka razy szukałem na starym forum i nie znalazłem ;) 

Co nie zmienia faktu że nie było możliwości ignorowania, a wystarczyło zapytać 😉 Fakt jest taki że nowa odsłona jest bardziej przejrzysta i bardziej intuicyjna jak dla mnie jest ok choć zapewne w trakcie użytkowania wyjdą jakieś niedociągnięcia.