Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przepust na kable do telewizora

Recommended Posts

A po co ładować się w koszt maskownicy? przeciez ten przepust na górze bedzie zasloniety przez TV a na dole zapewnie przez szafkę.

Dociąc do lica ściany.

Ta maskownica ze zdjęcia które wstawiłem kosztuje 27 zł i daje nam estetycznie zakończenie kanału Faktycznie jest to ładowanie się w koszty .

Ta maskownica ze zdjęcia które wstawiłem kosztuje 27 zł i daje nam estetycznie zakończenie kanału Faktycznie jest to ładowanie się w koszty .

Ok, ale jeżeli tego nie będzie widać to po co?

To tak jak byś powiedział, że za zabudowa kuchenna robisz gładź i malujesz na biało, bo daje to estetykę.

Kanał ciężko uciąć nożem. Ja ciąłem kątówką ale przed gładziami, więc nie musiałem się bardzo starać.

U Ciebie jak masz ściany na gotowo to najlepiej ostrożnie multitoolem.

Kątówka owszem ale z tarczą do drewna. Obroty są tak duże że zęby dają radę. Delikatne ruchy i wychodzi OK. Tarcza do metalu powoduje topienie się tworzywa,

Mam też taki kanał, telewizora jeszcze nie mam ale szafka pod TV jest. No i mam dylemat co z tego wyjdzie bo kanał wychodzi za szafką. Gdybym chciał jakiś dekoder to kabel idący od TV wyjdzie mi za szafką, wejdzie do szafki i trzeba by jakąś dziurę jeszcze ciąć żeby dekoder mógł sobie leżeć na szafce. Mogłem kanał dać trochę wyżej żeby wychodził kawałek nad szafką wtedy nie byłoby kombinacji..

Mam też taki kanał, telewizora jeszcze nie mam ale szafka pod TV jest. No i mam dylemat co z tego wyjdzie bo kanał wychodzi za szafką. Gdybym chciał jakiś dekoder to kabel idący od TV wyjdzie mi za szafką, wejdzie do szafki i trzeba by jakąś dziurę jeszcze ciąć żeby dekoder mógł sobie leżeć na szafce. Mogłem kanał dać trochę wyżej żeby wychodził kawałek nad szafką wtedy nie byłoby kombinacji..

Wywierć mały otwór w blacie szafki.

Kanał ciężko uciąć nożem. Ja ciąłem kątówką ale przed gładziami, więc nie musiałem się bardzo starać.

U Ciebie jak masz ściany na gotowo to najlepiej ostrożnie multitoolem.

Poszło brzeszczotem.

Maskownice, które widzę w internecie, mają wymiar 110/55 mm (czyli OK), ale widzę, że mają ponad 2 cm głębokości, a ten przepust mam położony dość płytko, co powoduje, że jakieś 12-15 mm od lica ściany idzie już po łuku. Zatem pewnie będę musiał jeszcze spiłować ok. 10 mm górnej powierzchni maskownicy wchodzącej do wnętrza przepustu.

Edytowane przez Robinson74