d7d 26.07.2024 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 12 godzin temu, pdothash napisał: Wspaniale, teraz większość forum to pusta przestrzeń Potwierdzam ! Na ekranie szerokości 51,5 cm mam taki rozkład: - 8,0 cm (15,5 %) - pusta przestrzeń po lewej stronie - 5,5 cm (10,5 %)- miejsce na Użytkownika z olbrzymim avatarem - 20,0 cm (39 %) - miejsce na tekst - 18,0 cm (35 %)- pusta przestrzeń po prawej stronie. Pusta przestrzeń to ponad 50% szerokości ekranu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 26.07.2024 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca Przedtem reklamy przeszkadzały a teraz pusta przestrzeń, chyba lepsze to drugie od pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.07.2024 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca Czy w związku zemianą powiadomienia o aktywności w watkach są anulowane, bo jakoś nic nie przychodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 26.07.2024 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 3 hours ago, d7d said: Pusta przestrzeń to ponad 50% szerokości ekranu To akurat nie jest nic nadzwyczajnego, generalnie większość stron nie wykorzystuje szerokości poziomych ekranów, ale tu mamy problem z pustą przestrzenią w pionie. Jeśli obrazki się dołączą to będzie widać że na starym było widać trzy posty, a na nowym dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.07.2024 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 18 godzin temu, pdothash napisał: Jak na razie widzę jeden plus: można ignorować użytkowników! Zawsze można było. NA starym Forum lepiej rozwiązana była opcja "Nowe posty" bo pokazywała wątki, w których coś działo się od ostatniego logowania. Teraz pokazuje każdy post, plus właśnie te informacje o rejestrujących się osobach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.07.2024 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca Opcja Nowe posty powinny przedstawiać wątki gdzie są nowe wpisy a nie wszystkie posty. Przy takim ruchu na forum w życiu nie dojdę do postów z ranka, kiedy wchodzę na forum wieczorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 26.07.2024 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 3 godziny temu, Frofo007 napisał: Tak, ale po co to masz robić aby widzieć czy to normalny użytkownik czy bot skoro jest dużo miejsca na datę rejestracji? Z resztą i tak myślę, że warto rozważyć dla nowych użytkowników rejestracje konta z potwierdzeniem SMS. Na starym forum było mnóstwo postów pisanych przez boty/ludzi, którzy chcieli przemycić link czy reklamę. A użytkownicy forum z nimi rozmawiali, odpowiadali na posty. Teraz w dobie AI ten problem się nasili. No ale jeśli ktoś chce gadać z botem i o tym nie wiedzieć to jego sprawa Aby sprawdzić datę rejestracji nie trzeba wielkiego wysiłku wystarczy najechać kursorem na avatar i wyświetla się informacja. Co do nowych użytkowników to wystarczy aby admin ustawił ograniczenia co do napisanych postów przez nowych np 2 - 4 posty na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 26.07.2024 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca Godzinę temu, Elfir napisał: Opcja Nowe posty powinny przedstawiać wątki gdzie są nowe wpisy a nie wszystkie posty. Przy takim ruchu na forum w życiu nie dojdę do postów z ranka, kiedy wchodzę na forum wieczorem. Ale przecież ta opcja jest, nawet gdy po dwóch dniach wejdziesz na forum to posty które nie przeglądałaś są pogrubioną czcionką oznaczone jak i data i godzina ich napisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 26.07.2024 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 7 minut temu, Frofo007 napisał: Myślisz, że ludzie będą sprawdzać ile czasu dana osoba ma konto? To nie jest istotne czy coś wymaga wysiłku czy nie, istotne jest to jak się zachowają ludzie. Nawet gdy była data przy avatarze w poście, użytkownik był nowy i w pierwszym krótkim poście leciał ewidentnie link reklamowy to z taką "osobą" inni ludzie próbowali prowadzić dyskusję. Tym bardziej będą próbować jeśli nie będzie daty rejestracji widać na pierwszy rzut oka. Bo ludzie są leniwi, nie będzie im się chciało za każdym razem sprawdzać daty rejestracji. Stąd moim zdaniem wszystkie dane, przydatne do weryfikacji autentyczności zamiarów użytkownika forum powinny być w łatwy sposób widoczne pod sygnaturką. Ja podałem przykład jak można ograniczyć spamerów i booty. Zresztą widzę po uwagach jakie tu są wypisywane pod kątem nowej odsłony FM to chyba niech Redakcja przywróci starą wersję, będzie mniej problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 26.07.2024 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 42 minuty temu, Frofo007 napisał: Nowa jest lepsza, tylko użytkownicy muszą się przyzwyczaić. Otóż to, sedno sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.07.2024 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2 godziny temu, Elfir napisał: Opcja Nowe posty powinny przedstawiać wątki gdzie są nowe wpisy a nie wszystkie posty. Przy takim ruchu na forum w życiu nie dojdę do postów z ranka, kiedy wchodzę na forum wieczorem. 49 minut temu, Frofo007 napisał: Nowa jest lepsza, tylko użytkownicy muszą się przyzwyczaić. Kiedyś podejrzewam, że sporo osób mogło np. coś do mnie/o mnie napisać na forum a ja tego nawet nie byłem świadom. Teraz masz powiadomienia. W tym co opisuje Elfir to nie jest lepsza. Elfir ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.07.2024 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca Nadal jest ograniczenie zgłaszania spamu. I w dodatku się blokuje, bo po pół godzinie nadal nie mogę zgłosić nowych wpisów. A tu najnowsze wpisy to są jakieś dwa przypadkowe boty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.07.2024 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2 godziny temu, Frofo007 napisał: Nowa jest lepsza, tylko użytkownicy muszą się przyzwyczaić. Forum budowlane u konkurencji od kilku lat działa na tym programie, więc dla mnie to nie nowość. Ale tam są powiadomienia o nowych wpisach w wątku a nie wszystkie posty jakie dodano pod nieobecność. Dużo wygodniejsze, bo nie przewijam kilkudziesięciu wpisów tylko kilka-kilkanaście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.07.2024 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 14 godzin temu, Elfir napisał: Forum budowlane u konkurencji od kilku lat działa na tym programie, więc dla mnie to nie nowość. Ale tam są powiadomienia o nowych wpisach w wątku a nie wszystkie posty jakie dodano pod nieobecność. Dużo wygodniejsze, bo nie przewijam kilkudziesięciu wpisów tylko kilka-kilkanaście. Na tym programie działa mnóstwo for w necie i to oprogramowanie ma ten plus że można w dowolny sposób je modyfikować do własnych potrzeb czy raczej do potrzeb danego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 27.07.2024 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 19 godzin temu, Elfir napisał: Opcja Nowe posty powinny przedstawiać wątki gdzie są nowe wpisy a nie wszystkie posty. Przy takim ruchu na forum w życiu nie dojdę do postów z ranka, kiedy wchodzę na forum wieczorem. Zgadzam się. Być może można dodać taką funkcjonalność jak była w starym wątku. Czyli pokazywane są tylko WĄTKI z nowymi postami, a nie wszystkie nowe posty i cała inna aktywność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.07.2024 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca (edytowane) [[Template forums/front/topics/topic is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Na stronie: https://forum.murator.pl/topic/274991-budowa-domu-wiosna-2024/#comment-9131426 Edytowane 27 Lipca przez Ratpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.07.2024 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca Pytanie: jak edytować dane z byłego Płatnego Profilu ? Przeniosło mi sie w całości. Duzo sobie poprawiłem w tej nowej wersji ale pewnych rzeczy nie potrafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.07.2024 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca kurcze - no pierwszy raz od prawie dekady musze za cos pochwalic "Redakcje" to forum w nowej wersji faktycznie ma szanse na reaktywacje.... Jest w miare logiczne i fajne - na razie ogladam z przegladarki komputera na win - zaraz zobacze jak to lata na ios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.07.2024 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca Jak z cytatu przejść do posta z którego dany cytat pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 28.07.2024 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca (edytowane) Powiadomienie o nowej aktywności w wątku przychodzi z adresu Forum Murator <[email protected]> Wcześniej było to [email protected] <[email protected]> Można to w końcu "ucywilizować". Edytowane 28 Lipca przez Ratpaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts