Robinson74 09.02.2023 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Może to głupie pytanie, ale nie miałem z tym do czynienia. Czy ten plastikowy przepust mam sobie uciąć do zlicowania ze ścianą? Chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 10.02.2023 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Musisz uciąć na równo i zakupić jakąś maskownice np aluminiową z otwieraną klapką która ma dodatkowo wycięcie na przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 10.02.2023 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 A po co ładować się w koszt maskownicy? przeciez ten przepust na górze bedzie zasloniety przez TV a na dole zapewnie przez szafkę. Dociąc do lica ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 12.02.2023 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 A po co ładować się w koszt maskownicy? przeciez ten przepust na górze bedzie zasloniety przez TV a na dole zapewnie przez szafkę. Tak chyba będzie, Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 12.02.2023 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 A po co ładować się w koszt maskownicy? przeciez ten przepust na górze bedzie zasloniety przez TV a na dole zapewnie przez szafkę. Dociąc do lica ściany. Ta maskownica ze zdjęcia które wstawiłem kosztuje 27 zł i daje nam estetycznie zakończenie kanału Faktycznie jest to ładowanie się w koszty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 13.02.2023 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Ta maskownica ze zdjęcia które wstawiłem kosztuje 27 zł i daje nam estetycznie zakończenie kanału Faktycznie jest to ładowanie się w koszty . Ok, ale jeżeli tego nie będzie widać to po co? To tak jak byś powiedział, że za zabudowa kuchenna robisz gładź i malujesz na biało, bo daje to estetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 13.02.2023 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Ok, ale jeżeli tego nie będzie widać to po co? To tak jak byś powiedział, że za zabudowa kuchenna robisz gładź i malujesz na biało, bo daje to estetykę. Kurz się nie będzie zbierał w środku kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.02.2023 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Pewnie taka plastikowa klapka też będzie: A czym ciąć ten przepust? Nożem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.02.2023 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Musisz uciąć na równo i zakupić jakąś maskownice np aluminiową z otwieraną klapką która ma dodatkowo wycięcie na przewody. [ATTACH=CONFIG]463678[/ATTACH] Mam taki kanał, lez maskownica zupełnie niepotrzebna, przecież i tak będzie niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 14.02.2023 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 Kanał ciężko uciąć nożem. Ja ciąłem kątówką ale przed gładziami, więc nie musiałem się bardzo starać.U Ciebie jak masz ściany na gotowo to najlepiej ostrożnie multitoolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.02.2023 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 No niestety ściany już pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.02.2023 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2023 Kanał ciężko uciąć nożem. Ja ciąłem kątówką ale przed gładziami, więc nie musiałem się bardzo starać. U Ciebie jak masz ściany na gotowo to najlepiej ostrożnie multitoolem. Kątówka owszem ale z tarczą do drewna. Obroty są tak duże że zęby dają radę. Delikatne ruchy i wychodzi OK. Tarcza do metalu powoduje topienie się tworzywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 22.02.2023 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Mam też taki kanał, telewizora jeszcze nie mam ale szafka pod TV jest. No i mam dylemat co z tego wyjdzie bo kanał wychodzi za szafką. Gdybym chciał jakiś dekoder to kabel idący od TV wyjdzie mi za szafką, wejdzie do szafki i trzeba by jakąś dziurę jeszcze ciąć żeby dekoder mógł sobie leżeć na szafce. Mogłem kanał dać trochę wyżej żeby wychodził kawałek nad szafką wtedy nie byłoby kombinacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 22.02.2023 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Mam też taki kanał, telewizora jeszcze nie mam ale szafka pod TV jest. No i mam dylemat co z tego wyjdzie bo kanał wychodzi za szafką. Gdybym chciał jakiś dekoder to kabel idący od TV wyjdzie mi za szafką, wejdzie do szafki i trzeba by jakąś dziurę jeszcze ciąć żeby dekoder mógł sobie leżeć na szafce. Mogłem kanał dać trochę wyżej żeby wychodził kawałek nad szafką wtedy nie byłoby kombinacji.. Wywierć mały otwór w blacie szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.02.2023 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2023 Mogłem kanał dać trochę wyżej żeby wychodził kawałek nad szafką wtedy nie byłoby kombinacji.. A co Cię zmusza do dosunięcia szafki do samej ściany? Jak pociągniesz kable do dekodera które nie idą do TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.02.2023 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) Kanał ciężko uciąć nożem. Ja ciąłem kątówką ale przed gładziami, więc nie musiałem się bardzo starać. U Ciebie jak masz ściany na gotowo to najlepiej ostrożnie multitoolem.Poszło brzeszczotem. Maskownice, które widzę w internecie, mają wymiar 110/55 mm (czyli OK), ale widzę, że mają ponad 2 cm głębokości, a ten przepust mam położony dość płytko, co powoduje, że jakieś 12-15 mm od lica ściany idzie już po łuku. Zatem pewnie będę musiał jeszcze spiłować ok. 10 mm górnej powierzchni maskownicy wchodzącej do wnętrza przepustu. Edytowane 24 Lutego 2023 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts