Elfir 02.09.2024 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 7 godzin temu, Juan napisał: A temat o samochodach elektrycznych skasowany, bo? Kapitulacja przed kilkoma trollami i cięcie siekierą całych tematów to jest porażka na całej linii. Szkoda czasu na forum, gdzie merytoryczne posty lecą do kosza hurtem, razem z trollami. Płatny moderator policzy sobie za czas ślęczenia przy wątku i odsiewania śmieci od wartościowych wpisów. 7 godzin temu, d7d napisał: Brak możliwości edycji swojego postu po 5 minutach (lub nawet szybciej) to kolejna porażka nowej odsłony FM. To akurat jest zaleta, bo bywali tacy co w sytuacji, gdy dyskusja zaczynała się robić przepychanką nagle zmieniali treści kilkunastu postów wstecz, wybielając w ten sposób swój udział w awanturze i unikając kary moderacji. Albo zaprzeczając, że kiedykolwiek napisał bzdurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.09.2024 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 4 minuty temu, Elfir napisał: To akurat jest zaleta, bo bywali tacy co w sytuacji, gdy dyskusja zaczynała się robić przepychanką nagle zmieniali treści kilkunastu postów wstecz, wybielając w ten sposób swój udział w awanturze i unikając kary moderacji. Albo zaprzeczając, że kiedykolwiek napisał bzdurę. Tak może bywa, dlatego warto cytować co "cenniejsze" wpisy. Miałem na myśli normalną edycję spowodowaną literówkami lub błędami ortograficznymi i dopiski typu PS. PS Forum "uczy" jak pisać z błędami ortograficznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.09.2024 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 14 minut temu, fotohobby napisał: Frofo007 zniknął z Forum (why ?coś mnie ominęło ?) a wraz z nim wszystkie jego posty i tematy, które założył. Myślę, że jak ci zależy, to możesz założyć kontynuację Zniknął z FM. Można założyć temat "elektryki" bo jest pasjonujący. Tyle było ciekawych wpisów i już ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 02.09.2024 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 8 godzin temu, d7d napisał: Niestety nowa odsłona FM nie pokazuje numerów postów. Nowa odsłon FM to porażka. Brak Moderatorów (ze sztucznie wymyślonego powodu) to tez porażka FM. O braku numeracji postów już pisałem/zgłaszałem wcześniej i cisza. Nowa odsłona FM to nie porażka, wina leży po stornie programistów którzy jak ślepy koń wkleili nowy program i nie moderowali go do potrzeb forum. Jest mnóstwo for bazujący na takim programie jak forum FM i tam jest wszystko bardziej dopracowane i wszystko trybi. Co do moderatorów a raczej ich braku tonie wiem skąd Redakcja wzięła przepis bo na innych forach moderatorzy są i jakoś prawo tamtej administracji nie zabroniło, więc sprawdza się stare porzekadło że prawo mamy jedno tylko każdy inaczej je interpretuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 02.09.2024 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 1 godzinę temu, Elfir napisał: To akurat jest zaleta, bo bywali tacy co w sytuacji, gdy dyskusja zaczynała się robić przepychanką nagle zmieniali treści kilkunastu postów wstecz, wybielając w ten sposób swój udział w awanturze i unikając kary moderacji. Albo zaprzeczając, że kiedykolwiek napisał bzdurę. Dlatego wtedy było warto cytować takiego delikwenta bo cytat nie znikał pomimo moderacji czy nawet skasowania postu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 02.09.2024 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 1 godzinę temu, d7d napisał: Zniknął z FM. Można założyć temat "elektryki" bo jest pasjonujący. Tyle było ciekawych wpisów i już ich nie ma. Ja widzę jego profil i jego napisane posty. https://forum.murator.pl/profile/72758-frofo007/ https://forum.murator.pl/profile/72758-frofo007/content/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.09.2024 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 44 minuty temu, henrykow napisał: Ja widzę jego profil i jego napisane posty. https://forum.murator.pl/profile/72758-frofo007/ https://forum.murator.pl/profile/72758-frofo007/content/ Ale tych postów nie ma na Forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.09.2024 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 51 minut temu, henrykow napisał: O braku numeracji postów już pisałem/zgłaszałem wcześniej i cisza. Nowa odsłona FM to nie porażka, wina leży po stornie programistów którzy jak ślepy koń wkleili nowy program i nie moderowali go do potrzeb forum. Jest mnóstwo for bazujący na takim programie jak forum FM i tam jest wszystko bardziej dopracowane i wszystko trybi. Co do moderatorów a raczej ich braku tonie wiem skąd Redakcja wzięła przepis bo na innych forach moderatorzy są i jakoś prawo tamtej administracji nie zabroniło, więc sprawdza się stare porzekadło że prawo mamy jedno tylko każdy inaczej je interpretuje. 1. I nic się nie dzieje. 2. Jednak to porażka bo mało kogo obchodzi po czyjej stronie leży wina. Czy programistów czy założeń Redakcji. Efekt jest jeden - jest gorzej niż było. W innych Forach, jak piszesz, nie ma tych problemów. 3. Moderatorzy a dokładniej to ich brak jest wymysłem (ładnej - "interpretacją") Redakcji lub innych Zarządzających FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.09.2024 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 55 minut temu, henrykow napisał: Ja widzę jego profil i jego napisane posty. https://forum.murator.pl/profile/72758-frofo007/ https://forum.murator.pl/profile/72758-frofo007/content/ Bo miałeś @Frofo007 w obserwowanych !! "72758-frofo007" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 03.09.2024 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 13 godzin temu, d7d napisał: Zniknął z FM. Można założyć temat "elektryki" bo jest pasjonujący. Tyle było ciekawych wpisów i już ich nie ma. Zniknięcie Frofo007 z forum to uczciwa cena za utratę tego i innych wątków. Ale drugi raz już mi się nie będzie chciało prowadzić tej samej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.09.2024 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 14 godzin temu, Elfir napisał: To akurat jest zaleta, bo bywali tacy co w sytuacji, gdy dyskusja zaczynała się robić przepychanką nagle zmieniali treści kilkunastu postów wstecz, Przed tym zabezpiecza odpowiednie cytowanie. Za to uniemożliwienie edycji wpisu uniemożliwia robienie "vademecum" w pierwszym poście wątku i aktualizację wiedzy czy jej rozszerzanie. To wprowadza bałagan i zmniejsza czytelność. Wcięło mi swego czasu hosting (nostrada przestała działać) przez co wiele wpisów, bez obrazków, stało się nieczytelnych. Wtedy to poprawiłem - teraz nie mógłbym. A padło też wiele obrazków przy migracji. I naprawić tego nie można. Nie raz i nie dwa się też myliłem i brak możliwości poprawy błędu, zwłaszcza w długich wątkach, to zło wcielone. Taki ostatni przykład, który pokazuje kilka problemów: Problemy: 1. Z migracją. W tym poście nie widać obrazka, do którego się odnoszę. 2. Z migracją. Nie ma "strzałki" prowadzącej do cytowanego posta a jest to ten post, w którym, jak widać obrazki są 3. Z migracją. Jestem na 100% pewien, że przed napisaniem tego posta z 6 lipca wyedytowałem pierwotny post - o ten. Tymczasem jest on w formie pierwotnej. Dziwne to, że nowy post jest, a stary, wyedytowany wcześniej, jest w formie sprzed edycji. Może mi ktoś nie wierzyć na słowo, ale w moich plikach ma fotki, które wstawiłem do edytowanego posta. 4. brak możliwości edycji. Teraz mój post wprowadza w błąd i nie mogę tego poprawić. Nawet, jak teraz napiszę nowy post z poprawnym wynikiem pomiarów, to kto w gąszczu wpisów to wyłowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 03.09.2024 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 1 hour ago, Juan said: Zniknięcie Frofo007 z forum to uczciwa cena za utratę tego i innych wątków. Ale drugi raz już mi się nie będzie chciało prowadzić tej samej dyskusji. Ja fanem Frofo007 nie byłem ale uważam że każdy ma prawo do swoich opinii i przekonań. Kasowanie użytkownika i jego wszystkich wpisów, niezależnie od ich meteorytyki wygląda na powrót PRL-u, ideologii słusznie minionej. Nikt Ci nie kazał prowadzić z nim dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.09.2024 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września Opinie i przekonania każdy może mieć i może je wyrażać. Niedopuszczalne jest notoryczne obrażanie dyskutantów. Moderatorzy takie wpisy kiedyś kasowali a forumowicz pewnie otrzymywał ostrzeżenia. Obecnie nie ma moderatorów i hulaj dusza. Może Redakcja (?) wyjaśni powód dla którego zniknęły wszystkie tematy założone przez @Frofo0007 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.09.2024 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 17 godzin temu, d7d napisał: Bo miałeś @Frofo007 w obserwowanych !! "72758-frofo007" Nie, nie miałem go w obserwowanych, wszedłem normalnie na jego profil z cytatu z jednego z tematów w którym ktoś go zacytował bo faktycznie jego postów nie ma na forum, widocznie As się wyasował😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.09.2024 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 17 godzin temu, d7d napisał: 1. I nic się nie dzieje. 2. Jednak to porażka bo mało kogo obchodzi po czyjej stronie leży wina. Czy programistów czy założeń Redakcji. Efekt jest jeden - jest gorzej niż było. W innych Forach, jak piszesz, nie ma tych problemów. Ad1) Jak ze wszystkimi zgłaszanymi problemami przez użytkowników. Ad2) Jeden z plusów to wg mnie jest to że łatwiej można tu pisać, wklejać fotki, filmiki i cytować wielokrotnie różnych użytkowników w jednym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.09.2024 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 4 godziny temu, Kaizen napisał: Nie raz i nie dwa się też myliłem i brak możliwości poprawy błędu, zwłaszcza w długich wątkach, to zło wcielone. Nie wierzę a jestem wierzący TY się myliłeś?? Pierwszy raz widzę że przyznajesz się do błędów, brawo Ci za to szczerość tylko nie wiem czy ta szczerość jest celowa czy przez pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.09.2024 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 4 godziny temu, stos napisał: Ja fanem Frofo007 nie byłem ale uważam że każdy ma prawo do swoich opinii i przekonań. Kasowanie użytkownika i jego wszystkich wpisów, niezależnie od ich meteorytyki wygląda na powrót PRL-u, ideologii słusznie minionej. Nikt Ci nie kazał prowadzić z nim dyskusji. A skąd wiesz że Frota007 wykasowali? może on sam z żalu że na niego donieśli podziękował za udział na FM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.09.2024 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września Możesz mieć rację. Ale czy faktycznie tak bardzo wrażliwy był? Może uważa, ze zgłoszenia (nazywane przez Niego donosami) były głęboko krzywdzące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 03.09.2024 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 35 minutes ago, henrykow said: A skąd wiesz że Frota007 wykasowali? może on sam z żalu że na niego donieśli podziękował za udział na FM. Jeśli po kilku minutach nie można już edytować to w jaki sposób mógł on sam wykasować wszystkie swoje wpisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.09.2024 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 6 godzin temu, Kaizen napisał: 4. brak możliwości edycji. Teraz mój post wprowadza w błąd i nie mogę tego poprawić. Nawet, jak teraz napiszę nowy post z poprawnym wynikiem pomiarów, to kto w gąszczu wpisów to wyłowi? I tak rzadko kto czyta wpisy od początku istnienia długiego wątku. Przejrzy ostatnie kilka postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts