cangi80 28.12.2023 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Witam . Dziś z ciekawości zerknąłem na eBOK i zauważyłem 125,34 zł nadpłaty. Podobno rząd coś tam uchwalił, że po spełnieniu pewnych warunków można otrzymać powyższą kwotę. Nic dodatkowo nie robiłem , nawet nic nie zapłaciłem w tym roku za energię el. tylko opłaty stałe. Czy ktoś otrzymał też taki zwrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsze 28.12.2023 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Też dostałem z PGE z takim pismem W ramach nowelizacji przepisów [1] obniżyliśmy Państwa rachunki za energię elektrycznąza 2023 r. o 125,34 zł dla każdego uprawnionego punktu poboru. Zastosowaną obniżkęzaksięgowaliśmy automatycznie na poczet bieżących lub przyszłych zobowiązań. Jeśli naPaństwa koncie rozliczeniowym występowały zaległości w płatnościach, to w pierwszej kolejnościprzeznaczyliśmy tę kwotę na ich pokrycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 29.12.2023 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Wiadomo to od wakacji, a portale pisały w sezonie ogórkowym... https://businessinsider.com.pl/gospodarka/jak-dostac-125-zl-zwrotu-za-prad-spolki-tlumacza-co-trzeba-zrobic/eg7mezz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 29.12.2023 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 a tak narzekali na pis, jeszcze zatęsknicie za jarosławem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2023 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 a tak narzekali na pis, jeszcze zatęsknicie za jarosławem Ja na pewno nie. A ten zwrot to była kolejna próba przekupstwa elektoratu. Jednak większość pokazała, że wcale "nie będzie tęskniła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.12.2023 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 a tak narzekali na pis, jeszcze zatęsknicie za jarosławem Ludzki pan. Najpierw pozwolił koncernom energetycznym dostawać 2-3x więcej, niż cena rynkowa (nie wszystko widzisz na fakturze - część płacą z budżetu - porównaj zatwierdzone taryfy na 2023 z RCE) za każdą kWh a potem łaskawca oddał wyborcom jakiś promil z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdothash 29.12.2023 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Dziś z ciekawości zerknąłem na eBOK i zauważyłem 125,34 zł nadpłaty. Jaki dostawca? Ja w tauronie nie mam tej nadpłaty, mimo że przy ostatniej wizycie u nich kilka miesięcy temu formalnie mi podbili pismo, że mi się ona należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 29.12.2023 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Widocznie głosowałeś na PO i się nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 30.12.2023 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Wie ktoś czy w sytuacji korzystania jedynie ze "swojego" prądu w ramach wirtualnego magazynu i płacąc jednocześnie TYLKO opłaty stałe ten rabat również będzie naliczony-pytam ponieważ formalnie ani 1 kWh nie kupiłem(jedynie odbiór ze swojego magazynu w ramach starych zasad)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejH 30.12.2023 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Mając taką sytuację otrzymałem ten rabat. Enea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.12.2023 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 a tak narzekali na pis, jeszcze zatęsknicie za jarosławem Serio czy ironia? Łaskawcy dali 125 zł a przedtem zabrali 1125 zł. Można się cieszyć i pod rękach całować. (ironia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.12.2023 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Wie ktoś czy w sytuacji korzystania jedynie ze "swojego" prądu w ramach wirtualnego magazynu i płacąc jednocześnie TYLKO opłaty stałe ten rabat również będzie naliczony-pytam ponieważ formalnie ani 1 kWh nie kupiłem(jedynie odbiór ze swojego magazynu w ramach starych zasad)? Mam podobną sytuację Otrzymałem na ebok taką informację 20.09.2023, 13:00 Szanowny Kliencie, w związku z rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska z 9 września 2023 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie sposobu kształtowania i kalkulacji taryf oraz sposobu rozliczeń w obrocie energią elektryczną, zastosujemy obniżkę kwoty rachunku za energię w wysokości 125,34 zł. Zastosowanie wyżej wymienionej obniżki rachunku nastąpi automatycznie i nie wymaga żadnych działań. Zachęcamy do weryfikacji aktualności i poprawności danych na koncie w eBOK (PESEL, nr telefonu, adres email), co pozwoli mieć pewność, iż nasza wzajemna komunikacja i współpraca będzie przebiegała sprawnie. Z poważaniem, Zespół Enei Sprawdziłem swoje konto - nie otrzymałem Noty uznaniowej na kwotę 125,34 zł. Takie noty uznaniowe były wystawiane przez ENEA w październiku i listopadzie 2023 roku. Mam roczny system rozliczeniowy i może będzie dopiero w rocznym rozliczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 31.12.2023 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Czyli nic na razie nie wiadomo czy wszyscy otrzymają czy wybrani a może wylosowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 31.12.2023 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Otrzymać mają w tym roku(2023)wszyscy, którzy spełnili warunki określone w przepisach(np.mają foto, złożyli deklaracje o przynależności do wyższego limitu kWh, zaktualizowali/potwierdzili swoje dane u dostawcy itd), a reszta dostanie w późniejszym terminie z automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 31.12.2023 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Ja mam 145.34 zł nadpłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 02.01.2024 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia A na kogo głosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 02.01.2024 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia Dziś z ciekawości zerknąłem na eBOK i zauważyłem 125,34 zł nadpłaty. Podobno rząd coś tam uchwalił, że po spełnieniu pewnych warunków można otrzymać powyższą kwotę. Nic dodatkowo nie robiłem , nawet nic nie zapłaciłem w tym roku za energię el. tylko opłaty stałe. Ja też dostałam. Nie głosowałam na PIS, więc mam poczucie, że mi się ona nie należy - bo nie sprzedałam mojego głosu. W obecnej sytuacji nie gaszę komputera całą dobę, tylko zostawiam włączoną TV Republikę, lecz bez głosu, i wychodzę do pracy. I tak do wykorzystaniu całych 125pln. Polecam - czyste sumienie rzecz bezcenna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 02.01.2024 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia Ja też dostałam. Nie głosowałam na PIS, więc mam poczucie, że mi się ona nie należy - bo nie sprzedałam mojego głosu. W obecnej sytuacji nie gaszę komputera całą dobę, tylko zostawiam włączoną TV Republikę, lecz bez głosu, i wychodzę do pracy. I tak do wykorzystaniu całych 125pln. Polecam - czyste sumienie rzecz bezcenna... Na złość mamie odmrozisz sobie uszy. Wiesz ile CO2 wytworzysz marnując EE wartą 125 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipka1719516346 03.01.2024 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia Wiesz ile CO2 wytworzysz marnując EE wartą 125 zł? 0g CO2/h, gdyż prąd, z którego korzystam, pochodzi w 100% ze źródeł odnawialnych. A nie, czekaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 12.01.2024 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia W nawiązaniu do mojego pytania o 125,34zł "rabatu" gdy nie kupuje się enrgii poza odbieraniem swojej na starych zasadach-w PGE na ekoncie aktualnie widze nadpłatę na w.w kwotę więc każdy ma ten rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts