Ratpaw 23.01.2022 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Wejdzie pod każdą dachówkę, która ma chodź trochę luzu. Podnosiła Nibrę DS5 bez problemu. Pomógł oczywiście pastuch wokół okapu. Masz jakąś fotkę takiego zamontowanego pastucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 23.01.2022 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Masz jakąś fotkę takiego zamontowanego pastucha? https://www.google.pl/search?q=pastuch+kuna&hl=pl&sxsrf=AOaemvJcIIiTuZsw09Uf5PRUwfL73sUi9g:1642947426455&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjVyvONiMj1AhWyAxAIHRJLBoMQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1600&bih=761&dpr=1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 23.01.2022 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Jestem jeszcze na takim etapie budowy, że mógłbym sobie doprowadzić zasilanie 230V gdzieś w okolice podbitki. Na wszelki wypadek, gdybym w przyszłości potrzebował pastucha na kuny. Czy warto to teraz zrobić? Czy może realizuje się to w inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 24.01.2022 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Jestem jeszcze na takim etapie budowy, że mógłbym sobie doprowadzić zasilanie 230V gdzieś w okolice podbitki. Na wszelki wypadek, gdybym w przyszłości potrzebował pastucha na kuny. Czy warto to teraz zrobić? Czy może realizuje się to w inny sposób? Zawsze chociaż 1 gniazdo gdzieś przy podbitce / desce czołowej się przyda chociażby jakbyś chciał kiedyś kurtyny świąteczne zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 04.02.2022 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 A jak zabezpieczacie wełnę w sytuacji, gdy jest już wełna pod membraną dachową, a nie ma jeszcze podbitki ani styropianu na elewacji? Może jakieś odstraszacze? Ma ktoś jakąś propozycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.03.2022 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Czy pisząc o pastuchach na kuny, macie może na myśli te z firmy Fermo sprzedawane na stronie pastuchy.pl? Czy może coś od innych producentów/sprzedawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.03.2022 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Tak te. Ja zamawiałem tam gdzie taniej . Elektryzator w ogóle z jakiegoś innego sklepu brałem. Wszystko to jest to samo, izolatory, linka (bierz z nierdzewki) itp. Różne są elektryzatory. Ja wziąłem AGRI 4000 - chodzi już drugi rok . Izolatory rynnowe Pomelac - wzięte z najtańszej oferty ze smartem z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 07.03.2022 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Tak te. Ja zamawiałem tam gdzie taniej . Elektryzator w ogóle z jakiegoś innego sklepu brałem. Wszystko to jest to samo, izolatory, linka (bierz z nierdzewki) itp. Różne są elektryzatory. Ja wziąłem AGRI 4000 - chodzi już drugi rok . Izolatory rynnowe Pomelac - wzięte z najtańszej oferty ze smartem z allegro. Izolatory możesz wydrukować z PET. Jeśli będziesz kupować takie wkręcane, to od razu kup taką specjalną końcówkę na wkrętarkę - szybciej się wkręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.03.2022 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Tak te. Ja zamawiałem tam gdzie taniej . Czyli składałeś zestaw do kupy, a potem sam montowałeś? Wrzucisz jakieś zdjęcia z Twojego montażu? Ja na razie patrzyłem na to: https://www.pastuchy.pl/ogrodzenia-elektryczne-na-kuny/969-pastuch-elektryczny-na-kuny-komplet-na-6-rynien-spustowych-i-pas-podrynnowy-premium.html Niestety sam materiał tutaj to już 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 08.03.2022 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Czyli składałeś zestaw do kupy, a potem sam montowałeś? Wrzucisz jakieś zdjęcia z Twojego montażu? Ja na razie patrzyłem na to: https://www.pastuchy.pl/ogrodzenia-elektryczne-na-kuny/969-pastuch-elektryczny-na-kuny-komplet-na-6-rynien-spustowych-i-pas-podrynnowy-premium.html Niestety sam materiał tutaj to już 2000 zł. Tak sam montowałem wszystko. Mniej więcej jak na tych zdjęciach. Nie ma żadnej filozofii jedynie brałem podnośnik do montażu izolatorów i drutu na szczytach bo na drabinę trochę za wysoko Zależy jaki duży dom ale materiał pewno wyjdzie w okolicach 1,5 tys- 2 tys. Firmy chcą minimum 5 tyś ( wtedy co ja montowałem a teraz to pewno już drożej) za wszystko. Nie lubię wrzucać zdjęć domu na fora więc tego nie uczynie . Wierz mi , że to nie jest żadna filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts